Bitne fiksne zvezde

Najbitnije Fixne Zvezde :

-1- Algol 26°/27° Bika :

~ Kaput Algol ili Meduzina Glava. Ovo je vrlo nesrećna zvezda, a generalna simbolika u horarnoj astrologiji je „gubljenje glave za ili zbog nečega ili nekoga“ ~ to naravno nije bukvalano, već u prenosnom smislu „osoba gubi glavu“ ~ kad se na primer osoba zaljubi pa izgubi „pamet“ ili pak kada se osoba uspaniči i uplaši, isto tako ona „gubi glavu“ ~ ovde je „glava“ simbolika za „zdrav razum“ , a isto tako može označavati gubitak koji će jako uticati na emotivni deo pitača (a pitanje uopšte ne mora da bude vezano za emocije) Takodje označava probleme sa disanjem, gušenje, davljenje (ne bukvalno, ali u prenosnom smislu kada je osoba uznemirena, sam naapad panike je manifestovan upravo ovim gubitkom vazduha) a takodje donosi osećanje odbačenosti i ne prihvaćenosti, patnja oko fizičkog izgleda ili sposobnosti (setite se samo iz filmova kakva je Meduza i ZAŠTO je postala takva… oni koji ne znaju : Meduza je bila jedna od najlepših žena na Olimpu i toliko se isticala svojim izgledom da je to iznerviralo boginje i one su je pretvorile u to čudovište i ko god bi je pogledao pretvorio bi se u kamen ~ tako i sam uticaj Algola naročito u ljubavnim horarcima ima značenje ~ ili je pitač ostao „skamenjen“ kada je upoznao osobu za koju pita, ili pak se oseća neshvaćenim i odbačenim jer nije „savršen“ za tu dragu osobu i sl.)

-2- Alkione 29° Bika :

~ ovo je glavna zvezda u roju Plejada (Uplakane Sestre) Takodje je malefična zvezda i u slobodnom prevodu „razlog za plakanje“ tj. situacija koja će pitaču napuniti oči suzama. Druga tumačenja za i za Alkione i za same Plejade su : kajanje, plakanje, žalost, nejasan pogled na situaciju ili osobu, jer kako će neko sa sagleda osobu ili situaciju u nj pravom svetlu / smislu ako su mu pune oči suza tj. ako nema sve potrebne informacije o toj osobi ili situaciji? Nikako, samim tim, ova zvezda upozorava da se ne brza sa zaključcima, da se ne preteruje bez razloga, već da se smireno prikupe svi podaci pa tek onda na osnovu svih tih NOVIH podataka da se deluje u odredjenom pravcu. Takodje, može se tumačiti i kao „otvaranje očiju uz jaku bolni udarac po glav / srcu“…

-3- Aldebaran 09° Blizanaca :

~ Južno Oko Bika. Ovo je benefična zvezda. Najsjajnija u sazveždju Bika (mada je po pravilu ova zvezda u zodijačkom znaku Blizanaca) Aldebaran se vezuje za prolećnu ravnodnevnicu, početak godine, te naravno ima simboliku „novog početka“ i sva pitanja koja imaju povezivanje signifikatora i ove zvezde imaju povoljan odgovor za pitača (bilo koje pitanje da je postavljeno) Označava da je sve na nekakvom početku i da još puno toga treba da se odradi da bi se došlo do željenog cilja, ali s obzirom da je benefična zvezda, ona i posle mnogo muka i napora ipak donosi željenu / zasluženu nagradu pitaču. Takodje bi mogla da se poveže i sa početkom trudnoće, tj. potencijalnim začečem bebe.

-4- Regulus 29° Lava (još samo do kraja 2012, ondak prelazi u Devicu)

~ Cor Leonis ili Lavlje Srce. Ovo je najsjanija zvezda u sazveždju Lava i kao i svaka fiksna zvezda koja se vezuje za „“ nekog znaka, donosi tumačenje „najači deo tog znaka“ a u ovom slučaju to je „superlav“. Naravno treba biti oprezan sa ovom fiksnom zvezdom, jer DA ona DONOSI neverovatna uspeh i sreću, ali SAMO ako osoba / pitač održi ravnotežu i ne krene da bude samodovoljna ili preterano samopouzdana, jer tada „sa prestola natus pada u najdublje blato“ ~ donosi uspeh, prestiž i slavu, ali samo ako se pravilno koristi taj status, a u suprotnom donosi kratkoročni uspeh koji se završava tragičnim porazom i gubitkom ~ svega.

