Mračna strana ljubavi… Venera kvadrat Pluton

Od 25. do 29. Maja na Nebu imamo napeti aspekt kvadrata između Venere iz Ovna i retrogradnog Plutona iz Jarca (ovih dana, ovaj Pluton je taj koji ispraća izlazak skoro svake planete i njenu promenu znaka) Zenit će biti 27. Maja, a taj trenutak će da bude ispraćen i prelaskom tranzitnog Meseca u znak svoje egzaltacije, znak Bika, koji će biti u delimičnom Praznom Hodu, jer će morati da prođe malo duže vreme dok on bude sklopio prvi aspekt ~ te tako odmah „iz aviona“ možemo da vidimo, tj zaključimo da ćemo ovih par dana biti preterano & ekstremno hiperemotivni, i sa i bez razloga, i da ćemo itekako da osećamo težinu ovih Mundanih energija…

Venera kvadrat Pluton skoro uvek komplikuje naše bliske odnose zbog intenziteta naših osećanja, i to ne samo naše opšte raspoloženje i generalna (svakodnevna) osećanja, već i kako se osećamo i na koji način pokazujemo ljubav i naklonost prema nekome nama važnom.

Kada se dešava ovaj teški tranzitni aspekt kvadrata između Venere i Plutona, dešava nam se da nas neko potpuno neočekivano privuče, i taj intenzitet emocija se može naravno okarakterisati kao „zaljubljenost“ tj „ljubav na prvi pogled“, ali i kao uhođenje, ako ta zaljubljenost skrene sa ispravnog puta, tj ne možemo (ili ne umemo da kontrolišemo emocije, već one uspravljaju našim ponašanjem i razmišljanjem)

Naravno, to uhođenje na početku je ono klasično proveravanje „ko je i šta je i odakle je“, ali kako vreme prolazi (posebno kod onih koji u samom natalu imaju neku kombinaciju Venere i Plutona, ili pak imaju samo Veneru u Škorpiji) to uhođenje postaje malo „mračnije“ jer se pored egzaltiranih emocija, javljaju i one druge… posesivnost i ljubomora…

I tada ovaj kvadrat je ispunio svoj cilj… da nam zamuti mozak, tj da nam logiku & pamet tj prava osećanja spusti u gaće, i dozvoli da nam gaće kroje sudbinu u odnosu na osobu koja nam se dopada… a to nikad nije dobro… setite se filmova „Fatalna privlačnost“, ili „Niske strasti“ ili „9 ipo nedelja“… kada god su gaće bile glavne, tu su i srce i duša (a neki put i telo) stradali…

Vrlo često, sa ovim tranzitom se desi da se zaljubimo „do ušiju“ i da na neki način „izgubimo glavu“ (što je jel eto logično, jer se pamet spušta u gaće, pa ostane promaja u glai) te tako ponekad naše ponašanje može biti čak i preteće ili dominantno prema drugoj strani (ili njihovo prema nama) posebno za mlade ljude koji mnogo teže odreaguju na ovaj tranzitni kvadrat. Sa godinama dolazi određena sposobnost da se sakriju ta negativna ponašanja… ok… ne baš kod svih, ali dođe kad-tad…

Ali da biste ispunili svoje želje i doživeli pravu ljubav i emocije vam bile uzvraćene na pravi, prirodan, način, ipak morate transformisati i te negativne emocije, a ne da ih „sakrivate pod tepih“ te vas kasnije to destruktivno ponašanje pretvori u Dr Džekil i Mr Hajda…

Šema negativnog efekta ovog kvadrata između Venere iz Ovna i Plutona iz Jarca se uglavnom fokusira na sticanje potpune & apsolutne kontrole nad tim emotivnim odnosom, tako da ne morate da se osećate nesigurno ili zabrinuto da bi se taj odnos mogao završiti, barem ne onda kada vi to ne želite… jer može da se desi i sa ovim aspektom da dođe ili do zasićenja sa drugom stranom, jer ta druga strana prelako popusti i ne bude više izazov (Venera u Ovnu voli izazov i „lov“)

Ovo naravno može dovesti i do manipulativnog ponašanja poput ljubomore, osećaja krivice ili posesivnosti. Korišćenjem emotivne manipulacije (posebno naravno manipulacije sa gaćama) da naterate nekoga da vas voli i da se „zalepi“ za vas, na kraju će se završiti raskidom logično, što bi, naravno, za vas bilo izuzetno bolno i dramatično, a „zaljubljenost“ vas sprečava da uvidite taj pogrešni obrazac ponašanja i razmišljanja.

