Svi pravi životi su i teški, ali i lepi… Pun Mesec u Jarcu

Na Nebu 22 Juna imamo Pun Mesec na 01° Jarca koji će biti ispraćen opozicijom sa Venerom i Merkurom i lepim trigonom sa Marsom iz Bika.

Ovaj Mesec takođe se naziva i „Jagoda Mesec“ (Strawberry Full Moon) Naziv je dobio (izvor „Poljoprivredni Almanah“) jer u ovom periodu divlje jagode dostižu svoj zenit zrenja, što se lepo i uklapa u simboliku samih aspekata koje Mesec ima sa Merkurom i Venerom iz Raka, kao i Marsom iz Bika.

mesecbaner

Sabijski simbol 01° Jarca gde će biti ovaj Pun Mesec pod nazivom „3 rozete u gotičkoj Crkvi, jedna od njih je razbijena tokom bombardovanja za vreme rata“ govori o komemoraciji, neposlušnosti i pustoši. Ključne reči iz pozitivnog ugla su : snažan karakter, prevazilaženje prepreka i opasnosti, očuvanje tradicionalnih vrednosti, Svete građevine, stabilnost, restauracija, što se lepo uklapa u simboliku trigona Meseca sa Marsom iz Bika, a iz negativnog ugla su : ratovanje, destrujkcija, slabosti, neodlučnost, strahovi, neorganizovan život, što se vrlo lepo uklapa u samu simboliku ovog Punog Meseca u Jarcu, znaku gde je on u svom izgonu, i njegovoj postavci u malefičnom Mundanom 8 polju, kao i samoj opoziciji ovog Meseca sa spaljenim Merkurom i Venerom iz Raka iz Mundanog 2 polja.

Kod ovog stepena vidimo da je vladar pogrešno iskoristio energiju ovog stepena, jer nije ovladao prvo sobom, i dozvolio je da ga njegove lične ambicije i težnje za postizanjem gotovo nadljuskih rezultata odvoje od naroda kojim treba da vlada. On nameće ostalima svoju agresivnu viziju, i nasilno ih usmerava u pravcu njene realizacije, ne shvatajući da će to neminovno da donese ne samo razaranje postojećih vrednosti samog društva, već i njegove pozicije u tom društvu.

Ali, ono što je dobro kod ovog stepena je to što ako pogledamo iz drugog ugla gledanja, da ponekad stare društvene vrednosti mogu biti nepremostiva prepreka za dalji razvoj neke zajednice tj društva, i da u stvari jedino njihovo uništavanje može da dovede do opšteg preporoda. Iz tog ugla, tada ovaj vladar može u stvari da posluži kao sredstvo za temeljnu globalnu transformaciju. Tako ta destruktivna energija postaje katarza kroz koju svi ljudi stiču novu dodatnu zrelost.

… kao što su i rozete na ovoj Crkvi razbijene, što je šteta, ali u isto vreme i dalje kroz te prozore ulazi sunčeva svetlost, što je naravno dobro…

Ovo je tako onda Stepen koji nas uči da najvažnije životne lekcije i ključna iskustva dolaze upravo kroz različite greške i poraze. Upravo u tim trenucima čovek je u mogućnosti da spozna svoje mane i da usmeri sebe ka njihovom uklanjanju. Veličina & mudrost neke osobe se upravo i vidi kroz njeno suočavanje sa preprekama i problemima u životu. Svakom uzdizanju do Večne Svetlosti neminovno predhodi Mračna Noć Duše. Pa tako kada se neka „borba“ konačno završi, i ratnici se povuku sa bojnog polja, nije ni malo lako utvrditi ko je zaista tu pobedio, a koje tu onaj koji je poražen, jer prave pobede i porazu se događaju samo u nama samima.

mesecbaner

Iz astrološkog ugla imamo sledeće :

Osa Mesec Jarac & Sunce Rak se nalazi na Mundanoj osi 8/2 polja (čart rađen za 22 Jun 2024 03:07am CESTDST ) koja je je »osa poznatog i nepoznatog« Kada Pun Mesec aktivira osu 8/2 dolazi do promene u vašem shvatanju sopstvenih vrednosti, promene u vašem samopouzdanju, stavu prema materijalnim stvarima & novcu, i u isto vreme gubi se strah od nepoznatog, od gubitka, od iluzija materijalnog sveta koje nam daju lažni osećaj sigurnosti i trajnosti. Ništa na ovom Svetu ne traje većno (sem Duše)

Telo samo po sebi je samo ljuštura koju Duša uzima na rođenju kako bi mogla da kroz ovaj materijalni Svet ispravi svoje karmičke greške i nadogradi sebe najbolje što može.

