Transformacija Ljubavi… Venera trigon Pluton

Samo jedan dan pre nego što Jupiter pređe u znak Blizanaca, na Nebu 25 Maja, imamo snažni trigon između Venere iz Blizanaca i Rx Plutona iz Vodolije. Pluton će joj biti na neki način „odbor za doček“ za njen prelazak u znak Blizanaca. Ali… da bi razumeli ovaj aspekt trigona između Venere i Plutona, prvo moramo da se podsetimo ko je ko iz Mitologije.

Venera je rođena iz mora, a nastala je iz testisa Boga Neba Cela, kad ga je kastrirao njegov sin Saturn. Venerin muž je ružni Bog-kovač, Vulkan, a ljubavnici su joj Mars, koji je Vulkanov pravi brat, kao i Merkur i Bakus, koji su Vulkanova polubraća.

Pluton je sin Ops i Saturna, brat Veste, Junone, Cerere, Jupitera i Neptuna, unuk Cela i Terre. Pluton je vladar podzemlja, koje se zove Had. Njemu dolaze Duše pokojnika. Pluton tj Had je obično na slikama prikazan sa štapom i kacigom koja ga čini nevidljivim, a društvo mu pravi troglavi pas Kerber.

Na neki način u toku je mitološka španska serija gore na Nebu, jer je Venera sestra Saturna po Ocu Celu, a Saturn je pak otac Plutonu, tj Venera je Plutonova tetka realno… a kažu da su ljudi komplikovani…

Oboje su specifični, svako na svoj način, različiti, a opet nekako slični. Venera planeta lepote, kreacije i ljubavi, stalno u želji da stvori nešto opipljivo iz svojih misli, dok Pluton pak poseduje iskonsku snagu koja se manifestuje kroz smrt i ponovno rađanje. Sama Venera u Đotišu je i Gospodarica Demona, te tako opet „ispod Mire 100 đavola vire“ itekako se uklapa u kontradiktornu narav ovog Plutona. Venera donosi materijalni preobražaj misaone kreacije u opipljiv predmet & čin, dok Pluton donosi najdublji čin transformacije čoveka, njegove smrtne ljušture (tela) i njegove Duše, a u tome će im najviše pomoći niko drugi nego naš krilati vragolan, upravo ovaj tranzitni Merkur u Biku koji je takođe imao aspekt sa Plutonom pre par dana, a povezan je sa Venerom preko recepcije po znaku.

Pa tako Venera u trigonu sa Rx Plutonom donosi odnos, koji dolazi prvo iz površnog poznanstva, možda čak na početku i netrpeljivosti & nepoverenja & pa i straha, čak, koji vremenom prerasta u prijateljstvo, jedno iskreno, duboko, fascinanstno prijateljstvo, i koji vremenom transformiše obe strane toliko da steknu maksimalno poverenje jedno u drugo, dovoljno jako da se oslobode i otvore prema onoj drugog osobi, bez obzira koliko (možda) to što imaju u sebi delovalo strašno i odbojno (mnogo puta, desi se čak prijatno iznenađenje) donese oboma jednu neverovatno jaku i skoro na neki način i besmrtnu ljubav, prožetu vrtoglavim strastima i neverovatnom snagom, i povezanošću preko telepatije i snova, jer ovaj trigon Venere i Plutona donosi spajanje Duša ne samo zbog zajedničke Karme, već i zajedničkog DNK porekla ~ priča o porodičnoj Karmi.

Sa one praktične, svakodnevne, strane, ovaj trigon nam donosi stabilizaciju što se tiče prihoda i situacije na radnom mestu, takođe donosi mnogo jasniju i direktniju komunikaciju, pa tako i mogućnost sklapanja dogovora i poslova, i naravno, budi one uspavane emotivne odnose iz perioda hibernacije (zbog Venere dok je bila u Biku) a kod mnogih donosi i mogućnost upoznavanja „the one“ osobe. Mnogi će u narednom periodu pronaći posao koji su toliko dugo tražili, neki će napokon dobiti unapređenje ili povišicu, mnogi će uspeti da podignu kredit, i da ili renoviraju svoj dom ili čak i da kupe svoje sopstveno „mesto pod suncem“ i budu srećni sa svojom porodicom. Odličan period za ulaganja u nekretnine, kupovinu vrednih stvari za dom, da bi se polako i sigurno (trajno) poboljšao komfor i udobnost (pridavanje posebne pažnje i određenom, umerenom, luksuzu) tj odličan period da se poradi na emotivnim odnosima, bez obzira u kojoj se fazi nalaze (početak, sredina…) Ovo sve naravno važi isključivo ako ova Venere (pa i Pluton) ima dobre aspekte sa natalnim planetama. Možda će neki da iskoriste ovaj trigon i da porade na svom samopouzdanju, izgledu, ponašanju, navikama.

Šta nam donose Venera i Pluton ?

