Pazi kako govoriš, a još pažljivije misli… Merkur & Hiron & Uran

Na Nebu sa zenitom 6 tj 7 Jula imamo zanimljivu kombinaciju pozitivnih i negativnih aspekata između tranzitnih planeta ~ spaljeni Merkur iz Raka s jedne strane će imati kvadrat sa Hironom iz Ovna, a s druge strane sekstil sa Uranom iz Bika. Oni će dodatno da budu i povezani sa Mesecom iz Vodolije, koji će imati inkonjunkciju sa Merkurom, sekstil sa Hironom i kvadrat sa Uranom.

Konfliktne energije ovih dana da „kolo vode“ u našoj svakodnevnici i biće nam potrebno puno i mentalne, ali i fizičke snage da održimo kakav-takav balans i da ne „iskočimo iz šina“ do kraja dana. S jedne strane Mesečev odnos sa Merkurom, s druge strane sa Hironom, a s treće strane sa Uranom … Mesec iz Vodolije u sekstilu sa Hironom iz Ovna i inkonjunkciji sa Merkurom iz Raka, nastavlja uticaj skladnih energija koje nam stižu od Viših Kosmičkih Sila koje su nam uveli u život Merkur i Lunarni Čvorovi pre neki dan, u cilju da nam otvore oči i um, kako bi lakše pronašli pravi smer na našem Životnom Putu, ali će oboje danas da imaju sami sa za sebe izazove sa kojima će morati da se bave, pored toga što će nama da pomažu da dođemo do nekih važnih odgovora, i na sreću pa će tu da bude i Uran koji će se truditi i da pomogne, ali i malo da odmogne.

Sama kombinacija Meseca iz Vodolije sa Merkurom iz Raka, Hironom iz Ovna, i Uranom iz Bika sklapa u, pa nam se tako nudi mogućnost da započnemo ili završimo neke poslovne ili privatne obaveze i projekte do kraja dana, uz naravno manje oscilacije i trzavice zbog uticaja Urana, Merkura i Hirona. Ove eneregije, koje su inače dosta kontradiktorne, a opet u isto vreme i vrlo slične, nam donose u ovom periodu nove i sveže ideje, kao i neočekivane povoljne situacije u kojima, ako brzo razmišljamo, diplomatski i disciplinovano se ponašamo, i prihvatamo opciju da se prilagodimo ili kroz pregovore dođemo do kompromisa, imamo mogućnost da itekako okrenemo „vodu na svoju vodenicu“ ~ ovo posebno važi za sve one odnose koji su do sad na bilo koji način „škripali“ ili odavali utisak neiskrenosti ili nedorečenosti.

Naravno da ova energija može da nam donese neočekivane pozive, vesti i susrete sa & od osoba koje bi nam poslednje pale na pamet da možemo danas da dođemo u kontakt sa njima, ali i déjà vu & karmiče susrete koji će dodatno da utiču na dalji tok našeg Životnog Puta. Ali, ova energija od nas traži i da se prilagođavamo, iako je u zemljanim znacimaa, koji baš i nisu oličenje takvog stila ponašanja i razmišljanja, pa zbog Urana, spaljenog Merkura i Hirona, moraćemo da povedemo računa od ovoj nepredvidljivoj energiji i njenom uticaju na naše razmišljanje & ponašanje & odluke, da ne bi doneli neku odluku koje ćemo se kasnije tvrdoglavo držati, odbijajući ideju da smo možda i pogrešili u proceni te neke situacije ili osobe, te tako dovedemo u pitanje opstanak ili radnog mesta, ili odnosa sa bliskom osobom.

Mesec iz Vodolije u kvadratu sa Uranom iz Bika naravno da može da bude „kamen spoticanja“ danas, i to pozamašan ~ posebno jer oboje su pod uticajem ovog Merkura iz Raka koji je još uvek pod sunčevim zracima, i koji ima ovaj napeti kvadrat sa Hironom iz Ovna koji je pak i sam ima sekstil sa Mesecom… Ova kombinacija nam donosi tako danas brze misli, vrlo hitre procene i analize, ali i vrlo oštar „jezik“. Ova energija nam danas donosi žučnost i borbenost koja je ponekad ishitrena u želji da sve bude perfektno odrađeno po zacrtanom planu, ali na sreću u isto vreme i zbog Meseca i Merkura, tj Marsa i Hirona, tj Merkura i Urana, makar ti postupci i reči su u većini slučajeva podržani vrlo „crno na belo“ argumentima, tako da ako i dođe do kritike, ona je, ajd da kažemo ~ skoro uvek ~ opravdana.

Ovo je energija dobre organizacije samo pod uslovom da nam naša budna svest podržava disciplinu i organizaciju, jer u suprotnom može da donese prebrze reakcije i dela. Mesec u lošem aspektu sa Uranom, tj spaljeni Merkur u lošem aspektu sa Hironom, može da donese danas i nemogućnost da se razume druga strana u razgovoru, jer je ovde dolaženje do kompromisa u nekom trenutku sprečeno zbog probuđenog Ega, ali i inata, pa tako može da donese i probleme u pregovorima ili sklapanju bilo kojih dogovora i ugovora. U ekstremnom slučaju, ako ova energija se loše iskoristi danas, može da donese napete razgovore koji vrlo brzo mogu da prerastu u svađu, pa čak i tuču, a nisu isključene ni povrede (od oštrih predmeta, tokom sportskih aktivnosti, ili pak u saobraćaju ili dok se popravlja nešto što se pokvarilo)

Čak i ako se Mesec nalazi u altruističkom i prijateljskom znaku, ni Merkur ni Uran zbog Hirona se ne mogu pohvaliti strpljenjem, jer Merkur želi odmah da ukaže na neku grešku, dok Uran je jednostavno spontano grub u prenaglašavanju te greške i kritikovanju sagovornika. Ovo koliko toliko može danas da pomogne onima koji se bave poslom koji zahteva direktnu, pa i oštru komunikaciju sa drugima ~ ovo je energija advokata tužioca, koji napada argumentima i pokušava da umanji verodostojnost izjave optuženog u cilju da ukaže na njegove greške kako bi mogao da bude propisno kažnjen. Isto tako, ovo je dobar dan za sve one koji se bave uslovno rečeno „organizacijom“ tuđih života, savetnici napr, ili pak za one koji svoje ideje i zamisli lako i brzo sprovode u dela, arhitekte, građevinci, trgovci…

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.