Dnevni podsetnik za dobre vibracije 17-01

💡 Utorak, dan Marsa 💡

A na Nebu Mesec u Škorpiji koji će imati trigon sa Neptunom iz Riba, kvadrat sa Saturnom iz Vodolije, sekstil sa Suncem iz Jarca, semi-skver sa Hironom iz Ovna i sekstil sa Plutonom iz Jarca, pa će od 15h25 do 18h35 biti u Praznom Hodu, i posle toga preći u znak Strelca i do kraja dana imati još samo trigon sa Lilith iz Lava. Takođe, danas retrogradni Merkur iz Jarca će imati inkonjunkciju sa Marsom iz Blizanaca (koji će već 21. Januara da se ponovi, jer od sutra, 18. Januar od 14h10 Merkur završava svoj retrogradni hod, a retro-senka će trajati do 07. Februara)

Danas će naravno glvnu ulogu u ovoj nebeskoj priči imati ovaj retrogradno-stacionarni Merkur iz Jarca i Mars koji je od nedavno i sam krenuo u svoj direktni hod ~ Mars je vladar ovog Meseca, a Merkur je vladar ovog Marsa. Obe planete (Merkur i Mars) su na stepenu gde su ili će promeniti svoj hod, i oboje zato donose jednu vrlo napetu energiju, kao kada vam se zaglavi menjač u kolima, a vi samo što ne eksplodirate od besa, e taj trenutak u vremenu, to je ova kombinacija Merkura i Marsa danas, ni tamo, ni vamo, a treba napred, samo kako, to nikako da se i nasluti odgovor. Ali… nije sve „crno“, daleko od toga… Porazmislite… Kombinacija Merkura i Marsa koji su u svojoj stacionarnoj fazi (ili ti u retro-senci) vam je situacija u kojoj kao da vas nešto, negde, nekako, drži ukopanim u jednom mestu, govoreći : „E, polako, obrati pažnju, ne žuri, previdećeš nešto jako važno“. Kuinkunks tj inkonjunkcija (aspekt od 150°) je „sudbinski“ aspekt, povezan je sa Karmom, transformacijom i univerzalnim životnim lekcijama, ali u isto vreme i aspekt koji nas uči kompromisima, spušta nas na zemlju, skreće nam pažnju da ono što mislimo ili radimo ne valja i da je pogrešno, i da moramo da bi nastavili dalje, da prihvatimo realnu činjenicu da su potrebna manja (ili veća) prilagođavanja, ali da zbog velike napetosti i uznemirenosti, koju donosi naš povređeni Ego koji je otkrio da je pogrešio, i da uporno greši, vrlo je lako doneti pogrešne zaključke & odluke, i vrlo je lako se naljutiti i na najmanju sitnicu.

Inkonjunkcija je podsetnik da iritacija u svemu je prisutna, i ne možemo (ne bi trebalo) da idemo dalje, što će nas opet dodatno frustrirati, umesto da malo ohladimo glavu i da usporimo, stanemo, sednemo… Danas je potrebna ta pauza, da uhvatite dah, da bi mogli dalje… dajte sebi vremena za razmišljanje, nikako ne brzajte, nikako ne donosite zaključke i odluke danas ako to baš nije od životne važnosti, a ako jeste, posavetujte se sa nekim mudrijim i iskusnijim. Izbegavajte danas da subjektivno i hiperemotivno reagujete na neke istine koje ćete otkriti. Slušajte pažljivo. Čitajte polako. Prave informacije bi se mogle sakriti na vidnom mestu, mnogo toga danas će biti skriveno „ispod žita“ ali će na našu sreću ipak biti dovoljno Znakova pored Puta, ali samo za onoga ko će želeti da ih vidi. Ukrotite ovu neprijatnu energiju tako što će vam biti jasno za šta se vredi boriti, koji su to u stvari zaista vaši pravi životni prioriteti trenutno, ovde i sada. Gde i kako i zašto treba da kažete nešto? Zapitajte se šta pokušavate da postignete u svom životu? Koje su vaši glavni motivi? Ovladavanjem mentalnog procesa razmišljanja i govora dolazi smo iz poštenog preispitivanja i prihvatanja činjenice da grešimo. Ako se danas trudite da pronađete odgovor, a zaglavili ste se u mestu, preformulišite pitanje, pa će tako i odgovor da se pojavi pred vama. Samo je danas važno da ne žurite nigde, polako… sve dođe u svoje pravo vreme, i bolje zdravlje, i draga osoba, i dobro zaposlenje, i finansijska stabilnost, i harmonija u domu. Dokle god postoji disbalans, znači da niste postavili pravo pitnje sebi, i zato stojite u mestu.

Najnovije objave na Instagramu

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.