Dnevni podsetnik za dobre vibracije Nedelja 23 Jun

  • još 193 dana do kraja 2024 godine 🪬🧿
  • 4 dan Leta 🍨🏝️
  • 4 dan (od 30) Sunca u Raku (tu do 22-07) 🌞🦀
  • 71 dan (od 163) uticaja Totalnog Pomračenja Sunca (uticaj do 18-09) 🌚🌚
  • 2 dan (od 15) uticaja Punog Meseca iz Jarca (uticaj do 06-07) 🌙🐐
  • 6 dan (od 15) Merkura u Raku (tu do 02-07) 🎙️🦀
  • još 24 dana (od 65) do početka 1 faze Rx-senke Merkura (RxS počinje od 17-07) 💭🌀
  • 6 dan (od 24) Venere u Raku (tu do 11-07) 💃🏻🦀
  • 15 dan (od 38) Marsa u Biku (tu do 20-07) 🎯🐂
    • još 22 dana (od 114) do početka 1 faze Rx senke Jupitera (RxS počinje od 15-07) 🍀💰
    • 27 dan (od 379) Jupitera u Blizanacima (tu do 09-06-2025) 👫🏻👩🏻‍🤝‍👨🏼
    • još 6 dana (od 98) do kraja 1 faze Rx senke Saturna iz Riba (Rx počinje 29-06) 🪐⌛️
    • 32 dan (od 106) 1 faze Rx senke Urana iz Bika (Rx počinje od 29-08) 📡🔭
    • još 13 dana (od 113) do kraja 1 faze Rx senke Neptuna iz Riba (Rx počinje od 04-07) ⚓️🌊
    • 51 dan (od 163) Rx hoda Plutona iz Vodolije (Rx do 12-10) 📿🌋
    • još 34 dana (od 116) do kraja 1 faze Rx senke Hirona iz Ovna (Rx počinje od 26-07) ⚕️🧬
      • 11h01 Mesec 19° Jarca sekstil Saturn 19° Riba 💰🪐
      • 17h21 Mesec 23° Jarca kvadrat Hiron 23° Ovna ⚕️🌋
      • 21h19 Mesec 25° Jarca trigon Uran 25° Bika 🎯🔭

Današnji Sunčev dan nam počinje sa Mesecom u Jarcu koji će da se druži preko aspekta sekstila sa Saturnom iz Riba, pa onda malo nateže preko aspekta kvadrata sa Hironom iz Ovna, i pred kraj dana će opet da se lepo druži sa Uranom iz Bika preko aspekta trigona.

Kada je Mesec u Jarcu, tada smo više nego obično vredni, posebno ako taj Mesec ima lepe aspekte sa našim natalnim planetama. Mesec u Jarcu je ozbiljan, vredan, disciplinovan. Sav fokus je na radu, poslu, sređivanju finansija, stalno pričamo o plati, troškovima, situaciji na radnom mestu, vrlo malo pričamo o domu i porodici. Trudimo se da budemo ozbiljni, profesionalni. Ako nemamo posao, sve naše misli su okrenute ka tome da ga nađemo. Isto tako, više smo okrenuti tradiciji, starijima, pa tako i prošlosti i nostalgiji, koja može da nam donese po malo melanholično raspoloženje. Mesec u Jarcu je namerno usmeren na logiku i praktiku, jer ne voli da mu se emocije i osećanja mešaju u donošenje odluka, čak iako su odluke vezane za dom, porodicu ili lepšu & jaču polovinu, što naravno može na dva dana dok je u ovom znaku da po malo „zategne“ situaciju u domu, ili čak donese privremeno zahlađenje u odnosima, pa dom da postane mesto gde se više ćuti nego smeje. On veruje „crno na belo“ činjenicama, nema tu mesta intuiciji i osećaju. Interesuje ga situacija u zemlji, politika, istorija, raspituje se o cenama nekretnina, da li neka banka nudi povoljne kredite, kakva je situacija sa prodavnicama, da li ima nekih akcija.

Mesečev sekstil sa samim Saturnom koji njime vlada donosi nam na par sati želju da se usklade emocije i razum, osećanja i praktičnost. Njihov sekstil nam takođe uvećava osećanje stabilnosti i sigurnosti u naš i javni i privatan život. Tokom trajanja ovog tranzita oseća se uvećana emocionalna zrelost, kao i samodisciplina, što naravno čini odličnim trenutkom za rešavanje složenih ili ozbiljnih životnih problema, bilo da je u pitanju neki problem vezan za posao i osobe od autoriteta, ili pak finansije tj neki dug ili neplaćen račun, ili jednog člana porodice koji ima neki zdravstveni problem, ili nekom birokratijom vezano za neku (ne)pokretnu imovinu. Tih par sati smo više odgovorni, pouzdani, strpljivi, pažljivi i puni poštovanja prema starijima i životu generalno. Emotivno druženje sa nekim možda sada nije toliko emotivno kao što bi to želeli. Ali ovo je dobro vreme za produbljivanje emocija sa voljenima. Verovatno ćete se ovih par sati osećati zaštitnički prema napr svojoj lepšoj & jačoj polovini, porodici, kolegama. Način na koji ćete to pokazati na dosta praktičan i jednostavan način, a ne kroz strastveno ili dramatično ponašanje. Takođe, uvećana je potreba da misli pa tako i Duša odlutaju malo u prošlost, dal zbog neke muzike koju smo čuli na radiju, ili nekog lepog mirisa koji nam je zagolicao nos na sred ulice, nas dok smo žurili na posao, bilo dok smo sređivali dom i naleteli na neke stare porodične fotografije.

