Iz snova i noćnih mora, u realan život… Tranzitni Saturn u Ribama

Poslednji put Saturn u Ribama je bio od 21-05-1993 do 07-04-1996. Planeta granica, discipline i zakona, uranja u promenljive vode Riba, i stavlja nas u nepredvidljive situacije u kojima ćemo morati da se ozbiljno pozabavimo svojim snovima, idealima, planovima, željama i nadama.

Saturnov tranzit naglašava kako naše akcije predstavljaju način na koji doživljavamo svet, i podseća nas da će nevolje uvek da se dešavaju. Kao i ograničenja, ali to je način na koji se u suštini i nosimo sa mnogim životnim činjenicama, što kasnije odlučuje o našem kvalitetu života. Polje kroz koje Saturn prolazi pokazuje oblast vašeg života koji se istražuje i testira. Saturn je planeta koja nas testira… napr želite da budete doktor – Saturn će da vas pita : da li imate pravu posvećenost da učite i radite narednih 10-15 svog godina da biste to i postali?

Želite da budete advokat, profesor, građevinac, isto pravilo važi, čak i da želite da budete napr umetnik, jer možda mislite da je to lakše nego postati doktor, Saturn će opet da vas zapita hoćete li i kako možete da se izdržavate dok svoje snove pretvarate u stvarnost? Saturn je poziv za buđenje – Saturn nas tera da postanemo stvarni i da osetimo realnost života na svojoj koži, i to najčešće na dosta grub način. Bez obzira na vaše ambicije, uvek je potrebna istrajnost da biste došli do svog krajnjeg cilja, a život će vam uvek baciti prepreke na put; Saturn testira koliko zaista želite nešto.

Aspekti u vašoj natalnoj karti u odnosu na tranzitni Saturn, ali i njegovi uticaji na druge tranzitne planete, pokazaće nam da li je njegov uticaj pozitivan ili negativan. Starost duše dodatno, pored tih aspekata, sve će to zajedno uticati na iskustva tokom tranzita Saturna kroz neko polje vašeg natala. Saturn je planeta Karme na ezoteričnom nivou, tako da mnogo toga što se dešava tokom tranzita Saturna može izgledati sudbinski, predodređeno, pa i što bi stare bake rekle „zapisano“…

Ali pošto smo upozoreni, to znači da treba i da se naoružamo sa mnogo toga… život nije bajka, iako možemo biti sigurni da čak iako naučimo da „igramo po kiši“ znajući da će „posle svake oluje da zasija sunce“, problemi će se uvek dešavati. Kada gledamo iz ezoteričnog ugla, Saturn predstavlja vašu višu svest, koja je vaš stvarni učitelj, a Saturnova energija samo isporučuje ono što zaista želite, pomažući vam da otkrijete ko ste zaista.

Ne možete da kontrolišete spoljašnje događaje i ljude, ali možete da kontrolišete način na koji komunicirate i reagujete na njih. Saturn želi da preuzmete odgovornost za svoj izgled, ponašanje, razmišljanje, komunikaciju, i sve svoje ambicije, želje, nade, htenja, planove, kao i način na koji prevazilazite izazove tih odgovornosti. Ako želite unapređenje, onda ste vi taj koji morate da radite za to, želite da poboljšate svoj život, onda ste vi koji morate da se promenite da biste planove sproveli u dela; puko razmišljanje bez ikakve akcije retko donosi promenu… nikome ništa „ne pada sa Neba“ dobacuje Saturn…

168 Comments

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.