Dnevni horoskop za 13. April 2022.

Sreda dan Merkura, a Mesečak u znaku Device pod njegovom vladavinom, a od aspekata će danas da ima u toku noći sekstil sa Apolonom koji se nalazi na 04° Škorpije, pa zatim trigon sa Kupidom koji se nalazi na 05° Jarca, pa u jutarnjim satima opoziciju sa Venerom koja se nalazi na 08° Riba, posle toga prepodne će imati sekstil sa Hadom koji se nalazi na 09° Raka, od podne će sklapati sekstil sa Hronosom koji se nalazi na 12° Raka i malo kasnije trigon sa Uranom koji se nalazi na 13° Bika, i uveče će imati sekstil sa Posejdonom koji se nalazi na 15° Škorpije.

Mesec u toku noći će imati sekstil sa Apolonom i trigon sa Kupidom, i ova kombinacija će nam u snove doneti puno boja i zvukova, naravno i puno simbola koje ćemo kasnije morati da tumačimo. Danas itekako obratite pažnju na to šta se sanjali jer jedna od uloga Apolona je da je on vezan za predviđanja i „znake pored Puta“, dok sam Kupid će usmeriti tematiku sna na ono što (ne)svesno želimo da imamo u svom životu. Ali, zbog same postavke Meseca u Devici ne očekujte da će snovi da budu kao neki SF film, pun efekata, mistike, itd… već će simbolika da bude vrlo jednostavna i direktna (i vrlo lična, pa se ne trudite da pitate za savet oko tumačenja, jer sve zavisi sad od vas šta vam koji simbol u snu znači za vas same) Pošto je u ovoj kombinaciji i sam Merkur iz Bika koji ima aspekte isto sa Apolonom i Kupidom, tematika, a možda i sama poruka sna će biti vezana za neka naša obećanja, dogovore, možda neke poslovne ugovore, račune & overe & odobrenja, a možda će biti vezani za neke vesti, pisma, ili neki poziv u goste & na neki put.

U toku dana Mesec će imati opoziciju sa Venerom i sekstil sa Hadom. Sama opozicija između Meseca i Venere nije baš dobra kombinacija. Kaže se da opozicija mnogo toga zna i da vam da i donese, ali sve ono što dobijete opozicijom će se vrlo brzo ispostaviti kao potpuni promašaj, ili ćete se vrteti u krug i nikako nećete biti u mogućnosti da završite to što ste započeli. Pa tako u toku jutra možete očekivati da ćete imati nekih problemčića sa ženama iz vaše okoline (ovo se posebno odnosi na muškarce) ili pak vi sami, kao žena, ćete biti u nekom nedefinisanom raspoloženju što se tiče vaše uloge slobodne žene i žene od koje se očekuje da ispoštuje neke tradicionalne ili porodične zahteve. Ova opozicija može da donese neočekivane izdatke, i danas ne bi trebalo da pozajmljujete novac ni vi nekome, ni neko vama. Na ovo će se nadovezati Mesečev aspekt sa Hadom, koji će posebno kod žena da probudi vrlo snažnu želju za samostalnošću i potrebom da prate svoje snove, i po cenu da zbog toga dođu u raskorak sa svojom porodicom ili lepšom & jačom polovinom. Had sa Mesecom danas će da nam donese potrebu da uradimo nešto za sebe, nešto što samo nama ima smisla, i nešto što samo nama je potrebno kako bi se osetili „celim“, makar danas…

Popodne Mesečev sekstil sa Hronosom i trigon sa Uranom će nas usmeriti dalje ka želji da ostvarimo svoje ciljeve koje smo stavili da nam budu prioriteti danas. Sam Hronos je tu da nas podseti da moramo da „brojimo od broja 1“ tj da uvek moramo prvo da gledamo sebe i svoje potrebe, pa tek onda druge. Naravno Mesec u Devici je sušta suprotnost tome, ali zahvaljujući skladnom aspektu koji ih spaja, danas ćemo biti u prilici da učinimo nešto dobro za sebe, pa tako kasnije i da učinimo nešto dobro za nekog drugog kome bude trebala pomoć, a trebaće… Mesec s druge strane će pomoći Hronosu da uskladimo svoje želje sa realnom situacijom i da u odnosima sa drugima odreagujemo na pravi način, izbegavajući njegov moto „Na pogrešnom mestu u pogrešno vreme“. Naravno, sa ovom energijom, aspekt sa Uranom će dodatno da pojača želju za ostvarenjem nekog cilja, a i dodatno sam Uran će pomoći ovom Mesecu iz Device da se ne plaši da proširi granice svoje zone komfora, da se ne plaši da prekine svoju svakodnevnu rutinu, i da ako se i desi nešto danas van našeg plana, ne doživimo to kao „kraj sveta“ već da se prilagodimo novonastaloj situaciji i nastavimo sa svojim poslom dalje.

