Pakuj se, vraćamo se nazad… Rx Saturn 2024

saturn.jpg

Saturn ima : 1-3-7-10 pogled :
• 1 pogled : polje u kojem se nalazi, pa tako i neka planeta ako deli polje sa njom
• 3 pogled : polje koje se nalazi na 3 znaka od njega (mi na zapadu bi rekli „aspekt sekstila“ 60°)
• 7 pogled : polje koje je prekoputa njega, tj „aspekt opozicije“ 180°
• 10 pogled : polje koje se nalazi na 10 znakova od njega (mi na zapadu bi to rekli „aspket kvadrata“ 90°)

Planeta Saturn ima 3-7-10 pogled. Kada Saturn posmatra preko svog 3 pogleda od svoje natalne pozicije, u tom slučaju osoba će se osećati veoma samopouzdano u pogledu te kuće, tj Saturn će tu osobu da stavi na test, koliko je ona spremna da se bori za svoja uverenja i koliko motivacije ima da napreduje u životu. Napr : ako je Saturn smešten u natalnom 4 polju to znači da njegov 3 pogled je usmeren na natalno 6 polje, te tako vidimo da će osoba da se oseća hrabrom i samopouzdanom samo onda kada brine o porodici svoje majke (6 polje je 3 polje od 4 polja) ili pak pružajući razne usluge & služenje, baveći se humanitarnim ili socijalnim radom.

Kada Saturn posmatra preko svog 7 pogleda od svog natalnog položaja, to pokazuje da će osoba biti veoma posvećena toj oblasti života tj simbolici polja & planete koju Saturn posmatra. Napr : ako je Saturn smešten u 3 polju vašeg natala, i preko svog 7 pogleda posmatra natalno 9 polje, to nam govori o tome da će takva osoba biti veoma posvećena svom ocu (9 polje se uzima za oca u simbolici „vodiča“ kroz život) kao i ritualima, porodičnim tradicijama i svojim Učiteljima.

Saturnov 10 pogled od njegovog natalnog položaja nam govori o tome gde se nalazi „to nešto“ što moramo karmički da odplaćujemo prošloživotne dugove. Zbog toga neki put ovaj 10 pogled Saturna ume jako teško da padne. Napr : Saturn smešten u natalnom 5 polju posmatra preko svog 10 pogleda natalno 2 polje, te tako vidimo da će osoba da ispašta najčešće preko svojih finansija, ali i direktno zbog & preko svojih roditelja (2 polje su majka i otac, tj primarna porodica koju je osoba na rođenju imala oko sebe) i takođe to ukazuje da je najbolji način odplate dugova kroz posao koji je baš i vezan za finansije.

Kada je Saturn u svom Rx-hodu, on menja svoj „pogled“ i počinje da gleda 5-7-9 polje od sebe, tj :

U natalnoj karti, kada Saturn posmatra preko svog 5 pogleda sa svoje tranzitne pozicije, osoba će sve u simbolici tog polja & planete tretirati kao svoje učenike, tj nekoga kome treba vođstvo, savet, usmeravanje. Napr : tranzitni Saturn je postavljen u natalnom 3 polju i posmatra tako natalno 7 polje, što znači da će ta osoba tretirati svoju jaču & lepšu polovinu ili pak poslovnog partnera kao svog učenika, tj stalno će mu/joj davati savete i usmeravati je (naravno, da li će to sve biti dobro, ukazaće nam sama postavka tog Saturna)

Saturnov  7 pogled od njegove tranzitne pozicije u natalu je da on posmatra polje & planetu koje se nalazi na 180° od njega, i to znači da će osoba steći mudrost & novo životno iskustvo u odnosu na simboliku tog polja & planete. Napr : tranzitni Saturn je smešten u natalnom 1. polju i preko 7 pogleda posmatra natalno 7 polje, što znači da će ta osoba imati odnos sa svojom lepšom & jačom polovinom ili pak poslovnim partnerom iz kojeg će jako puno da nauči i sakupi novu životnu mudrost & iskustvo.

9 pogled Saturna nam govori o tome da će osoba posmatrati polje & planetu kao da je to njegov Guru (Učitelj) Napr : tranzitni Saturn je smešten u natalnom 2 polju i preko svog 9 pogleda posmatra natalno 10 polje, te nam to govori da će ta osoba jako poštovati svoje kolege sa radnog mesta, i imaće izuzetno veliko poštovanje prema starijima od sebe i da će uvek da im prilazi sa velikim strahopoštovanjem u cilju da nešto ona nauči od njih.

3 Comments

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.