Bes je vetar koji gasi vatru Uma… Mars kvadrat Pluton

Ovakve energije smo imali poslednji put prošle godine u Oktobru dok je Mars bio u Vagi, a Pluton u Jarcu, a pre toga Jul 2022, pa pre toga Novembra 2019 (koga interesuje dalje : pre toga Novembar 2017, pa pre toga Decembar 2015, pa April/Jun 2014, pa Decembar 2013, pa Jul 2013, pa Avgust 2010… i tako na svakih godinu ipo & dve unazad, jer je to ciklus Marsa da na svake 2 godine bude u jednom istom znaku) pa tako okvirno možete da dobijete sliku & informaciju šta bi moglo da vas zadesi ovih narednih par dana.

Energija ovog sudara će imati efekta zasigurno nedelju dana pre i nedelju dana posle samog zenita, a možda i malo duže, s obzirom da su u pitanju dva malefika koja se spajaju preko negativnog aspekta, tj zato što će Mars 15 Jula da ima konjunkciju sa Uranom iz Bika, pa će to jednostavno da bude nastavak ove energije koju je pokrenuo sa Rx Plutonom. Ovo je Mundana priča koja će imati veliki uticaj i na nas, kao jedinke. Ovo je aspekt sličan zemljotresu koji se dešava prilikom erupcije vulkana, donosi neverovatno ogromnu količinu energije koja ako se ne usmeri koliko-toliko u ispravnom pravcu, može samo da donese uništenje i haos.

Ovo je aspekt koji donosi velike promene u naš život

Ne samo što nam u život donosi situacije i osobe koje mogu biti naš lični »dvosekli mač« pošto su ispraćeni teškim kvadratom između Sunca i spaljene Venere iz Blizanaca sa Saturnom iz Riba, a i kasnije kao što malopre rekoh i zbog konjunkcije koju će Mars da ima sa Uranom na 24° Bika 15 Jula, te nam tako donose i velike Mundane promene, tj kataklizme {u periodima kada se Mars i Pluton sukobe preko malefičnog aspekta, Majci Prirodi u stvari „pukne film“ i protrese Zemlju sa svih strana, na sve (ne)moguće strašne načine, ne samo da očisti Svet od šljama, tj zlih ljudi, već i da podseti one koji su preostali, ko je „Gazda“}

Energija Marsa i Plutona je bez premca, u negativnom smislu, naravno, posebno jer je ovde Mars postavljen u znaku svog izgona, pa dobija na svom malefičnom uticaju.

OPCIJE A ili B ~ ZAŠTITNIK ILI PREDATOR?

Ako pokušamo da nekako nađemo »pozitivnu« stranu ovog tranzitnog aspekta, onda je to napr opcija A ~ zaštitnik. Fanatična prirodna rušilačka Sila koja postoji da bi »spasila Svet od nasilja & zla« {iako i ona sama povremeno praktikuje određeni vid agresije i nasilja} a ako pogledamo sa one »negativne« strane… to je opcija B… Darth Vader & „Welcome to the Dark Side“…

Ovo je aspekt fanatizma, bilo on usmeren u pozitivnom smeru {ako kojim slučajem ove dve tranzitne planete imaju dobar aspekt sa nekom drugom tranzitnom planetom koja prevagne sa tom pozitivnom energijom} ili u negativnom smeru {aspekt sa drugom nekom tranzitnom planetom i njenom lošom energijom} i donosi želju za dominacijom, nametanjem moći, neverovatnu ambiciju i čak umeće liderstva, ali opet u onom mračnom smislu, da gazi preko svega da bi došao do »prestola« {oni koji su pratili seriju »Game of Thrones« imaju odlični primer ovog aspekta kvadrata realno tokom celog serijala…}

Čak i uz malefični aspekt, ova energija je jako dobro organizovana i spremna na sve ~ napr ako gledamo iz natalne postavke, osobe sa ovakvom kombinacijom, su uvek u pripravnosti, i spremne da se do poslednjeg atoma snage bore za ono što žele, vole ili pokušavaju da zaštite. Osoba će sa ovakvom natalnom postavkom takođe može važiti i za neverovatno ambicioznu, hladnu, »operisanu od emocija« osobu, i mnogi će je se plašiti. A napr političari i vladari sa ovakvom postavkom će imati svoje poslušnike, špijune, armije koji će ih slepo {iz straha} pratiti i ginuti za njih, opet iz užasnog straha.

Ovde sa ovom energijom kvadrata između Marsa iz Bika i Rx Plutona iz Vodolije je Ego ogroman, uvek u potrazi za moći i kontrolom, želja za opstankom i preživljavanjem, uz čist životinjski (predatorski) precizan instinkt, koji gura ovu energiju na gore, ka usponu na društvenoj lestvici i dominaciji nad drugima. Ovo nije aspekt koji treba provocirati, jer čak i ako je uslovno rečeno „pozitivno usmerena“ ova energija, ona kad-tad nešto mora da razori, pa tako i taj »prijateljski« odnos kad-tad skupo košta, a kada je energija izazvana, ovo je ljuti nemilosrdni neprijatelj koji nema trunku savesti da povredi u želji za osvetom.

Što se tiče Mundane priče, možemo očekivati {barem} pojavu zemljotresa, erupcije vulkana i požare i to ogrominh razmera, ako ne i još teže prirodne katastrofe (izazvane kako od strane Majke Prirode, tako i od ljudske ruke… na žalost…)

Naravno, imaće itekako uticaja i na političku scenu, pa će pojačati sukobe & ratove između naroda, napade, agresiju, odmazdu & osvetu… i to će biti zahvaćene Zemlje koje su pod vladavinom najviše znaka Bika i Vodolije naravno.

Na ličnom planu, kataklizmične promene od spolja ka unutra dolaze u polju natalnog čarta gde se nalazi prvenstveno Mars (on je lična planeta, dok je Pluton Mundana i predstavlja taj negativni uticaj od spolja)

3 Comments

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.