Ali samo kroz tako intenzivne odnose stičete samosvest o svom manipulativnom ili kontrolnom ponašanju. Tada možete iskoristiti svoju ogromnu moć da pozitivno transformišete način na koji dajete i primate ljubav.

Ovaj proces može biti bola i emotivno, ali i fizički, jer ćete sa ovim tranzitnim aspektom shvatiti da je ljubav prema samo sebi u stvari pravi problem koji štetno utiče na vaš privatan život. Jednom kada naučite kako da zaista volite sebe, tada će vam bezuslovna ljubav i odobrenje koje tražite biti na dohvat ruke. Ovaj tranzit vas uči da pre nego što shvatite potrebu za pravom ljubavi prema samom sebi, možda će vas privući opasni partneri ili oni koji se loše ponašaju prema vama.

Možda ćete zbog ovog tranzita sada podsvesno privlačiti takve negativne tipove lepše & jače polovine zbog svoje loše slike o samom sebi…

Kvadrat između Venere u Ovnu i Plutona iz Jarca sada može imati dubok i dosta jak (fatalan) uticaj na vaš privatni život. Problemi oko želje za moći i kontrolisanja svakog aspekta života druge strane u odnosu mogu se pojaviti u vašem privatnom životu zasigurno. Napetost koja tinja može isplivati na površinu kao vulkanska erupcija zbog manipulativnog ponašanja poput ljubomore ili posesivnosti i stalnog proveravanje „gde si, s kim si, zašto, kako…???“… a uzrok takvog ponašanja je u stvari duboko zakopan strah ili nesigurnost zbog kojih se ne osećate voljeno ili poštovano.

Naravno, možda vi niste podložni takvim ponašanjima, ali druga strana jeste… Sada se zbog ovog tranzitnog kvadrata mogu javiti pretnje i ultimatumi ako se bilo ko u tom emotivnom odnosu oseća ugušeno ili kontrolisano. Takva nezdrava emotivna priča se može vrlo brzo raspasti, što bi bilo veoma bolno i dramatično, ne samo za jednu, već i za obe strane. Odnos zasnovan na poštovanju i toleranciji će izdržati intenzitet ovog tranzita, to je sigurno (vreme trajanja tog odnosa neće sad igrati veliku ulogu, već samo poštovanje i iskrena ljubav ~ volim jer volim, a ne da volim jer mi treba neko da bih testirao svoje „talente“ zavođenja i emotivne dominacije nad njim)

Nova ljubav je sada moguća i mogla bi izgledati kao trenutna „ljubav na prvi pogle“ tj ono što mi romantično volimo da okarateriemo kao „sudbinska ljubav“. Međutim, morate takođe shvatiti da takva zaljubljenost može dovesti do opasne ili čak nasilne vezanosti, što naravno nije dobro, te ako vam se i ukaže prilika da započnete ljubavni odnos ovih dana… sačekajte makar da tranzitna Venera pređe u znak Bika… za svaki slučaj…

Tranzitna Venera iz Ovna u kvadratu sa tranzitnim retrogradnim Plutonom iz Jarca pozitivna strana :

