Dnevni podsetnik za dobre vibracije Subota 29 Jun

  • još 185 dana do kraja 2024 godine 🪬🧿
  • 9 dan Leta 🍨🏝️
  • 9 dan (od 30) Sunca u Raku (tu do 22-07) 🌞🦀
  • 76 dan (od 163) uticaja Totalnog Pomračenja Sunca (uticaj do 18-09) 🌚🌚
  • 8 dan (od 15) uticaja Punog Meseca iz Jarca (uticaj do 06-07) 🌙🐐
  • 12 dan (od 15) Merkura u Raku (tu do 02-07) 🎙️🦀
  • još 20 dana (od 65) do početka 1 faze Rx-senke Merkura (RxS počinje od 17-07) 💭🌀
  • 12 dan (od 24) Venere u Raku (tu do 11-07) 💃🏻🦀
  • 15 dan (od 38) Marsa u Biku (tu do 20-07) 🎯🐂
    • još 16 dana (od 114) do početka 1 faze Rx senke Jupitera (RxS počinje od 15-07) 🍀💰
    • 34 dan (od 379) Jupitera u Blizanacima (tu do 09-06-2025) 👫🏻👩🏻‍🤝‍👨🏼
    • 1 dan (od 139) Rx hoda Saturna iz Riba (Rx traje do 15-11) 🪐⌛️
    • 38 dan (od 106) 1 faze Rx senke Urana iz Bika (Rx počinje od 29-08) 📡🔭
    • još 5 dana (od 113) do kraja 1 faze Rx senke Neptuna iz Riba (Rx počinje od 04-07) ⚓️🌊
    • 57 dan (od 163) Rx hoda Plutona iz Vodolije (Rx do 12-10) 📿🌋
    • još 27 dana (od 116) do kraja 1 faze Rx senke Hirona iz Ovna (Rx počinje od 26-07) ⚕️🧬
      • 04h07 Mesec konjunkcija Severni Mesečev Čvor 11° Ovna
      • 04h49 Venera 14° Raka sekstil Mars 14° Bika
      • 10h15 Mesec 14° Ovna kvadrat Venera 14° Raka
      • 19h06 Saturn kreće retrogradno

Današnji Saturnov dan nam donosi velike karmičke promene u naš život, koje će trajati sve do sredine Novembra, zahvaljujući samom Saturnu koji od danas kreće u svoj čuveni Rx hod. Takođe, danas imamo konjunkciju Meseca i Severnog Čvora na 11° Ovna, opet sudbinski trenutak, pa kvadrat tog Meseca sa Venerom iz Raka, koja će pak da ima divan sekstil sa Marsom iz Bika, te tu imamo zanimljiva dešavanja i na polju ljubavi.

Konjunkcija Meseca i Severnog Čvora na 11° Ovna i kvadrat sa Venerom iz Raka je zanimljiva energija. Severni Mesečev Čvor predstavlja našu karmički svrhu, tj razlog zašto smo se rodili u ovom životu, kao i sve ono što treba da naučimo i otkrijemo u ovoj inkarnaciji. Uz Mesec u Ovnu tako danas možemo da dođemo u kontakt sa nekim osobama koje će nam pomoći da razumemo neke situacije u našem životu, da izvučemo pouke, i tako nadogradimo svoje životno iskustvo. Dodatno, Severni Mesečev Čvor se vezuje i za druženje, poznanstva, ali i konkretni fizički kontakt, pa eto za neke odnas, posebno ako imaju dobar aspekt sa ovim Mesecom iz Ovna sa nekom njihovom natalnom planetom, možda i poziv za izlazak i zanimljiv romantičan provod. Ali, zbog ovog kvadrata koji ovaj Mesec ima sa Venerom iz Raka koji mogu da nam donesu hiper-emotivne i vrlo subjektivne reakcije na događaje i ljude oko nas, svi naši odnosi (posebno muško vrs. žensko) će biti zatrpani emocijama i osećanjima… ali ta osećanja baš i neće biti pozitivna, već će predstavljati veliki izazov da ih držimo pod kontrolom. Ova energija nas odvodi u situcije u kojima ili sumnjamo i u sami sebe, ili pak prenaglimo i donesemo pogrešan sud o nekome ili nečemu. Naravno, zbog same simbolike kvadrata, biće nesporazuma i svađa, i u domu sa ukućanima (generalno najviše i sa njima) i na radnom mestu, a možda i bukvalno na ulici ili u javnom prevozu. Ovaj kvadrat vam je ono kad vam neko kaže da je raspoložen „na tri ćoške“, jer kroz ovaj aspekt dominiraju impulsivni instinkti. Poseban izazov će biti održati bilo kakav dobar odnos sa lepšom & jačom polovinom, tj pregurati dan kroz setu i patnju što pak nemamo jaču & lepšu polovinu trenutno. Takvo „nakrivo“ raspoloženje naravno da će uticati na našu volju da završavaamo sve obveze i planove, pa ćemo sa samo-nagovaranjem da se natežemo i sa poslom koji inače volimo da radimo. Mesec u kvadratu sa Venerom danas može da nam donese i probleme sa novcem, ili preterivanje u trošenju, ili pak preterivanje u štednji. Danas nema sredine…

