Dnevni podsetnik za dobre vibracije 23 April

  • još 252 dana do kraja 2024 godine 🪬
  • još 63 dana (od 92) do početka Leta 🏖️
  • 5 dan (od 30) Sunca u Biku (tu do 20-05) 🌞
  • 15 dan (od 163) uticaja Totalnog Pomračenja Sunca (uticaj do 18-09) 🌚
  • 15 dan (od 16) Mladog Meseca na 19° Ovna (uticaj do 24-04) 🌑
  • 45 dan (od 66) Merkura u Ovnu (tu do 15-05) 🎯
  • 21 dan (od 23) Rx hoda Merkura u Ovnu (Rx do 25-04) 🌀
  • 18 dan (od 24) Venere u Ovnu (tu do 29-04) 💃
  • 31 dan (od 38) Marsa u Ribama (tu do 30-04) 🎣
  • još 85 dana (od 114) do početka 1 faze Rx senke Jupitera u Biku (od 15-07) 🍀
  • još 34 dana (od 376) do prelaska Jupitera u znak Blizanaca (26-05) 👫
  • još 72 dana (od 98) do završetka 1 faze Rx senke Saturna iz Riba (Rx od 29-06) ⌛️
  • još 24 dana (od 106) do početka 1 faze Rx senke Urana iz Bika (Rx od 15-05) 🔭
  • još 73 dana (od 113) do završetka 1 faze Rx senke Neptuna iz Riba (Rx od 04-07) ⚓️
  • još 12 dana (od 114) do završetka 1 faze Rx senke Plutona iz Vodolije (Rx od 02-05) 🌋
  • još 95 dana (od 116) do završetka 1 faze Rx senke Hirona iz Ovna (Rx od 26-07) 🧬
    • 01h23 Mesec 21° Vage opozicija Venera 21° Ovna
    • 17h20 Mesec prelazi u znak Škorpije
    • 21h26 Mesec 02° Škorpije kvadrat Pluton 02° Vodolije

Današnji Marsov dan nam donosi Mesec iz Vage koji će odmah posle ponoći imati opoziciju sa Venerom iz Ovna, pa će posle do popodne da odmara u Praznom Hodu. Posle toga će od 17h da pređe u znak Škorpije, i tek pred kraj dana će sklopiti kvadrat sa Plutonom iz Vodolije, te vidimo da će današnji dan biti dosta naporan i težak, posebno za psiho-emotivno zdravlje.

Energija opozicije između Meseca iz Vage i Venere iz Ovna nije ni malo laka, posebno jer se Mesec nalazi pod valdarstvom ove Venere, koja ni sama nije baš najjača, tj najbolja (jer se ona oseća dosta loše u znaku Ovna, to je njen izgon) Ovaj aspekt je kontradiktoran, u isto vreme nas vuče da tražimo kontakt sa drugima, ali kada do kontakta dođe, komunikacija je jako loša (a još plus imamo retrogradni Merkur) Koliko god se trudili u pokušaju da ispoljimo svoje misli, emocije, potrebe, osećanja, želje, jednostavno nikako da se nađemo na „istim talasnim dužinama“ sa drugom stranom (posebno sa ženama) Usled strepnje da će neki odnos (poslovni, ljubavni, porodični ili prijateljski) da upadne u problem, bude se i ljubomora, i nesigurnost, pa čak i zavist i posesivnost, koji u stvari počinju da nagrizaju taj neki odnos. Zato je veoma važno da dok traje ovaj tranzit na Nebu koliko god je to moguće sprečimo sebe da padnemo pod uticaj ili nekih negativnih emocija & osećanja, jer tako možemo da postanemo sami sebi najveći neprijatelj.

Prelazak Meseca u znak Škorpije u popodnevnim satima će se baš osetiti. Ovo je znak gde je Mesec najslabiji. Za razliku od znaka Vage, koji je znak druženja, spajanja, poverenja, znak Škorpje je skoro pa sve suprotno. Mesec u Škorpiji ne veruje nikome, neki put čak ni sam sebi. Teško deli bilo koje informacije, a ume totalno se blokira u situacijama kada treba da pokaže emocije i osećanja, jer se plaši da će to otvaranje i ranjivost koja dolazi sa tim, da mu donese situaciju u kojoj će biti prevaren, izigran ili povređen. Tako, u pokušaju da sakrije bilo koje osećanje, emociju, želju, potrebu, ili nedaobog slabost (pa i manu) počinje da stvara ogroman pritisak, i to ne samo u sebi, već i sa kim god dođe u kontakt. Kao tranzit, Mesec u Škorpiji nas dovodi do jedne raskrsnice, i gura nas da donesemo odluku ~ ili ćemo i dalje da budemo u mraku, zajedno sa svojim strahovima i demonima, i potonemo u živo blato, ili ćemo da skupimo hrabrost, ustanemo, otresemo prašinu, i nastavimo dalje da se borimo u bitci koja je i dalje neizvesna, ali sa vetrom u leđa uz onu mudru izreku : „Ko se bori, taj može i izgubiti, ali i pobediti, ali onaj ko se ne bori, taj je već izgubio“

Energija kvadrata između Meseca iz Škorpije i Plutona iz Vodolije sama po sebi će biti i najava za nastupajući Pun Mesec koji imamo samo par sati posle ovog kvadrata (24 Aprila u 2h posle ponoći) Ovde pa vidimo da nad ovim inače jako slabim Mesecom, vlada ovaj Pluton, pa tako Duša sa ovim energijama se oseća kao da je sam Had došao po nju, i odveo je dole u podzemlje. Duša se bori da se oslobodi mraka u kojem se našla, ali nema dovoljno snage, volje, pa i Vere u sebe, da bi to efikasno i uradila. Otuda kreću strepnje, strahovi, pa možda i napad panike. Kvadrat Meseca i Plutona, posebno jer se približava Pun Mesec, skreće pažnju da moramo da povedemo računa kome verujemo, tj u koga imamo poverenja, jer danas možemo (neprijatno) da se iznenadimo nečijim ponašanjem prema nama. A ako ne povedeomo računa, i dozvolimo da nas preplave emocije & osećanja (posebno ona loša i negativna) može da se desi da štetno utičemo na našu psihu, pa tako i fizičko zdravlje. Budite oprezni, ma šta da se desi.

📩 Dnevnik & Telegram 💌
🐦 Dnevnik & Twitter 🐦
🎼 Dnevnik & Youtube 🎼
🎭 Dnevnik & Tumblr 🎭
📲 Dnevnik & Tik-Tok 📲
🪄 Astrološke Konsultacije 🪄

Dnevnik Jednog Astrologa Youtube

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.