Ljubav je nešto što će pronaći vas… Venera u Biku

Od 29 Aprila do 23 Maja tranzitna Venera će biti u znaku svog sedišta, znaku Bika. Planeta Venera, boginja lepote, ljubavi, novca, jako voli da bude u znaku Bika. Tu dobija priliku ne samo da zastane i zaista uživa u životnim lepotama, već i da posveti vreme sebi.

Tranzitna Venera u Biku će tako u toku narednog perioda, skoro pa ceo Maj, da nam donese priliku da se malo posvetimo sebi, da napravimo pauzu u našem užurbanom svakodnevnom tempu života i da jednostavno, možda posle jako dugog vremena, vidimo & osetimo & mirišemo & okusimo & uživamo u lepotama života, koje su bile tu svo vreme, ali mi nismo imali vremena za njih.

Venera u Biku donosi nam jedan povoljniji period u kojem će sve ono „posađeno“ porasti i razmnožiti se.

Ovo je period hedonizma, uživanja, pojačanog apetita, povećanog priliva novca. Više će se trošiti, ali će se i više novca slivati u vaš novčanik, posebno ako vam ova tranzitna Venera se nalazi u benefičnim poljima, ili pak sklapa dobre aspekte sa benefičnim planetama iz vašeg natalnog čarta.

Venera u Biku kao tranzit će nas namerno usporiti, ne da bi sad bili lenji i sedeli pod nekim drvetom i uživali u kolačićima i penušavim pićima (al… zašto i ne da to uradimo, makar par puta u toku ovog perioda?) već da bi na pravi način usmerili svoje energije u realizaciji konkretnih ciljeva (dok je Venera bila u Ovnu sve se dešavalo brzo i često su se dešavale greške zbog toga)

Tranzit sa ovakvim položajem Venere u svom sedištu donosi osetljiv i emotivni period, sa dubokim i trajnim osećanjima.

Naglašena potreba za ljubavlju. U društvenim odnosima nam donosi pažljiv i korektan odnos prema sagovorniku. Odnos prema lepšoj & jačoj polovini je u ovom periodu baziran na postojanim osećajima, odlučnim stavovima da se sve postavi na svoje pravo mesto, ma koliko vremena za to trebalo.

Tranzitna Venera u Biku obično ima stav „Zašto žuriš? Polako, diši, i sutra će biti nova, možda i bolja, prilika“. Ona kroz uživanje i kreativnost nam daje nove ideje kako da organizujemo svoj život, kako da od „ničega“ ili vrlo malo materijala učinimo da naš život postane udobniji, lepši, pa i bolji, na bilo kom polju našeg života.

Naravno, najveći fokus ova Venera će da ima na finansije i ljubav. Ona će nam pomoći (posebno ako je dobro postavljena u našem natalu i ima dobre aspekte sa našim natlanim planetama) da poboljšamo i kvalitet i kvantitet sreće, blagostanja i obilja, bilo da je reč o prihodima & poslu, bilo da je reč o ljubavnim odnosima.

Najbolji način kako da se iskoriste energije tranzitne Venere iz Bika :

💖 uživajte u životu, ne branite sebi neko uživanje, gricnite kolač više, ili prošetajte do frižidera i noću ako treba, ovo i nije najzdraviji period za stroge dijete, prošetajte negde gde se osećate opušteno, gde osećate da ste na najbolji način povezani sa Majkom Prirodom

❤️‍🔥 odličan period da se poboljšaju finansije, dobar period za ulaganja i štednju (ali ne i za podizanje kredita i pozajmicama) Bavljenjem finansijskim pitanjima i njihovom boljom organizacijom, u ovom periodu popravljamo i sopstveno samopouzdanje i samovrednovanje

💝 razmazite sebe i drage osobe, ali prvenstveno sebe, uživajte u umetnosti, muzici, plesu, muzejima, galerijama, restoranima, plesnim salama, prodavnicama odeće, obuće, nameštaja, a ako niste u mogućnosti da obnovite neki deo doma ili svoje garderobe, makar uživajte u lepim kreacijama (neće ništa da fali malo maštanja „eh, kad bih mogao ovo da priuštim sebi“)

O sklopi usne, ne govori, ćuti,
Ostavi dušu, nek‘ spokojno sniva.

Dok kraj nas lišće na drveću žuti,

I laste lete put toplijih krajeva.

O sklopi usne, ne miči se, ćuti!

Ostavi misli, nek‘ se bujno roje,
I reč nek‘ tvoja ničim ne pomuti
Bezmerno silne osećaje moje.
 

Milan Rakić

16 Comments

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.