Sekstil Venere iz Raka i Marsa iz Bika donosi strast za životom, ali i društvenu popularnost. Ova uravnotežena prirodna energija između žene (Venera) i muškarca (Mars) nam omogućava da uživamo u životu u potpunosti. Nema više misterija ili skrivenih namera o kojima bi drugi mogli da brinu. Danas vam je ugodno vam da budete svoji „šta vidiš u izlogu, to imaš u radnji“ ponašanju i pojavi. U svakoj situaciji u kojoj se budete našli danas, i nećete imati problema da steknete prave prijatelje, pomagače, savetnike, družbenike. Bez truda, danas zahvaljujući ovom skladnom spajanju Venere i Marsa i njihovim vernim pratiocima Mesecom i Severnim Čvorom, zabavljate ljude jednostavno zbog svoje razigrane i mladalačke prirode i neverovatne harizme. Možda ćete danas „visiti“ na mobilnom ili društvenim mrežama, živahno razgovarajući i razmenjujući tople reči sa prijateljima, ali u intimnijim odnosima ćete najverovatnije više želeti nešto konkretnije i dugoročnije od samo dobre zabave i smeha. Danas smo svi veoma strastveni, ali ne da izgubimo glavu, padamo u nesvest od silnih emocija, već da znamo kako da usmerimo ta osećanja tamo gde treba, jer ovaj sekstil između Venere i Marsa će biti ispraćen i ovim Saturnom koji kreće retrogradno od danas, pa će tako u mnogim situacijama otvoreno ispoljavanje emocija da donese olakšanje, ali i još bolji odnos sa sagovornicima. Harmonična priroda aspekta sekstila omogućava nam da danas ponovo zavolimo sebe i tako omogućimo drugima da se zaljube u nas. Venera i aspekt sekstila su po prirodi ista energija. Dakle, ako ste osoba koja poznaje sebe prvenstveno u emotivnom smislu, i svesni ste svojih telesnih atribuda, kao i tih potreba, manje je verovatno da ćete toliko burno kao drugi, koji nisu toliko srećni da su spoznali sebe, odreagovati na ovaj tranzit njenog sekstila sa Marsom iz Bika, i bićete okrenuti danas ka tome da pokažete ljubav i naklonost, i da ljudima ukažete na to koliko je bitno da se cene i neguju lepote u životu, bez obzira koliko su to male sitnice. Danas možete pokazati svoju kreativnost u svim oblastima života. Danas zahvaljujući ovom aspektu, sve što budete radili iz srca, prateći ritam svoje Duše, biće umetnost u pokretu, materijalizacija želja i nada u nešto lepo i korisno, i što će i vas i druge usmeriti na balansirani, smisleniji, Put, jer će opet u tome da pomogne i sam retrogradni Saturn. Odličan dan napr za izlaske i druženja (proslave) jer vaša emotivna strana snažnih emocija uravnotežuje vašu hrabru želju i potrebu za ljubavlju. Tako, danas možete biti direktni, a da ne budete previše napadni, jer nam oni daju mogućnost da veza koja se danas započne bude skladna kombinacija prijateljstva i snažne sexualnosti. Naglašen sklad srca i tela, donosi mnogima danas mogućnost za vrlo zadovoljavajuće „konkrevetne“ odnose sa jačom & lepšom polovinom.

