Asteroid Apollo

Skrenuo mi je danas pažnju asteroid Apollo, jer se trenutno nalazi u konjukciji sa Severnim Mesečevim Čvorom na 29° Blizanaca. Što mi je skrenuo pažnju? Evo zašto…

Asteroid Apollo se vezuje za prvenstveno naravno za muziku (on je bio Učitelj Ofeja) ali Apollo je i asteroid koji nam pokazuje mesto u našem natalnom čartu gde mi nešto ili nekoga uzimamo zdravo za gotovo i čak i na našu štetu potpuno postanemo opsednuti tom situacijom & osobom (naravno opozicija, još jedini aspekt koji „radi“ kada su asteroidi u pitanju, će pokazati suprotno, totalno ignorisanje i ogromnu štetu za osobu) Ako je sam u nekom natalnom polju, naravo da neće imati toliku snagu delovanja, kao kada je u bliskoj konjukciji sa nekom ličnom planetom ili ako se nađe na vrhu uglova (1-4-7-10 polja)

A Severni Mesečev Čvor? O njemu sam već pisala, on je Glava Demona Zmaja u kojoj je ostao nektar besmrtnosti (znanja, moći, želja…) pre nego što ju je Šiva mačem odrubio (zato je Južni Čvor telo tog Demona i smatra se praznim i pasivnim, bez želja i htenja) Severni Čvor je alav, on želi sve odmah i sad, on je jedan od pokazatelja opsesivno-kompulsivnih poremećaja, kada ambicija i fokus na uspeh zastrane i odu u pogrešnom smeru. Njemu nikad nije dosta, on uvek želi više & jače & bolje & moćnije, ne preza ni od prljavih opsenarskih manipulativnih radnji, samo da bi dobio to što želi, a on želi da vlada celim Svetom.

Pa tako ova konjukcija koja se sad dešava će biti vrlo zanimljiva, posebno na Mundanom planu, jer se ipak Mesečevi Čvorovi vezuju za Mundana dešavanja.

Naravno, asteroid Apollo nije baš ni toliko loš, on je bio vambračni sin Vrhovnog Boga Zevsa, brat blizanac Artemide. On takođe se vezuje i za tragične ljubavi (njegova žena, smrtnica, Koronis, je i pre rođenja njihovog sina Asklepija preminula, tj sam Apolo joj je presudio smrt jer ga je prevarila i na samrtnoj odori je rasporio i izvadio Asklepija i vratio ga iz mrtvih)

Sam asteroid je otkriven 24. Aprila 1932. godine u Hajdelbergu u Nemačkoj od strane istog astronoma koji je otkrio i asteroid Hermes. Ovaj asteriod ima neravnomerno kretanje ~ u jednom trenutku ide brže, u drugom trenutku se vidno usporava kretanje zbog eliptičnog puta i zbog toga naravno ima i periode retrogradnog kretanja. Na astro.com ga možete naći pod rednim brojem 1862.


Apolo ima nekoliko još imena, tj nadimaka :

Prvi je „Svetlonoša“, jer se povezuje sa Suncem, tj sa samosvešću kod čoveka „Poznaj sebe“ je rečenica ugravirana na kamenom stubu u Delfima, a i često je predstavljen na slikama kako vozi vatrene dvokolice (paralela sa samim Suncem)

Drugi nadimak mu je „Kosmokrator“ tj smatrao se u davna vremena da se ceo Univerzum okreće oko njega (ne oko Sunca) da bi se kasnije taj termin uzet iz paganskih verskih tekstova povezao sa samim Satanom od strane Markiona i Gnostičara (po kojima je naravno Bog taj koji je centar Univerzuma)

Treći nadimak „Umetnik“ i naravno tu su sve vrste umetnosti, posebno muzika, ples i pevanje, sva kreativna energija stvaranja koja daje mogućnost čoveku da se izrazi na univerzalan i najlepši mogući način.

Četvrti nadimak „Prorok“. Već spomenula da je u Delfima uklesana izreka „Spoznaj sebe“, ali ovo nije u klasičnom smislu te reči „predviđanja“ već u smislu „probuđenosti“ (svesnosti svega, izlazak iz Matrixa)

Peti nadimak „Iscelitelj“, jer je Apollo bio otac Asklepija. Ovde pak opet nije medicinska strana isceliteljstva, već isceljenje preko kreativnog izražavanja (muzike prvenstveno) Znamo da specifične melodije i frekvencije imaju i vrlo specifičan uticaj na ljudski um.


DO SLEDEĆEG ČITANJA

POZDRAV OD

Šmišonje Večitog Putnika

point

Astrološke Konsultacije

veliki prolećni popusti od 50% !

 

Naslovna fotografija Yliade @deviantart

3 мишљења на „Asteroid Apollo

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.