Kvadrat Meseca iz Jarca sa Hironom iz Ovna će nam na par sati doneti problem da shvatimo, kanališemo i usmerimo neka svoja osećanja ili emocije, bilo one dobre, ili loše. Ovo su vam sve one situacije u kojima se samo najednom (jer tako kvadrat radi, tresne i nestane) se osećate da niste nešto zaslužili ili da vam nešto ne ide od ruke zato što u stvari vi ne zaslužujete da budete srećni i zadovoljni u životu ~ pa tako napr na radnom mestu, vi ste se danima, možda i nedeljama, trudili da uradite neki posao kako treba, i na kraju vaš kolega dobio pohvale od nadređenih, ili čak bonus (pa i unapređenje na radnom mestu, kojem ste se vi nadali) umesto vas… ili pak situacija u kojoj nedeljama štedite da bi kupili nešto sebi lepo, odete u prodavnicu i… nema više, prodato, i ko zna kada će opet taj artikal da dobiju… ili pak u domu, najednom se osećate kao višak, da vas ukućani ne razumeju, da vas guraju od sebe, da vas se stide što niste uspešniji, obrazovaniji, pa se čuje i ono čuveno „ja u tvojim godinama“… ili pak napr da tokom prijateljskog izlaska negde u grad, najednom se stvara situacija da taj izlazak nije ono što ste vi mislili da će biti… sve u svemu, na sreću pa ovaj kvadrat traje samo par sati, pa će tako i ovaj nelagodni osećaj brzo da nestane (sem u slučaju da taj Mesec ili taj Hiron nemaju loše aspekte sa vašim natalnim planetama)

Lep trigon Meseca sa Uranom iz Bika će da dođe kao „spas“ posle ovog napetog kvadrata koji je inače dosta slab Mesec imao sa Hironom, jer će Uran iz Bika da pomogne ovom Mesecu iz Jarca da se malo opusti i rastereti briga. Ovaj trigon može čak i da malo spusti očekivanja, tj da vas oslobodi inhibicija, i tako vam omnogući da se ponašate spontanije i slobodnije, što za ovaj Mesec iz Jarca koji je po prirodi dosta krut i uzdržan može dobro da dođe. Za neke to može da bude odlična prilika da se opuste uz neki film ili dobru muziku, za neke to će biti opuštajuć razgovor sa bliskim prijateljem, a za neke lagan i zanimljiv izlazak sa simpatijom ili lepšom & jačom polovinom u grad. Uran iz Bika može da nauči Mesec iz Jarca da može slobodno da posluša i svoju inuiciju, da učini taj „skok u nepoznato“ bez bojazni da će doći do nekog problema ili komplikacije. Njih dvoje nam obnavljaju prijateljske odnose, poboljšavaju (spo)razumevanje sa kolegama i nadređenima na radnom mestu. Za neke ovo može da bude dobar period da malo prozuje po internetu, da ispoštuju Mesec iz Jarca i potraže neke akcije i popuste kada je neka tehnika u pitanju (nov mobilni, TV ili neko drugo elektronsko sokoćalo) ako već žele da odreše kesu i potroše teško zarađene i ušteđene novce.

“Možda Bog želi da upoznaš mnogo pogrešnih ljudi
pre nego što upoznaš onog pravog i na tome ćeš mu,
kada se to bude desilo, biti iskreno zahvalna.“
Gabrijel Garsija Markes

💌 Dnevnik & Telegram 💌
🐦 Dnevnik & Twitter 🐦
🎙️ Dnevnik & Youtube 🎙️
🖼️ Dnevnik & Tumblr 🖼️
📲 Dnevnik & Tik-Tok 📲
📧 Dnevnik & Threads 📧
💐 Dnevnik & Instagram 💐
🪄 Astrološke Konsultacije 🪄
{letnja akcija je u toku}
Kontakt PORUKA (bez poziva, hvala unapred) :
ili Telegram™️ +381 63 14 500 39

(kao i Grupa „Dnevnik Jednog Astrologa„)
ili Viber™️+381 67 73 55 914
ili WhatsApp™️ +381 61 17 04 231

(kao i Grupa „Dnevnik Jednog Astrologa„)
ili Skype™️ : Astrolog Nevenka Blažik

🪩 🪩 🪩 Kanal Dnevnik Jednog Astrologa YouTube 🪩 🪩 🪩

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.