Dnevni podsetnik za dobre vibracije Utorak 11 Jun

Današnji Marsov dan će biti baš zanimljiv. Mesec iz Lava će se družiti sa skoro svim planetama na Nebu, od Merkura i Sunca i Venere iz Blizanaca, preko Hirona iz Ovna, do Urana iz Bika. Takođe, na Nebu imamo još i : prvo lep sekstil između Venere i Hirona, i s druge strane težak kvadrat između Marsa i Rx Plutona.

Mesečevo druženje sa Merkurom, Suncem, Venerom iz Blizanaca, pa kasnije i Hironom iz Ovna i Uranom iz Bika danas podseća da smo prevazišli puno toga do sada u životu, i što smo pregrmeli velike izazove, i pruža nam nov pogled na život, te nam olakšava posao dok menjamo svoju listu prioriteta za naredni period. Sada se okrećemo drugima, javnosti, obnavljamo kontakte sa ljudima posebno onim na uticajnim društvenim pozicijama. Sve je okrenuto tome da se vratimo na „pozornicu života“ u punom sjaju, i da budemo u mogućnosti da prikažemo sve svoje talente i kvalitete u najboljem mogućem svetlu. Sa ovom kombinacijom planeta, ovaj Mesec u Lavu nam pomaže da uspostavimo nove životne vrednosti i doživimo visoki stepen samospoznaje i buđenja, jer shvatamo da ne možemo samo da budemo ili materijalni ili duhovni, već da su ta dva nerazdvojna oblika ponašanja i razmišljanja, jer ako nismo materijalni, nećemo znati kako da budemo duhovni. Sa ovom planetarnom kombinacijom ćemo preispitivati i svoj privatan život, odmeravati, računati, oduzimati i sabirati, tražićemo odgovore na pitanja „Zašto sam sam? Da li treba da se menjam? Ako treba da se menjam, u kom smeru da se promenim?“ ili pak „Zašto ovaj odnos stagnira? Zašto mi više ne pruža osećanje sigunosti, sreće i stabilnosti, već je postao izvor briga i sumnji?“ a isto tako, može doći i do preispitivanja i životnih ciljeva iz ugla posla, tj da li nam naša posvećenost poslu čini dobro ili loše za naš privatan život, i tražićemo odgovore i na ta pitanja, u želji da pronađemo makar kompromis, ako ne i samo rešenje, koje može da izostane, jer je ovo ipak ispraćeno i ovim kvadratom između Marsa iz Bika i Plutona iz Vodolije.

Venerin sekstil sa Hironom je harmoničan aspekt, aspekt koji uz malo truda može da da odlične rezultate. Ovaj aspekt između Venere iz Blizanaca i Hirona iz Ovna se skoro uvek više odnosi na odnos prema samom sebi nego na odnos prema drugima ~ na neki način dualnost Venere nam to i skreće pažnju ~ koliko voliš sebe, toliko će i drugi da te vole, a simbolika Hirona nas podseća da probleme i „rane“ koje smo doživeli u prošlost budu podsetnik za sadašnjost, ali nikako ne i blokada za budućnost. Često se zbog ovog tranzitnog aspekta aktiviraju oni odnosi koji već neko duže vreme „škripe“ i više donose nerviranje i neizvesnost, nego što donose sreću i zadovoljstvo. Ono što ovaj aspekt donosi je ideja da „samo prava ljubav mora da boli“ ~ što uopšte nije tačno! Život može da boli. Ljubav nikad. Ako boli, nije Ljubav. Ona samo može da leči. Sve te izranjavljene od života, nepravdi, drugih ljudi. Donosi smiraj, Veru u bolje sutra, vraća na noge one potučene do kolena, kalemi krila onima kojima su bila lomljena. Ako vas nešto boli, pregledajte se bolje, sigurno je ego (citat iz knjige “Obloge od mastila” Bogdana Stevanovića) Pređašnja iskustva odbijanja i teških ljubavnih odnosa (neistine sa kojima nas opterećuje ovo „moderno“ vreme „Ljubav je slepa“, „Ljubav boli“, „Ljubav je komplikovana“, „Ljubav ima rok trajanja“, „Ljubav umire sa godinama“ i sl) utiče na naš pojam o ljubavi da moramo da budemo podređeni da bi ta ljubav trajala i da mi ne bi bili povređeni. Sada je došlo vreme da se to izbaci iz glave (Duše, srca) i ovaj sekstil će nam to i olakšati. Takođe, ako gledamo iz ugla svakodnevnice, i onih malo praktičnijih stvari u životu, postoji mogućnost da se reši neki problem sa novcem ili imovinom.