Pred kraj, ona odbacuje tu ljušturu, telo umire, Duša doživljava transformaciju. Kada se oslobodimo straha od materijalnih gubitaka, omogućavamo sebi da budemo u što manjim dugovima (kako materijalnim, tako i karmičkim)

Simbolika 8 polja gde će se naći Mesec u Jarcu : prolaznost, smrt, umeće prilagođavanja i opstanka & preživljavanja, opasnosti, (ne)pokretna imovina drugih koja ima (ne)posredan uticaj na naš život. Simbolika 2 polja gde će se naći Sunce u Raku (zajedno sa Venerom i Merkurom) : novac, materijalno, (ne)pokretna imovina, samopouzdanje, samovrednovanje, izvor prihoda, sve ono što održava & čuva telo (odeća, hrana, piće, lekovi)

Pa tako, ovo je period i kada mi menjamo sebe i svoj stav prema materijalnim pitanjima, svom samopouzdanju i samovrednovanju, kao i ličnim vrednostima i poverenjem u druge (2 polje) i stav prema svim onim težim i opasnijim životnim izazovima, dugovima, kreditima, lošim situacijama u kojima možemo da izgubimo ono što nam je važno tj vredno (8 polje) i na taj način postajemo vidljiviji drugima i samim tim lakše & brže napredujemo u svom životu, i na poljima gde nam je najveći fokus, jer smo uspostavili balans između privatnog i javnog života.

Promena koju donosi Pun Mesec u Jarcu na ovoj osi je vrlo snažna i duboka, jer na neki način utiče na naše poreklo & DNK (Sunce 2 polje) i daje nam mogućnost da na neki način utičemo na dalji tok naše Sudbine & Karme (Mesec 8 polje)

Sunce iz Raka u opoziciji sa Mesecom iz Jarca dovodi vaš dom, porodicu i intimne odnose u oštriji fokus u naredne dve nedelje. Suprotstavljene sile kao što su posao naspram kuće, ili ono što vam treba nasuprot onome što želite, stvaraju unutrašnju tenziju i spoljne pritiske. To može dovesti do sukoba i kriza koje crpe vašu energiju. Lunarni kvaliteti emocija i nagona dostižu svoj vrhunac u vreme Punog Meseca. Zato iskoristite svoju povećanu emocionalnu snagu i intuiciju da prevaziđete sve izazove u odnosima sa drugima. Podsvest vam omogućava nepristrasan i uravnotežen pogled na vaše lične odnose. Jasno ćete videti bilo kakvu dinamiku odnosa ili negativna osećanja koja izazivaju nesklad i tako ih lakše rešiti ili poptuno odstraniti iz svog života.

Pun Mesec iz Jarca u opoziciji sa spaljenim Merkurom i Venerom iz Raka stvara unutrašnji sukob između racionalnog razmišljanja i intuitivnog osećaja. Vaše srce može govoriti jedno, a vaša glava drugo, što otežava razumevanje vaših pravih osećanja i njihovo deljenje. Iskrivljena percepcija stvarnosti može dovesti do konfuzije, anksioznosti, pomešanih osećanja, neodlučnosti i lošeg rasuđivanja. Nesposobnost da se opustite može vas učiniti jako napetim i podložnim zavisnosti od drugih. Svađe su moguće zbog emocionalne pristrasnosti ili nesporazuma. Takođe možete postati tvrdoglavi, teritorijalni ili krenuti u borbu sa predrasudama. Posebnu pažnju treba posvetiti pregovorima, važnim odlukama i osetljivim temama za diskusiju. Meditacija bi bila od pomoći. Kao i ispitivanje bilo kakvih osećanja ili stavova za koje osećate da vas sputavaju.

Pun Mesec iz Jarca u trigonu saMarsom iz Bika nudi retku priliku da spojite svoje želje sa praktičnim, tj da lakoćom sprovedete iz teorije u praksu svoje planove. Zamislite da imate plan za život koji želite da izgradite. Uticaj Marsa iz Bika na ovaj Pun Mesec vam je poput arhitekte koji može pomoći da vaš nacrt svog budućeg doma pretvorite u čvrstu i veličanstvenu građevinu. Ali nemojte se zavaravati… jer ovo nije magični štapić koji će vam dati uspeh bez napora (ovde je Mesec ipak i uznaku svog izgona, ne samo u znaku svog tripliciteta, te je ipak ova energija „zasuci rukave i zagrej stolicu, pa ćete život 10x više nagraditi“) Moraćete da uložite naporan rad i disciplinu da biste maksimalno iskoristili ovaj Pun Mesec. Ključ za otključavanje njegovog potencijala je da zauzmete realan pristup i prihvatite svoja ograničenja. Tek tada možete pretvoriti svoje snove u opipljivu stvarnost.

Na ličnom nivou, ovo je odličan trenutak da pozovete nekoga na prvi sastanak, posvetite se nekome u postunosti, tj i Dušom i Telom, verite se, venčate se, ili pak iz poslovnog i finansijskog ugla, napravite dugoročne planove ili odlučite da radite kao tim sa nekim. Posebno na profesionalnom nivou, brzo ćete moći da uvidite da ste nagrađeni za prethodno obavljen naporan rad, da preuzmete više odgovornosti ili odlučite da pokrenete nova poslovna ulaganja. Ovo je sjajan trenutak da započnete plan štednje, kupite kuću, pokrenete privatan posao, ili potpišete ugovor za nov posao. Upamtite ~ ključ za maksimalno potenciranje da sve „ide na vašu vodenicu“ sada je da iskoristite šansu koja vam se pruža, i idete dalje, uprkos preprekama, i sve što sada pokrenete će vam na kraju doneti neočekivano više i stabilnosti, i sigurnosti, ali i životne mudrosti.

mesecbaner

4 Comments

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.