Malo smeha, malo suza… sve je to život… Pun Mesec u Strelcu

Pun Mesec na 02° Strelca 23 Maja ispraćen sekstilom sa Rx Plutonom iz Vodolije donosi kraj jednog teškog i trnovitog puta. Ako se osećate „ni tamo ni ‘vamo“ sa ovim energijama, znajte da je to u redu, potpuno prirodno, i da je dobro da reagujete na te energije na bilo koji način (jer samo nešto što je otupelo ili nedaobog mrtvo ne reaguje na spoljašnje uticaje) Sam vladar ovog Punog Meseca, Jupiter, jer na kraju svog putešestvija kroz znak Bika, i on danas takođe ima konjunkciju sa Venerom na 29° Bika ispraćenu sekstilom sa Neptunom iz Riba.

Sabijski Simbol tj stepen gde se nalazi ovaj Pun Mesec u Strelcu pod nazivom „Uživajući u komforu dnevne sobe, dva muškarca igraju šah“ se vezuje za sposobnosti, stručnost i međusobni uticaj. Ključne reči su : intelekt, disciplina, koncentracija, strategija, studioznost, takmičenje, snaga simbola, idealizam, superiorna veština, nauka, podučavanje, ali i s negativne strane fanatizam, suvoparnost, isprazno teoretisanje. Mnoge popularne pesme pevaju o tome kako je život igra. Iz dana u dan smo svedoci najrazličitijih situacija koje prate neku ideju nekog nama (ne)poznatog scenarija. Najnovije naučne teorije u potpunosti menjaju sliku o svetu u kojem živimo iz dana u dan. Ništa više nije sigurno kao pre, i čitav Svemir polako postaje tek metafora svog kreatora.

Najbliže istini postaje ono upoređivanje gde se čitava stvarnost svodi na partiju karata u kojoj Bog igra sa označenim špilom. Pojavljivanje određenih karti je neki put slučajno, neki put nije, ali konačni ishod te partije je više nego izvestan. Od drevnih vremena ljudi su pokušavali da spoznaju pravila te velike svemirske igre u kojoj su se našli. Jedan od simboličnih metoda koji nam nudi rešenje za ovu zagonetku je uz brojne druge igre i sam šah, igra koja od davnina pleni pažnju svih onih koji su skloni analitičkom razmišljanju. Neraskidiva je povezanost 64 polja šahovske table sa 64 heksagrama I Chinga, kineske knjige promena. Međusobnim kombinacijama njihove simbolike čovek može da dođe do iznenađujućih uvida.

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.