Retrogradni Pluton u Vodoliji 2024

Tranzitni Pluton je u svom retrogradnom kretanju oko 5 meseci svake godine, pa će tako i ove 2024 retro-kretanje trajati 162 dana, i obično to putešestvije kreće ili na kraju prvog kvartala te godine ili pak na samom početku drugog kvartala.

Na svoj retrogradni Put ovog puta kreće 02-05-2024 sa 02°06′ Vodolije, i to putovanje će trajati sve do 11-10-2024 kada će sa 29°38′ Jarca da krene opet u svoj direktni hod. Njegova 1 faza retrogradne-senke je počela još 9 Januara, a 2 faza počinje od 11 Oktobra i traje do 2 Februara 2025.

U tom periodu će nam tranzitni Pluton iz Vodolije, koji će zbog svog retrogradnog kretanja čak 2 Septembra da se ponovo na kratko vrati u znak Jarca, će nam doneti drugačiji pogled na život, prolaznost, transformaciju, smrt, onostrano, ponovno rođenje, izmeniće našu unutrašnju snagu, kao i moć & želju za kontrolom.

On nas svojim retrogradnim kretanjem uči da neke stvari, situacije, pa i ljude, moramo da pustimo da odu iz naših života (počevši od prekida prijateljstava, raskida & razvoda, pa i do nečije smrti) jer samo tako dolazimo u sklad ne samo sa našom ličnom Karmom & Sudbinom, već i sa kolektivnom.

U simbolu Plutona uočavamo krug Duha koji slobodno lebdi iznad spone između polumeseca Duše i krsta materije. To očigledno ukazuje na nepoznate sfere kroz koje čovek mora da prođe pre nego što konačno shvati sebe duboko u svojoj suštini. Kada Duša i materijalni nivo egzistencije nisu u kontaktu sa suštinskim Duhom Svetlosti, osoba doživljava elementarniji vid plutonske energije. Međutim, kada pokuša da transcendentira neznane kapacitete u sebi, u stanju je da prebrodi jaz između svog nižeg oblika života i konačno se poveže sa Duhom prečišćene zlatne Svetlosti koju joj je Bog namenio da spozna.

Kada čovek bude smogao snage da to postigne, dolazi u kontakt sa onim svojim segmentom koji je tako suštinski dobar, da je sigurna da niko koga poznaje ne bi u stvari poverovao u to. Takav je njen istinski identitet. Najveće teškoće koje se podrazumevaju u traganju za takvom plutonskom energijom uočavaju se u tome da svaki pojedinac mora prvo da sam sebe prevaziđe, poput galeba koji leti na visinama na sopstvenim krilima.

Završeci koji su ograničeni retro-Plutonom su simbolično odbacivanje faza koje više nisu neophodne za razvoj osobe.

Pošto je retrogradan skoro pola godine, a ostatak godine je u svojoj retro-senci, ta transformacija je stalno u toku. Mnoge osobe će na kraju postati više zaokupljene unutrašnjim transformacijama nego bezuspešnijim pokušajima da preobraze spoljni svet. Kada se simbol okrene, sve ostalo se izdiže iz manifestacije samog božanskog Duha ovde na Zemlji.

Svaka tranzitna planeta ima svoju „senku“ tj pripremanje planete za ulazak u retrogradno kretanje.

Plutonova 1 faza retro-senke počela je 9 Januara i traje do 2 Maja, pa on tada kreće retrogradno, da bi posle kada on krene direktnim hodom od 11 Oktobra, njegova 2 faza retro-senke trajala sve do 2 Februara 2025.

Te tako, uticaj retrogradnog Plutona se neće osećati samo tih 5 meseci u toku ove 2024 već mnogo, mnogo duže, ali generalno, pošto se ovaj ciklus njegovog retro-hoda ponavlja svake godine, skoro u isto vreme, na neki način bi već trebali da znamo okvirno šta nas čeka u narednom periodu.

2 Comments

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.