• Osećajte se izuzetno strastveno da radite nešto što volite

• U stanju ste da transformišete svoje emocije u nešto lepo

• Produbljivanje vaših osećanja i bolje razumevanje ljubavi prema samom sebi

• Neke radnje koje preduzimate čine da se osećate jačim i svrshodnijim

• U stanju ste da zaista snažno utiče na druge ljude u pozitivnom pravcu

• Jaka seksualna privlačnost koja može da obogati emotivni odnos

• Donosite neke hrabre finansijske odluke i rizik itekako može da vam se isplati

Tranzitna Venera iz Ovna u kvadratu sa tranzitnim retrogradnim Plutonom iz Jarca negativna strana :

• Intenzivne emocije koje su van vaše kontrole i koje vam donose ozbiljne probleme

• Neko može pokušati da manipuliše vašim osećanjima ili to možete biti vi prema nekome

• Osećate se opsednutim da nešto radite ili ste opsednuti sa nekim van vaše kontrole

• Suočavanje se sa ljudima koji su manipulativni i opasni po vas (i društvo generalno)

• Bude se neke tajne, skrivene, emocije koje ne možete odmah otkriti, a koje kasnije donose probleme

• Nemilosrdno se borite za moć i kontrolu nad ljudima koji su vam emotivno važni (ukućani, prijatelji, partner)

• Opsednutost idejom da vaša lepša & jača polovina krije nekakvu tajnu od vas ili da vam je neverna

• Ekstremne promene raspoloženja pod uticajem ekstremnih emocija i osećanja

• Postajete žrtva nekih finansijskih manipulacija i nepromišljenog ulaganja

Dakle, rezime…

Uticaj kvadrata Venere i Plutona je jako težak, ali na sreću nije dugotrajan, jer se Venera brzo kreće, te tako ne mogu doneti značajne (tragičnije) događaje u vaš život. Venera nije loša planeta, pa čak ni teški aspekti neki put ne mogu doneti ozbiljne probleme, a mogu čak imati i pozitivan uticaj ~ transformacija od lošeg ka dobrom ~ pročišćenje emotivno, duhovno, telesno. Kvadrat je aspekt koji ima puno energije. A kada imamo Veneru u Ovnu s jedne strane, i dominantnog Plutona iz Jarca s druge strane, možemo očekivati da će nas sve kroz šta prođemo ovih dana emotivno iscrpeti.

Poteškoće povezane sa ovim tranzitom su to što se možemo osećati kao da nemamo kontrolu nad svojim emocionalnim reakcijama. Možemo se osećati zaista entuzijastično da nešto lepo uradimo, a to se pak na kraju može pretvoriti u opsesiju. To može dovesti do nekih veoma jakih i strastvenih emocionalnih iskustava, ali čak i u ovom slučaju može doći do napetosti i besa, jer nemamo kontrolu nad situacijom.

Na primer, možemo se sada sresti sa osobom, koja nas zaista može privući u deliću sekunde, ali u nekim slučajevima to može biti i nekakav ne baš prijatan susret, i možda morate da držite u tajnosti svoje emotivno interesovanje, jer je druga strana zauzeta. Kad god imamo Plutona u nekoj priči, možemo očekivati da možda postoje nekakve tajne s druge strane. Zato ćemo možda morati sada da čuvamo u tajnosti naše emocije i osećanja, jer ako ih pustimo da budu vidljiva, može doći do komplikacija.

Druga mogućnost je da na primer imamo osećaj da neko drugi (roditelj, prijatelj, kolega…) krije nekakvu tajnu od nas. Venera je povezana sa našim partnerima i ljubavnicima, ali ipak može da predstavlja i druge osobe iz našeg okruženja koje na bilo koji način izazivaju nekakvu emotivnu reakciju u nama, pa možemo osetiti da druga strana pokušava nešto da sakrije i prećuti (ipak je Merkur retrogradan, pa su nesporazumi i ovako već naglašeni) Venera i Pluton tako mogu baš povećati našu subjektivnost, ali najčešće nismo u mogućnosti da ispoljimo ta osećanja. I zato ovaj tranzit može doneti i emotivnu napetost i fizičku frustraciju.