Saturn kreće Rx. Saturn je najudaljenija planeta koju možemo videti golim okom. Iako sada imamo tehnologiju za otkrivanje planeta koje ne možemo otkriti golim okom, tj bez teleskopa, Saturn i dalje predstavlja baš tu „dozvoljeno vidljivu“ granicu. To je barijera, ograničenje, pravilo. I dalje, to je takođe planeta vremena i stvarnosti. U Ribama, međutim, Saturnovi zidovi postaju elastičniji i popustljiviji. Ribe su promenljivi vodeni znak, poznat po svojoj otvorenosti, saosećanju i intuiciji ~ osobinama koje bi Saturn mogao da iskoristi da ublaži svoju krutost. Ali u ovom znaku postoji i mračna strana koja se budi pored Saturna : naše te granice bi mogle postati toliko savitljive, da bi mogle u jednom trenutku potpuno da se opuste, popuste, pa čak i raspadnu. Ribe imaju urođenu sposobnost poverenja, ali i fantazije, a sa planetom apsolutnog racija, Saturna, može lako da nam se desi da upadnemo (propadnemo) u podzemlje lavirinta iluzija i preteranih fantaziranja ne samo naših, već i nekih drugih ljudi oko nas, jer nismo prethodno zastali da razmislimo svojom glavom. Saturn u Ribama će nas primorati da se prilagodimo carstvu gde čvrste granice nisu nužno očigledne ~ poput meduze bez kostiju, prilagođenih svetu vodenih struja koje je nose tamo-amo bez nekog očiglednog reda. Međutim, naravno, ovaj proces se neće dogoditi preko noći, jer ipak ovaj tranzit Saturna kroz Ribe da traje od 07-03-2023 do 25-05-2025. Taj period će tako podrazumevati doslednu i stalnu proveru tih naših granica, kako bismo bili sigurni da su dovoljno fleksibilne, i da reaguju pozitivno na promene ~ ali da su i dalje otporne na „vlagu i buđ“ tj štetni uticaj mračnih lavirinata samo-obmana. Takođe ovaj Rx Saturn u Ribama će zahtevati da aktivno slušamo govor svog tela, da pomno pratimo tok naših misli i emocija, i sami da biramo tj odlučujemo, po kojim pravilima želimo da živimo, a ne da usled poslušnosti ili straha, sledimo tuđa pravila a i propise. Upravo tranzitni Saturn u Ribama nas podseća – ono što je dobro za nas, možda nije dobro za drugoga, tj obrnuto, ono što drugi misle da treba da se (u)radi, možda nije validno rešenje za naš problem. Zapamtite : Saturn se odnosi na stabilnu istrajnost tokom dužeg perioda vremena, a ne na trenutne i brze popravke nečeg što nije kako treba u našem životu.

”Najveća greška koju možemo napraviti u životu
je stalno se bojati da ćemo napraviti grešku“

💌 Dnevnik & Telegram 💌
🐦 Dnevnik & Twitter 🐦
🎙️ Dnevnik & Youtube 🎙️
🖼️ Dnevnik & Tumblr 🖼️
📲 Dnevnik & Tik-Tok 📲
📧 Dnevnik & Threads 📧
💐 Dnevnik & Instagram 💐
🪄 Astrološke Konsultacije 🪄
{letnja akcija je u toku}
Kontakt PORUKA (bez poziva, hvala unapred) :
ili Telegram™️ +381 63 14 500 39

(kao i Grupa „Dnevnik Jednog Astrologa„)
ili Viber™️+381 67 73 55 914
ili WhatsApp™️ +381 61 17 04 231

(kao i Grupa „Dnevnik Jednog Astrologa„)
ili Skype™️ : Astrolog Nevenka Blažik

🪩 🪩 🪩 Kanal Dnevnik Jednog Astrologa YouTube 🪩 🪩 🪩

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.