Petak 01. Oktobar 2021.

Prvi dan poslednjeg kvartala ove 2021 nam počinje sa Mesecom koji je u znaku Lava, koji će od aspekata danas da ima sekstil sa Severnim Mesečevim Čvorom iz Blizanaca, opoziciju sa retrogradnim Saturnom iz Vodolije, sekstil sa Suncem i Marsom iz Vage. Takođe, i dalje na snazi kvadrat između retro Merkura i retro Plutona, trigona između Sunca i Saturna, i trigon između Venere i Neptuna. Puno dešavanja za jedan dan. Ali, bolje i tako, nego da nam dan prođe u dosadnoj rutini.

Noć nam počinje sa snažnim vatrenim energijama Meseca u Lavu. Kada je Mesec u Lavu snovi umeju da budu dosta dinamični i da iscrpe um, jer stalno se nešto dešava, vrlo često snovi su vezani za javna mesta, gužve, isterivanje pravde, konfliktu sa nekim autoritetom ili „zlim silama“, ili pak u tematici imaju neki oblik zatvaranja i želje za oslobođenjem. Često, tematika snova je povezana sa podsmehom ili nečim neprijatnim što loše utiče na ego, najbanaliji primer ~ padanje sa velike visine, koji podsvesno ukazuje na strah od neuspeha.

Jutro nam počinje dosta poletno, Petak i prvi dan Oktobra, ušli smo u drugi deo Jeseni, polako nas hvata nostalgija za Letom. Uz prvu jutarnju kafu preturamo po mislima šta sve treba uraditi danas, al po malo smo lenji, pa razmišljamo kako da uradimo sve, ali da nekako nađemo zaobilazni put do cilja. Razmenjujemo ideje sa ukućanima, ili prijateljima, uz malo šale, raspoloženje se popravlja, i zaboravljamo na Leto. Spremni smo za nove radne pobede, pa šta bude, biće, radićemo dok nam se radi, jer i ovako sav taj posao će i sutra da nas čeka.

Prepodne stiže i tempo se malo ubrzava, dolazi do promene planova zbog novih informacija tj obaveza. Malo smo namršteni jer nam to sve kvari planove, ali ipak odlučujemo da ne dozvolimo da nam „tamo neka sitnica“ pokvari dan. Moguće je da ćemo u ovom periodu čuti neke vesti ili od starijeg člana porodice, ili pak nadređenih, koje nam se baš i neće dopasti. Bićemo zabrinuti, ali izostanku svih informacija, treba da ostanemo hladne glave i ne donosimo prebrzo zaključke. Kasnije će se i potvrditi da nismo imali sve potrebne informacija i da situacija baš i nije toliko strašna.

Od podne koncentracija nam malo, puno toga nam se vrzma po mislima, trudimo se da održimo tempo kako bi odradili započete poslove, ali osećamo da kreće oscilacija sa raspoloženjem, i to ne samo kod nas, već i kod drugih. Svi su najednom postali ozbiljni i zamišljeni. Neki nostalgično naglas razmišljaju, a neki im kontriraju, jer se određena nervoza pojačava. Pripazite se da zbog nepažnje se ne povredite ili pak ne uletite u neki problem (kako u razgovoru, tako i u saobraćaju!)

Popodne sporo prolazi, gledamo na sat i kao da se ništa ne dešava. Najednom osećamo se kao da nam je neko seo na grudi, pritisak koji dolazi od opterećenja, nezadovoljstva i blagog razočarenja. Samo najednom, raspoloženje nam je krenulo nizbrdo. Isto tako, mogu se desiti neke situacije ili pak da se pojave neke osobe, koje će dodatno da nam otežaju ovaj pritisak koji nam gnječi Dušu, a moguće je i da ćemo saznati nešto što će nas u stvari i baciti u nemirno more tuge i neraspoloženja.

Predveče ova težina polako nestaje, razgovor sa starijim članom porodice, ili pak dugogodišnjim prijateljem će nam pomoći da brže „napunimo baterije“ i da se oslobodimo ove teške energije. Polako, al sigurno, raspoloženje nam se popravlja, a moguće je i da ćemo u toku večernjih sati dobiti i poziv za neko druženje, ili pak za neke poziv za izlazak sa emotivno važnom osobom. Nekima od nas, ili bliski prijatelj, ili pak naša lepša & jača polovina će nam saopštiti neke informacije i bićemo u prilici da ih saslušamo, budemo podrška i damo dobar savet, te tako i njima da popravimo raspoloženje.

GREEN MOSS AGATE | Explore Tumblr Posts and Blogs | Tumgir

Sa Mesecom u znaku Lava uz sve ove aspekte koje on ima danas, vidimo da će energije puno da osciliraju i da je moguć nagli pad pozitivne energije u jednom trenutku u toku dana. Vrlo je moguće da naša (pod)svest je došla u kontakt sa nekim negativnim ljudima ili pak teškim podzemnim vodama, koje su poremetile balans u telu. Zato, bilo bi dobro da ne nosite danas crnu odeću, jer će ona još više i brže da prikuplja negativnu energiju oko vas.

Dobro bi bilo imati uz sebe kristal tipa : Sardoniks, mahovinasti Ahat, Rutil Kvard ili pak Amazoni. Posebno bi dobro došao ovaj mahovinasti Ahat, jer je on odličan čuvar snage i dobrog zdravlja, jer se jako dugo koristi kao moćna amajlija za suprotstavljanje negativnim energijama i entitetima. Mentalno, mahovinasti Ahat posprešuje sposobnost izražavanja i komunikaciju. Dovodi emocije u ravnotežu, smanjuje stres i strahove. Pothranjuje poverenje i nadu, što ga čini veoma optimističnim kristalom.

healthy eating | Clean eating diet, Healthy eating quotes, Healthy eating

Što se tiče zdravlja i ishrane pošto je Petak pod vladavinom planete Venere, koja je pak postavljena u znaku Škorpije i koja ima i dalje aspekt sa Neptunom iz Riba i imaće do kraja dana i aspekt sa Plutonom iz Jarca (ali zenit nam sledi tek sutra, u Subotu) danas ne bi trebalo nikako da preskačemo obroke, ali i da u obroke ne uključujemo brzu ili masnu & začinjenu hranu.

Trebalo bi da se izbegava bilo koje preterivanje (ili previše hrane, ili pak gladovanje ~ danas nikako nije dan za početak bilo kakve dijete!) Danas bi bilo poželjno da se obroci obogate vitaminima B, C i E, a proteine ubaciti kroz napr jogurt ili čaj od koprive. Svi koji imaju problema sa uro-genitalnim delom tela, ili pak izbacivanjem štetnih materija iz organizma & debelim crevom, sporim metabolizmom, hormonima ili štitnom žlezdom, danas treba posebno da vode računa i unose što više tečnosti (voda, čaj, prirodni sok…) i da rade lagane vežbe.

Do sutra,

puno jesenjih pozdava

od vašeg

Šmišonje Večitog Putnika

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.