Živi sa ljudima kao da te Bog gleda, a govori sa Bogom kao da te ljudi slušaju… Sunce & Merkur & Neptun u Ribama

16 i 17 Marta na Nebu imamo stelijum između Sunca, Merkura i Neptuna, koji će se naći na 25° Riba. Ovo bi bila odlična i divna energija, da ovaj stelijum ne napada sa napetim aspektom kvadrata sam Mars iz Blizanaca. Na snazi će biti sve do 20-03 dok samo Sunce (kao i Merkur) ne pređe u znak Ovna.

Sabijski Simbol tog stepena pod nazivom „Pri zalasku sunca, može se videti Mladi Mesec na Nebu. Za zaljubljene, on donosi romantiku, za filozofa on prenosi poruku o Beskonačnosti“ vezuje se za životne cikluse, okončanje, završnicu, povezivanje prošlosti i budućnosti, prefinjena stanja svesti, bogatstvo sadržaja, potpunost nekog iskustva, kao i poziv za samorealizaciju, dok u isto vreme donosi opomenu, oprez, samozaštitu, neodlučnost, defanzivnost, opasnost, uspavanost, izdaju i osvetu.

Približavamo se samom kraju znaka Riba, a istovremeno i jednom od mnogobrojnih ciklusa unutar samog Zodijaka. Mlad Mesec povezan sa ovim stepenom nagoveštava nov početak procesa formiranja mentalnih duhovnih i divinacijskih veština, koje će se kasnije inicirati kroz ponovno ulaženje u područije manifestacije (znaak Ovna, kao i sam Mlad Mesec koji imamo 21-03 na 00° Ovna) i pružiti nam priliku za nastavak rasta i razvoja naše Duše. Sama situacija odiše izrazitom individualnošću, ali i subjektivnošću.

Da bi novi ciklus razvoja opravdao svoj smisao, mi moramo posejati različito semenje i dozvoliti mogućnost za nicanje sveukupnog bogatstva naših unutrašnjih potencijala. Svaki pokušaj klasifikacije i uniformisanja iskustva, pa makar on bio zasnovan i na najpozitivnijim duhovnim principima, sada ovde je kontraproduktivn, i može da uzrokuje čak nepotrebnu degradaciju. Svako treba da bude ono što jeste, ono za šta je rođen, ni manje ni više od toga, a upravo ovaj Sabijski stepen gde se dešava ovaj stelijum Sunca & Merkura & Neptuna, će nam ukazati na to šta smo mi zaista.

Pozitivna strana ovog Sabijskog Stepena (koja se lepo uklapa u Kazimi između Sunca i Merkura & Neptuna) ukazuje na bogatstvo ljudske Duše koja ima mnogobrojne kreativne talente. Ove energije donose gotovo renesansni „pečat“ neko vreme u život čoveka, i ispune mu na kratko život mnogobrojnim lepim dešavanjima. Ove energije pomažu da se čovek kreativno izrazi i ostavi iza sebe neto vredno i lepo, a i takođe pomažu čoveku da spoji uspešno naizgled nespojive elemente u svojoj prirodi. Tako, ove energije u stvari pomažu čoveku da se istakne sa svojim jedinstvenim bićem, i da pri tome dostigne najviše lestvice u društvu.

Negativna strana ovog Sabijskog Stepena (koja se lepo uklapa u Kazimi između Sunca i Merkura & Neptuna u kvadratu sa Marsom) naravno da se manifestuje kao konfuzija i velika nesigurnmost u lične kvalitete. Ove energije kada su pogrešno usmerene dovode do bežanja od stvarnosti, zatvaranja u čauru, i defanzivnog stava prema bilo kome i bilo čemu, usled straha da će druga strana „napasti“ i na neki način „podrediti“. Isto tako, donosi i izostanak logičkog razmišljanja, prenaglašene emocije i subjektivnost, koje naravno donose sumnje i strahove da će neko ili nešto na bilo koji negativan način da utiču na život, umanje njegovfe kvalitete, i da blokiraju bilo kakvu mogućnost razvoja (intelektualnog, duhovnog…) Tada se javlja i želja za manipulacijom i osvetom.

1 Comments

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.