-5- Vindematrix 09° Vage :

~ čak i početnici u učenu astrologije znaju za ovu fixnu zvezdu ako im se bilo koja natalna planeta nadje na njoj, jer je 95% astrologa tumači kao vrlo negativnu, jer donosi gubitak u porodici, gubitak partnera i sl. A samo onih 5% zna da pored ove negativne strane, ova fixna zvezda se vezuje i za Boga Vina jer u slobodnom prevodu Vindemiatrix znači „sakupljač groždja“. Isto tako se vezuje (naročito u moderno vreme) za „Čarobnjakovog Šegrta“ (ona Diznijeva kreacija „Fantazija“ sa simpatičnim Miki Mausom koji kada je njegov učitelj moćni čarobnjak van zamka uzima njegovu knjigu čarobnih formula da bi pomogao sam sebi i uz pomoć magije spremio zamak ~ naravno preuzimanje tolike snage, energije i odgovornosti za nekoga ko nije ni blizu toga predstavlja veliku opasnost ~ a tako se tumači i Vindemiatrix ~ ako osoba nije spremna bilo na emotivnom, bilo na fizičkom, bilo na IQ ili € nivou da ispoštuje nove uslove u kojima se našla ~ uslediće gubitak i poraz ~ samim tim Vindemiatrix upozorava da osoba / pitač bude skroman i da ne traži „preko leba, pogaču“ i da bude zadovoljan trenutnim i svestan da mora sebe da nadogradjuje u bilo kom smeru u svom životu ~ zato je onih 95% smatra „negativno“ jer retko ko je spreman da ne iskoristi „moći“ koje su mu date da bi ostvario svoj cilj… na žalost… pa samim tim Vindemiatrix uzima „danak“ i postaje negativna umesto pozitivna…

-6- Spica 23° Vage :

~ Devicino Klasije i ona je najsjajnija zvezda u sazveždju Device. Vezuje se za Bogorodicu i ima ogroman zaštitnički uticaj. Ovo je zvezda koja poručuje da će sve ići onako kako su Više Kosmičke Sile odlučile. Uskladjivanje sa Božijim Planom, biti uz Boga i slediti njegova uputstva. Isto tako se vezuje za ogromnu intuiciju, višu svest koja je „data od Boga“ tj osoba je jednostavno „rodjena“ sa uzdignutom svešću i „školovanje“ će joj samo još više pomoći u duhovnom napredovanju. Spica donosi pohvale, nagrade, brigu i pažnju, negovanje onih koji su u nekom problemu. Ona je više „emotivni“ benefik i sličnog je uticaja kao Regulus koji je više „materijani“ benefik.

-7- Antares 09° Strelca :

~ Cor Scorpionis ili Srce Škorpije. Kao što je Regulus „superlav“ tako je Antares „superškorpija“. Vrlo je moćna zvezda, ali s obzirom da se vezuje za Škorpiju, svaka sreća ovde ima „rep“ ~ znamo da su Škorpije izuzetno požrtvovane, ali uvek imaju crtu negativnog ~ pa se tako i na samrti škorpija trudi da ubije protivnika iako bi je ta mrva snage koja joj je ostala mogla oporaviti, ona će to iskoristiti (za sebe negativno) da uništi protivnika. Tako i Antares, donosi uspeh, nove početke, ali i brzi kraj, pokazuje početak nečeg novog što će relativno brzo imati svoj (prevremeni) kraj, ali nije negativna kao na primer Algol ili Alkione, ali nije ni najsrećnija.

Ostale fiksne zvezde se takodje mogu ukombinovati u tumačenje natalnog ili horarnog čarta, ali samo one koje su do 1,5 veličine. Tu na primer spada Betelgez (28° Blizanaca) koja je „ratnica“ i donosi borbeni duh i želju da se uz organizaciju i snagu odradi zadati posao / problem.

Treba uvek imati knjigu Vivian Robinson „Fiksne zvezde i sazveždja u astrologiji“ da bi se imalo uvid u sve zvezde i njihov uticaj i ako je potrebno da se primeni tumačenje na natalni ili horarni čart. Takođe možete posetiti i ovaj sajt https://www.constellationsofwords.com koji je više nego odličan za izučavanje fiksnih zvezda.

Treba takodje imati na umu da se fixne zvezde kreću 1° za 72 godine i da ti podaci iz te knjige su odradjeni još davne 1920, pa treba pomeriti poziciju fiksne zvezde za onoliko koliko je prošlo vremena da bi se dobila tačna pozicija za današnje vreme.

Takodje, NIKAKO ne uzimajte BUKVALNO tumačenje BILO KOJE fiksne zvezde, već pokušajte logički da dodjete do odgovora kakav je uticaj te i te fiksne zvezde u skladu sa njenim značenjem i značenjem planete sa kojom se nadje u konjukciji ~ da, SAMO O° važe ~ kako po longitudi tako i po latitudi, moraju obe opcije da budu potvrdjene da bi mogli da kažemo da je neka planeta u konjukciji sa tom fiksnom zvezdom!

4 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.