Samo još malo, možeš ti to… Mars sekstil Jupiter

Ovih dana na Nebu imamo skladni aspekt sekstila između Marsa iz Jarca i Jupitera iz Riba. Poslednji put kada su se ovo dvoje družili u ovoj kombinaciji (Jarac & Ribe) je bio 14. Januara 2011. godine. Sada će zenit aspekta biti 04.02. u 14h39 (CET +1h) na 08° Jarac & Riba, što znači da će na snazi ova lepa i pozitivna energija da bude cele prve nedelje Februara.

Ova kombinacija Marsa iz Jarca u sekstilu sa Jupiterom iz Riba naravno da se ne dešava tako često, jer treba Mars da se uskladi sa ritmom koji Jupiter ima (Marsu treba u proseku oko dve-dve ipo godine da prođe ceo Zodijak, Jupiteru pak 12 godina) pa tako od početka 20 veka, ovaj sekstil se desio samo 4 puta : 21-11-1903, 24-02-1975, 21-06-1986 i 14-01-2011. Mnogi od vas sada mogu da provere da li im se i šta im se dešavalo u ovom periodu, i tako steknu bolji uvid šta im ovog puta ovaj aspekt sprema.

Aspekt sekstila (60°) je blag aspekt, u odnosu napr na aspekt trigona, on donosi takođe sve pozitivno, kao i trigon, ali za razliku od aspekta trigona, koji realno donosi osobi „sve na tacnu“, sa sekstilom dobijamo mi sve ono što želimo, ali moramo i malo i sami da se potrudimo. Sekstil je tako „slabiji“ aspekt od trigona, ali i dalje vrlo prijateljski i skladan. Svakako je dobro imati ga u natalu, naročito između planeta koje nam ukazuju na probleme, jer nam pomaže i da ih rešimo.

Kao tranzit, sekstil između aktivnog i borbenog Marsa iz Jarca i smirenog i veselog Jupitera iz Riba naravno da nam može pomoći da „stanemo na noge“ makar na neko određeno vreme i „uhvatimo dah“ za nove životne izazove. Ovo kao i trigon, je aspekt koji donosi sreću, razvija instinkt, intuiciju, ali i inicijativu i optimizam da će „na kraju sve da bude u redu“. Takmičarski duh Marsa iz Jarca lepo je sad usklađen sa meditativnim energijama Jupitera iz Riba, pa tako nam prvenstveno ovo dvoje mogu pomoći oko posla & finansija.

Ovo je tako period kada ćemo dobiti priliku da se na dobar način istaknem u svom radu, da pokažemo spontano svoje talente i da na taj način skrenemo pažnju autoriteta tj nadređenih na radnom mestu. Naravno, pošto nije trigon, već samo sekstil, ovo će tako da nam budu odlične energije „vetar u leđa“ koje će nas pogurati da radimo i da se ne umorimo, i da tako ostavimo dobar utisak na druge, jer će organizacija i disciplina dodatno biti naglašena jer u ovom periodu imamo i snažnu konjunkciju između Sunca i Saturna u Vodoliji.

Pozitivne strane Marsa u sekstilu sa Jupiterom :

• nova energija i entuzijazam
• početak nečeg novog
• nove prilike i mogućnosti
• biti na pravom mestu u pravo vreme
• uspeh u nadogradnji znanja i talenata
• dobar period za rizikovanje
• odličan period za sve one koji su preko posla vezani za vodeće pozicije, mehaniku, elektroniku, tehniku, inžinjeri, sportisti, obezbeđenje, vojska, policija…

Negativna strana sekstila između Marsa i Jupitera :

• zbog egzaltiranog Marsa u Jarcu ovaj Jupiter iako je u sedištu u znaku Riba može da ima problema da održi fokus i stabilnost ovom Marsu, pa tako može da dođe do brzanja i „padanja u vatru“ ako nešto ne ide onako kako smo to zamislili, jer je Mars iz Jarca sklon tome, a Jupiter iz Riba je spor kako bi mogao da ga sustigne i kaže „polako, uvek imaš sutra da pokušaš ponovo“.

Tako, prva nedelja Februara biće vrlo povoljna da se iskoristi kreativna inspiracija i pokrene neki novi poslovni, ili privatni, projekat, posebno jer 04-02 Merkur kreće direktno, pa će dosta da pomogne i u komunikaciji sa okolinom, te ćemo tako biti u prilici i da čujemo neke važne vesti i informacije koje nam itekako mogu dobro doći za realizaciju naših planova. Kontakt sa ljudima koji su dinamični, zanimljvih životnih shvatanja, puni životnog iskustva, takođe nam mogu dobro doći u našem svakodnevnom životu sada, jer nam mogu biti izvor inspiracije da i mi učinimo nešto veliko i važno u životu.

Do sledećeg čitanja puno pozdrava od vašeg

Šmišonje Večitog Putnika

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.