Pakuj se, vraćamo se nazad… Rx Saturn 2024

Saturn je najudaljenija planeta koju možemo videti golim okom. Iako sada imamo tehnologiju za otkrivanje planeta koje ne možemo otkriti golim okom, tj bez teleskopa, Saturn i dalje predstavlja baš tu „dozvoljeno vidljivu“ granicu. To je barijera, ograničenje, pravilo. I dalje, to je takođe planeta vremena i stvarnosti. U Ribama, međutim, Saturnovi zidovi postaju elastičniji i popustljiviji. Ribe su promenljivi vodeni znak, poznat po svojoj otvorenosti, saosećanju i intuiciji ~ osobinama koje bi Saturn mogao da iskoristi da ublaži svoju krutost.

Ali u ovom znaku postoji i mračna strana koja se budi pored Saturna : naše te granice bi mogle postati toliko savitljive, da bi mogle u jednom trenutku potpuno da se opuste, popuste, pa čak i raspadnu. Ribe imaju urođenu sposobnost poverenja, ali i fantazije, a sa planetom apsolutnog racija, Saturna, može lako da nam se desi da upadnemo (propadnemo) u podzemlje lavirinta iluzija i preteranih fantaziranja ne samo naših, već i nekih drugih ljudi oko nas, jer nismo prethodno zastali da razmislimo svojom glavom. Saturn u Ribama će nas primorati da se prilagodimo carstvu gde čvrste granice nisu nužno očigledne ~ poput meduze bez kostiju, prilagođenih svetu vodenih struja koje je nose tamo-amo bez nekog očiglednog reda.

Međutim, naravno, ovaj proces se neće dogoditi preko noći, jer ipak ovaj tranzit Saturna kroz Ribe da traje od 07-03-2023 do 25-05-2025.

Taj period će tako podrazumevati doslednu i stalnu proveru tih naših granica, kako bismo bili sigurni da su dovoljno fleksibilne, i da reaguju pozitivno na promene ~ ali da su i dalje otporne na „vlagu i buđ“ tj štetni uticaj mračnih lavirinata samo-obmana. Takođe ovaj Saturn u Ribama će zahtevati da aktivno slušamo govor svog tela, da pomno pratimo tok naših misli i emocija, i sami da biramo tj odlučujemo, po kojim pravilima želimo da živimo, a ne da usled poslušnosti ili straha, sledimo tuđa pravila ai propise. Upravo tranzitni Saturn u Ribama nas podseća – ono što je dobro za nas, možda nije dobro za drugoga, tj obrnuto, ono što drugi misle da treba da se (u)radi, možda nije validno rešenje za naš problem. Zapamtite : Saturn se odnosi na stabilnu istrajnost tokom dužeg perioda vremena, a ne na trenutne i brze popravke nečeg što nije kako treba u našem životu.

Kako izaći na kraj sa retrogradnim Saturnom u Ribama ?

Iako nemamo kristalnu kuglu da predvidimo koji će sistemi biti zbrisani i šta će se novo učvrstiti na njihovom mestu dok je tranzitni Saturn Rx u Ribama, moramo da znamo tj da budemo svesni, da će naš vizionarski kapacitet biti itekako testiran. Na nama je da izgradimo saosećajne nove društvene strukture koje prevazilaze granice naše mašte, ali da ne zaboravimo da svoje sanjarenja uskladimo sa realnošću.

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da maksimalno iskoristite ovaj Rx-tranzit Saturna iz Riba :

○ Istražite svoje unutrašnje sfere mračnih lavirinta iluzija i obmana. Bez obzira da li odlučite da se bavite vođenjem dnevnika snova, psihoanalizom, ili mirnom kontemplacijom, Saturn će nagraditi vašu posvećenost da istražujete sebe.

○ Posvetite se proučavanju svojih granica. Ako vam neko ili nešto crpi energiju, poželite im „doviđenja“ i ojačajte granicu da se ta osoba (osobe) ne vrate više u vaš život.

○ Morate da budete vrlo pažljivi, i da sami po svom osećaju, rasčlanite tj prepoznate mudre Učitelje od brbljivih šarlatana, kojih će biti jako puno u narednom periodu.

○ Prepustite se Sudbini, bez straha i strepnje da će nešto da krene naopako narednih nekoliko godina. Rx Saturn u Ribama ne dolazi sa uputstvom za upotrebu, pa se opustite u planiranju i postavljanju ciljeva bez da imate sve odgovore u datom trenutku.

○ Prihvatite duh fleksibilnosti, prilagodljivosti i radoznalosti. Sa Saturnom u ovom znaku koji menja oblik, koji je majstor prilagođavanja, sposobnost da promenite mišljenje u deliću sekunde i donesete pravi izbor, sada postaje supermoć.

○ Verujte svojoj intuiciji. Sa ovim „kosmičkim arhitektom“ u ovom introspektivnom vodenom znaku, naš Unutrašnji Glas će dobiti informacije pre našeg uma, tj prvo će se pojaviti Znak pored Puta, pa će tek onda naše oko tj naš um da to registruje. Na ovakve energije ćete morati da se naviknete, ali prepoznavanje glasa vašeg unutrašnjeg mudraca podržavaće vas za vaš dalji Put.

U narednom tekstu, koji stiže uskoro, videćemo šta će ovaj tranzitni Rx Saturn iz Riba da nam donese u narednih -/+ 5 meseci, tj od 29 Juna do 15 Novembra… naravno, iz mog (tj Đotiš) ugla…

Do sledećeg čitanja, puno pozdrava od Vašeg
Astrologa Nevenke Blažik

💌 Dnevnik & Telegram 💌
🐦 Dnevnik & Twitter 🐦
🎙️ Dnevnik & Youtube 🎙️
🖼️ Dnevnik & Tumblr 🖼️
📲 Dnevnik & Tik-Tok 📲
📧 Dnevnik & Threads 📧
💐 Dnevnik & Instagram 💐
🪄 Astrološke Konsultacije 🪄
{letnja akcija je u toku}
Kontakt PORUKA (bez poziva, hvala unapred) :
ili Telegram™️ +381 63 14 500 39

(kao i Grupa „Dnevnik Jednog Astrologa„)
ili Viber™️+381 67 73 55 914
ili WhatsApp™️ +381 61 17 04 231

(kao i Grupa „Dnevnik Jednog Astrologa„)
ili Skype™️ : Astrolog Nevenka Blažik

3 Comments

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.