Pa doneće nam zasigurno vrlo jake strasti u privatnim odnosima, a mogu takođe i da nam donesu i fanatizam što se tiče želje za poslovnim uspehom (zarad statusa, ali i novca, zbog same simbolike Venere koja je u recepciji po znaku sa Merkurom, i koja se zbog toga prvenstveno povezuje sa novcem koji donosi mogućnost ispunjenja želja vezanih za lagodan i komforan život, i fiksaciju na maksimalno učvršćivanje dobrog & visokog društvenog statusa, koju ima i sam znak Vodolije gde se nalazi ovaj Pluton.

Svima kojima će ovo dvoje da aktiviraju natalno 1-3-5-7-9-11 polje možemo u narednom periodu ili da doživimo transformaciju kroz neki vrlo specifičan i nadasve čudan (a možda i neodobren od strane okoline) odnos ili situaciju, ili pak ćemo imati mogućnost da svoju strast i kreativnost usmerimo ka profesionalnom izdizanju iz kruga naših kolega i da tako dokažemo sebe u najboljem mogućem svetlu. Za one kojima će Venera i Pluton da aktiviraju 2-4-6-8-10-12 polje, sledi rešavanje pitanja vezanih za (ne)pokretnu imovinu, zdravlje, dugove (konkretno materijalne, ili pak karmičke) i utvrđivanje novog pravca pružanja usluga vezanih za posao & karijeru. 

Tranzit Venere u trigonu sa Rx Plutonom dodaje „ulje na vatru“ tj intenzitet i strast u odnose sa drugima, bilo oni porodični, prijateljski ili partnerski, i za sve one stvari koje vam donose radost i zadovoljstvo. Ovih dana trebalo bi da osećate dublje & snažnije povezani sa voljenim osobama, posebno prema svojoj lepšoj & jačoj polovini. Ovo je dobro vreme za intimne odnose zbog vaše povećane želje za ljubavlju i privrženošću. Uživaćete u misterioznoj seksualnoj privlačnosti sa snažnom karmičkom vibracijom. Ovaj trigon posebno zato što se nalazi u vazdušnim znacima, povećava vaše šanse da pronađete novu romansu u ovom periodu preko prijatelja i društvenih mreža, na nekim ne planiranim kraćim putovanjima ili jednostavno u komšiluku.

Nova ljubavna veza za one koji su slobodni, sada bi bila veoma intenzivna, a i mogla bi uključivati aferu ili druge komplikacije, jer je ipak tu ovaj Rx Pluton, a i dualnost Venere u Blizancima može samo da odmogne, ako se samo sa strastima i trenutnom seksualnom hemijom & gaćama uleti u neki emotivni odnos. Svaka nova veza bi verovatno mogla biti dugoročna, mada bi nivo intenziteta strasti i seksualne privlačnosti verovatno splasnuo tokom vremena, te treba iskoristiti upravo vibracije vazdušnih znakova (koji su i ovako vezani za reči i komunikaciju) da ne dođe do udaljavanja sa dragom osobom samo zato što nema više „žara“ u „4 zida“ ~ a dodatno tu može da pomogne recepcija po znaku Venere sa Merkurom, naravno, jer može da pomogne da se kroz razgovor utvrdi da li je druga strana slobodna i kakav je njen život trenutno, i kakvi su joj određeni životni ciljevi i prioriteti što se tiče partnerskih odnosa.

Ovo je tako dobar aspekt kako za ljubav i obnavljanje strasti i intimnih dešavanja u „4 zida“, ali u isto vreme je i odličan period za finansijsku regeneraciju našeg novčanika (pa tako i samog statusa u društvu) Isto tako, zbog samog Plutona koji je takođe i retrogradan, i ovog Merkura koji je povezan sa Venerom do 3 Juna (recepcija po znaku) vrlo je moguće da će u ovom periodu mnogi od nas ponovo da imaju posla sa bivšim ljubavima koje u datom trenutku nisu mogle da zažive zbog protivljenja roditelja / okoline, ili zbog prevelikih društvenih / ekonomskih / intelektualnih razlika među njima ili je pak neko od njih bio zauzet, ili je posesivnost i ljubomora previše kvarila taj odnos, ali ovog puta, u pitanju će biti i odrađivanje velikih i važnih karmičkih grešaka koje mi imamo prema tim osobama, tj te osobe prema nama…

Do sledećeg čitanja, puno pozdrava od Vašeg

Astrologa Nevenke Blažik

💌 Dnevnik & Telegram 💌
🐦 Dnevnik & Twitter 🐦
🎙️ Dnevnik & Youtube 🎙️
🖼️ Dnevnik & Tumblr 🖼️
📲 Dnevnik & Tik-Tok 📲
📧 Dnevnik & Threads 📧
💐 Dnevnik & Instagram 💐
🪄 Astrološke Konsultacije 🪄
{prolećna mega-akcija i dalje u toku}
Kontakt :
ili Telegram™️ +381 63 14 500 39
ili Viber™️+381 67 73 55 914
ili WhatsApp™️ +381 61 17 04 231

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.