Vreme ide u jednom pravcu, a sećanje u drugom

Venera 180° Saturn Rx

veneraopozicijasaturn

Venera opozicija Saturn sam po sebi aspekt je dosta loš, a ovog puta imaće prateće vokale u vidu Severnog i Južnog Mesečevog Čvora.

Ajd prvo da se podsetimo šta je opozicija (180°)

Ovaj aspekt je natezanje, kuma donela, kuma odnela, apekt nasilnog prilagođavanja i odabira od dva zla, ono manje. Planete koje su u igri su uvek na „staklenim nogicama“ jer ili jedna dominira, a druga pada u zaborav ili pak dolazi do klackanja ni tamo ni vamo i poptpunog gubitka smisla (u simbolici te dve planete)

Tako, Venera iz Raka u društvu Severnog Mesečevog Čvora i retrogradni Saturn iz Jarca u društvu Južnog Mesečevog Čvora (pa i Plutona, realno… a i Meseca koji je juče bio u sklopu pomračenja, pride) naravno da će mnogima od nas da donesu probleme u narednom periodu (posebno ako se nađu kod Sunca, Meseca, tačke Duha, Fortune ili na uglovima natalnog čarta)

Te tako, najbanalnije rečeno ~ ova opozicija nam daje ili : sreću u domu & ljubavi, ali potpuni izostanak posla & karijere ili pak sreću na poslu & sa karijerom, ali potpuno besmislen privatan život.

Ajd sad da se podsetimo ko su

Venera, Severni Čvor, Saturn i Južni Čvor…

Venera ljubav, komfor, zadovoljstvo, uživanje. Severni Čvor megaloman koji ne zna za meru, koji želi sad i odmah, po bilo koju cenu. Saturn disciplina, odgovornost, status, ali i ograničenja i tajne. Južni Čvor nezainteresovanost, lenjost, mirovanje, stagnacija. Naravno, uz retrogradnost i kombo Saturn & Čvorovi, imamo i karmičku priču (stare greške & ispravke & nove greške)


Uopštena priča o Veneri u opoziciji sa Saturnom je ta da je to aspekt tuge, usamljenosti i osećanja odbačenosti, kao i prezira, nedovoljnog poštovanja, podrške i razumevanja. Isto tako, aspekt koji ograničava i donosi probleme u pokušajima da se ostvari komfor i sigurnost u vidu (ne)pokretne imovine i finansija.

Isto tako, ovo je aspekt koji stalno osobu vraća u prošlost, stalno je sputava da se okrene ka budućnosti, tj živi u sadašnjosti, jer je uverenja da je „nekada davno“ sve bilo bolje, lepše, jednostavnije itd… i te osobe nikako ne mogu da se oslobode utiska nekih (davnih) iskustava, ni u ljubavi, ni što se tiče posla…

Svako ko im se javi na njihovom emotivnom životnom Putu se upoređuje sa davno prošlom (često ne ostvarenom) velikom životnom ljubavi, kojoj ova nova prilika „nije ni za crno ispod nokta“ ili pak nova poslovna ponuda nije dovoljno dobra, jer ne donosi onaj osećaj važnosti i bitnosti „kao na starom radnom mestu“… itd …


Сродна слика

Opozicija ~ klackalica ~ mač sa dve oštrice ~ ili – ili
Šta mi imamo od ove opozicije?

S jedne strane, ako odaberemo Veneru, zajedno sa njom ovog puta ide i ovaj Severni Mesečev Čvor, pa tako ako želimo da se pozabavimo ili privatnim životom ili pak finansijama, sve će biti prenaglašeno i nekako na silu, i u isto vreme gubićemo mogućnost da održimo pravi (stabilni) put ka željenom cilju, jer ćemo odabirom Venere da zapostavimo Saturn, i tako potpuno ispustimo „konce“ što se tiče dobrog, praktičnog (pa tako i sigurnog) pravca ljubavnog odnosa…. i eto vam klasičnog primera onih koji jure samo „ljubav“ zarad osećanja dobijanja potvrde o sopstvenim vrednostima i poštovanjem koji maksimalno izostaju iz tih „emotivnih odnosa“ (tj svih onih koji su u ljubavnom odnosu samo da ne bi bili sami…)

S druge strane, ako odaberemo Saturn i želju da izgradimo sebi ugled, društvenu poziciju (naravno preko posla i napredovanja u karijeri) posebno zbog Južnog Mesečevog Čvora, mi potpuno zapostavljamo Veneru i tako dovodimo u problem međuljudske, porodične i emotivne odnose, a isto tako umanjujemo mogućnost da iako radimo ko mrav na poslu, i čak solidno zarađujemo, nemamo nikakve vajde, ni komfora, ni osećanja sigurnosti, niti lagodnosti u životu, jer nemamo vremena da uživamo u tome, odabrali smo Saturn, jel… I eto vam klasične priče onih fanatika za poslom & karijerom koji potpuno gube osećaj za dom & porodicu & ljubav zarad dobrog posla & zarade & statusa…


Ovo je tako period kada ćemo stalno da budemo na toj klackalici šta odabrati, šta uraditi, da li prihvatiti neku situaciju & osobu ili ne. Period nije povoljan za pomirenja, ili obnavljanja nekih starih poslovnih odnosa. Period je povoljan za „slaganje kockica“ i bolje sagledavanje realnih mogućnosti i opcija. Isto tako, period koji nas „tera“ da se okrenemo sebi i svom samopouzdanju i samovrednovanju i da promenimo neke svoje prioritete u odnosu na nas same.

Savet : pokušajte iz petnih žila da nađete tu „zlatnu sredinu“… ako ne… naoružajste se strpljenjem, jer na sreću, pa ovaj tranzitni aspekt će relativno brzo proći i neće vas dugo bacati gore – dole…


Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

Astrološke konsultacije

letnje akcije & popuste

možete iskoristiti ako se javite

na e@mail : astrokonsultacije@gmail.com

ili pak pošaljete poruku SMS & Viber & WhatsApp

na +381 61 17 04 231 ili +381 62 423 522

od 9h do 17h svakim radnim danom sem vikenda

1 Comments

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.