Predveče Mesečev sekstil sa Posejdonom i Marsov Prazan Hod će nam doneti pomešane energije akcije i mirovanja. Posejdon je na neki način „viša oktava“ Neptuna, ali arhietipski više naginje Hironu. On je pokretač, inicijalna kapisla Univerzuma, koji nas svojim činom budi i pokreće na Put traženja Istine (spoznaje) pa tako uz pedantni Mesec iz Device uveče možemo da ako obratimo pažnju čak i bez kontakta ili razgovora otkrijemo neke informacije (pa čak i tajne) koje će nam pomoći da zaokružimo neku procenu & analizu neke situacije ili osobe. Ali, Posejdon ima i svoju negativnu stranu, a to je totalna nezainteresovanost za bilo šta i bilo koga, pa tako uz ovaj Mars koji je sad u Praznom Hodu (jer 15-04 u 6h menja znak i prelazi u znak Riba) može da nam se desi da nas spopadne određena pasivnost i inercija (ne lenjost) i želja da jednostavno sedimo i odmaramo, dremamo pod mekanim ćebetom, čitamo neku knjigu, ili jednostavno uživamo u mirisnoj kupki uz čašu vina (čaja, kako ko) i prijatne zvuke opuštajuće muzike ispraćene lepim mirisima Pačulija, Sandalovine ili Jasmina (mirisni štapići ili mirisna ulja)

Sreda je dan planete Merkur koji se sada nalazi u znaku Bika, a Mesečak je u znaku Device, jednom od znakova kojima vlada Merkur, pa tako za današnji dan najbolje kombinacije boja će biti vatreno crvena, ružičasta (cijan) sa belo & srebrnom i maslinastom. Pošto su danas na snazi Merkur i Mesec koji se nalaze u zemljanim znacima, ishrana danas treba da bude jednostavna, ali sa pažljivo odabrenim hranljivim sastojcima. Takođe, ne bi trebalo da preskačete obroke, danas je vrlo važno „žuriti sporo“, tj da se polako ne samo sažvaće hrana (i tako olakša varenje) već i da se uživa u mirisu & ukusu te spremljene hrane. Danas je na snazi stara narodna „Zdravlje na usta ulazi“, pa tako danas ishrana treba da bude puna vitamina, da podpomogne bržem varenju & metabolizmu, pa puno sirovog voća i povrća danas treba uvek da imate „na dohvat ruke“. Pošto je naglašen Zemljani elementi, danas od kristala i minerala mogu dobro da nam dođu : Žad, Turmalin, Sugilit, Rodonit, Rubin, sami za sebe, ili u kombinaciji sa Kvarc Rutilom, Rozenkvarcom, Karneolom, Jantarom, Čaroidom i Safirom, a najbolji efekat će imati tokom meditacije ili jednostavnog mirnog ležanja, dok su postavljeni na Svadistana i Višuda Čakrama. Od čajeva danas je dobar čaj od Šipka, koji blagotvorno deluje na organe za varenje, na izlučivanje mokraće, preventivno na sprečavanje nastanka kamena u bubrezima, čisti krv. U kombinaciji sa đumbirom otklanja osećaj malaksalosti, nevoljnost i bledilo kože. Priprema: 1 kašiku čaja preliti sa 3dl hladne vode, zagrevati i pustiti da ključa 5 minuta, ostaviti da odstoji u poklopljenom sudu 30 minuta i procediti.

Do sutra puno pozdrava od Vašeg

Šmišonje Večitog Putnika

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.