Ali ako dugo krijete svoja osećanja, bilo ona dobra ili loša, uticaj ovog tranzita može biti toliko jak (negativan) za vas, da se zapravo može pretvoriti u „inicijalnu kapislu“ te rezultat može izgledati kao emocionalna eksplozija vulkana. Šta god da radite, mislite ili osećate tokom ovih nekoliko dana, imajte na umu da vaša emocionalna reakcija može biti jako preuveličana!

Pozitivna strana ovog tranzita je to što ćete se možda osećati zaista strastveno oko nečega što volite i što vas može inspirisati da preduzmete neke konkretne akcije i unesete vidne promene u svoj život. To takođe može učiniti da izgledate privlačnije drugim ljudima, pa da tako dobijete i neočekivanu pomoć & podršku sa kojom možete ostvariti mnoge svoje ciljeve i planove. Svaki aspekt između Venere i Plutona čini ljude harizmatičnim i sposobnijim da utiču na druge na nevidljivom nivou, i to treba na pozitivan i mudar način iskoristiti sada.

Venera kvadrat Pluton saveti :

(1) Samo zato što je nešto „karmičko” ne znači da je to i zdravia ili poželjno u emotivnoj vezi. „To je Karma” je postalo pomalo kao novo „To je komplikovano”, a ne bi trebalo to da bude tako. Pokušajte da zadržite normalna, funkcionalna, pravila u nekom emotivnom odnosu, na primer : da emocionalno i telesno ne ulažete sebe previše u nedostupne ljude.

(2) Bez opsesije, bez uhođenja, bez sumnji, proveravanja, bez slanja bezbrojnih poruka i ispitivanjima… ako možete ovih dana, bilo kome. Idite na to da jednostavno uživate u odnosu i njegovom transformativnom potencijalu, a da vas to ne opsedne. Nerešena seksualna napetost i neobične intelektualne ili duhovne veze koje se ne mogu – iz bilo kog razloga – konzumirati – trenutno – uobičajeno su iskustvo ovog kvadrata. Ponekad ljudi shvate tek godinama kasnije da poenta tog odnosa tada nije bila u tome što je privlačnost morala da se pretvori u vezu, već u metamorfozi & transformaciji koju je donela Duši…

(3) Kvadrat Venere Pluton se javlja dva puta godišnje i to je atmosfera kada je veća verovatnoća da će svi tražiti više. Ljudi pa tako i emotivni odnosi Venere u kvadratu sa Plutonom su prirodno povezani na taj način ~ samo je pitanje kako ćete se ponašati tokom njegovog trajanja. Zato ne očekujte razumevanje kada se sa Plutonovim „pogonom“, ako ne i u galopu sa ovom brzopletom Venerom, uletite u opasan ljubavni trougao ili postanete nesposobni da se nosite sa onim što odjednom vidite kao lažnu intimnost u vezi…

(4) Dobar deo intenziteta koji se generiše sa ovim tranzitom može biti zato što još jednom prepoznajte i pokrećete svoje „Istinsko Ja“. Bez obzira da li emotivni odnosi postanu zvanična partnerstva ili ne, privlačenja koje nastaju tokom tranzita ili kada ljudi imaju ovakvu postavku u natalu ili uporednom između su nezaboravne (kako na dobar način, tako i na loš način) Ti odnosi imaju uticaj koji traje zauvek, poput žara vanzemaljskog elementa koji sija u čovekovoj podsvesti (ili pak nesvesnom)

(5) Iz ezoteričnog ugla, emotivni odnosi Venere iz Ovna u kvadratu sa retrogradnim Plutonom iz Jarca se odvijaju zaista zbog karmičke povezanosti iz nekog od prošlih života, i tako se iznova i iznova susrećete jedni s drugima, a neuspeh će uvek da bude rezultat dokle god se dozvoljava da strast i gaće dominiraju nad pravom ljubavlju…

Do sledećeg čitanja puno pozdrava od Vašeg

Šmišonje Večitog Putnika

Astrološke konsultacije možete zakazati putem

ili slanja poruke na e@mail : astrolognevenkablazik@gmail.com

ili slanjem poruke na WhatsApp +381 61 17 04 231

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.