Ako želiš znati gde ti je srce, vidi gde su ti misli kada lutaju… Mlad Mesec u Blizancima

U Četvrtak, 6 Juna imamo Mlad Mesec na 16° Blizanaca, koji će biti u pratnji Venere (na samo 30′ od njega) i imaće kvadrat sa Saturnom iz Riba (koji za 3 nedelje kreće u svoj Rx hod) a sam vladar Merkur je takođe tu u Blizancima u konjunkciji sa Jupiterom i trigonu sa Rx Plutonom.

Sabijski Stepen na kojem će biti ovaj Mlad Mesec pod nazivom „Glava mladog atlete se polako menja u glavu zrelog mislioca i iskazuje jedan drugi vid lepote“ se vezuje za mentalnu metamorfozu. Ključne reči su : sazrevanje, rast, transformacija, intelektualnost, mudrost, vešte ruke, mašta, inspiracija, svest o tuđim potrebama, ali i on negativno detinjasto i nezrelo ponašanje, nesreće, ranjavanja, nepokretnost, osamljivanje, izolacija. Pozitivan deo se jako lepo uklapa u simboliku konjunkcije koju ovaj Mlad Mesec ima sa Venerom, dok se negativna simbolika ovog stepena lepo uklapa u energije kvadrata koji Mlad Mesec ima sa Saturnom.

Razvoj uma povezan je sa transmutacijom seksualne energije, tj Kundalini energije, koja se prvo preusmerava, i posle toga koristi u procesu razmišljanja. Ovaj stepen je u suprotnosti sa prošlim, i pokazuje nam jedan postepen i logički utemeljen put razvoja unutrašnjih potencijala uma. Da bi se ostvarila konačna zrelost, potrebno je strpljivo proći kroz čitav niz međusobno povezanih iskušenja. Svaki pokušaj preskakanja ili traženja stranputice na tom putu dovodi do neizbežnog pada i stagnacije na određenom nivou razvoja. Ovde imamo stepen koji je vrlo važan za sadašnji evolucijski ciklus razvoja celokupnog čovečanstva, i kroz koji se dolazi do novih iskustava potrebnih za odgovorno ovladavanje moćima koje se kriju unutar nesvesnih područija uma.

16 Comments

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.