Marsov kvadrat sa Rx Plutonom je jako teška energija. Energija ovog sudara će imati efekta zasigurno nedelju dana pre i nedelju dana posle samog zenita, a možda i malo duže, s obzirom da su u pitanju dva malefika koja se spajaju preko negativnog aspekta, tj zato što će Mars 15 Jula da ima konjunkciju sa Uranom iz Bika, pa će to jednostavno da bude nastavak ove energije koju je pokrenuo sa Rx Plutonom. Ovo je Mundana priča koja će imati veliki uticaj i na nas, kao jedinke. Ovo je aspekt sličan zemljotresu koji se dešava prilikom erupcije vulkana, donosi neverovatno ogromnu količinu energije koja ako se ne usmeri koliko-toliko u ispravnom pravcu, može samo da donese uništenje i haos. Ovo je aspekt koji donosi velike promene u naš život. Ne samo što nam u život donosi situacije i osobe koje mogu biti naš lični »dvosekli mač« pošto su ispraćeni teškim kvadratom između Sunca i spaljene Venere i Merkura iz Blizanaca sa Saturnom iz Riba, a i kasnije kao što malopre rekoh i zbog konjunkcije koju će Mars da ima sa Uranom na 24° Bika 15 Jula, te nam tako donose i velike Mundane promene, tj kataklizme {u periodima kada se Mars i Pluton sukobe preko malefičnog aspekta, Majci Prirodi u stvari „pukne film“ i protrese Zemlju sa svih strana, na sve (ne)moguće strašne načine, ne samo da očisti Svet od šljama, tj zlih ljudi, već i da podseti one koji su preostali, ko je „Gazda“} Što se tiče Mundane priče, možemo očekivati {barem} pojavu zemljotresa, erupcije vulkana i požare i to ogrominh razmera, ako ne i još teže prirodne katastrofe (izazvane kako od strane Majke Prirode, tako i od ljudske ruke… na žalost…) Naravno, imaće itekako uticaja i na političku scenu, pa će pojačati sukobe & ratove između naroda, napade, agresiju, odmazdu & osvetu… i to će biti zahvaćene Zemlje koje su pod vladavinom najviše znaka Bika i Vodolije naravno. Na ličnom planu, kataklizmične promene od spolja ka unutra dolaze u polju natalnog čarta gde se nalazi prvenstveno Mars (on je lična planeta, dok je Pluton Mundana i predstavlja taj negativni uticaj od spolja)

„Ako čovek svakog dana
stoji na ivici i gleda u provaliju,
jednog dana će i provalija pogledati u njega.“
Fridrih Niče

💌 Dnevnik & Telegram 💌
🐦 Dnevnik & Twitter 🐦
🎙️ Dnevnik & Youtube 🎙️
🖼️ Dnevnik & Tumblr 🖼️
📲 Dnevnik & Tik-Tok 📲
📧 Dnevnik & Threads 📧
💐 Dnevnik & Instagram 💐
🪄 Astrološke Konsultacije 🪄
{letnja akcija je u toku}
Kontakt PORUKA (bez poziva, hvala unapred) :
ili Telegram™️ +381 63 14 500 39
ili Viber™️+381 67 73 55 914
ili WhatsApp™️ +381 61 17 04 231

ili Skype™️ : Astrolog Nevenka Blažik

🪩 🪩 🪩 Kanal Dnevnik Jednog Astrologa YouTube 🪩 🪩 🪩

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.