Zahvalnost je bogatstvo, a prigovaranje je siromaštvo duha… Sunce & Neptun & Jupiter

Od 14. do 16. Oktobra na Nebu će Sunce iz Vage imati dva zanimljiva aspekta ~ prvi inkonjukciju sa retrogradnim Neptunom iz Riba, a drugi trigon sa retrogradnim Jupiterom iz Vodolije. Poslednji put kada su Sunce iz Vage i Jupiter iz Vodolije se spojili preko aspketa trigona je bilo davno, 10. Oktobra 2009, dok se ova inkonjukcija Sunca i Neptuna dešava svake godine od kako je on prešao u znak Riba (od 04. Aprila 2011)

Dve vrlo različite energije, aspekt inkonjukcije je aspekt prilagođavanja, odabrati od dva zla ono manje. Takođe lično njega smatram karmičkim aspektom, jer nam donekle dozvoljava da makar delimično okajemo i ispravimo svoje prošloživotne greške i koliko toliko sebi olakšamo ovaj sadašnji život. Naravno, opet, sve što dotakne ovaj aspekt inkonjukcije ma koliko bile dobre planete ili pak naša sama namera bila pozitivna, uvek je ispraćen onim „gorkim ukusom u ustima“ da to što smo izabrali ne želimo, ali na neki način moramo da prihvatimo.

S druge strane, aspekt trigona je izuzetno pozitivan aspekt, iako naravno, u nekim slučajevima kada su u igri malefične planete, taj trigon može čak i da donese probleme, jer čak i ono dobro, ako je preterano, ne valja… tj ono što je možda dobro za nas, ne mora da znači da će biti dobro i za drugoga… Aspekt trigona je harmonija, sklad, lakoća, ističe kreativnost i talente. Ova energija nam vrlo često donese „palo s Neba“ situacije, tj bez skoro imalo truda, desi nam se nešto jako lepo, ali ako su u igri jedan ili dva malefika, onda će njihove teške energije biti uvećane, pa će tako i da donesu uvećavanje problema. Ovde u ovom slučaju, na sreću, Sunce je benefik, a Jupiter je još veći benefik od njega.

Sunce 150° Neptun nam donosi probleme što će Ego (Sunce) previše da se zaleti u želji da poboljša način života i učini sve da uspostavi željeni balans (Vaga) i tako naleteti na vrlo maglovit Put (Neptun) koji ni u jednom trenutku neće dati mogućnost da se situacija ili neka osoba sagleda iz dobrog ugla (logičkog, realnog) i tako donese prava procena (Ribe) jer je i ovako svest (Sunce) slaba (znak Vage, znak Sunčevog pada)

Naravno, kao rezultat dolazi do razočarenja i gubitka hrabrosti da se ide dalje. Stalni strah da će još nešto teže & gore da se desi, kao i 24/7 osećaj krivice i nesposobnosti, sve više i više nas usporava ka daljem napredovanju (pa na kraju može i da nas potpuno odseče od našeg Pravog Puta) i vrlo lako sa ovako slabim sistemom vrednosti i potpuno poljuljanim samopouzdanjem, nas može odvesti na stramputicu ili pak i ćorsokak.

Ovo je onaj aspekt koji kod mnogih budi onaj stav „ćuti, moglo je i gore“ tj sumnje u mogućnost da iole išta krene na bolje su potpuno minimalizovane i svedene na stav da samo treba gledati puko preživljavanje i ne tražiti ništa više & bolje za sebe. I umesto da taj stav pomogne, on u stvari sve više i više vuče čoveka na dno, povećavajući vremenom osećanje mizerije i depresije i potpunog razočarenja ne samo u samog sebe, već i u čitavo Čovečanstvo.

S druge strane, Sunce trigon Jupiter nam donosi sve suprotno. Ovo važi za jedan od najsrećnijih aspekata (bilo da je reč o natalu ili tranzitu) Ovo su energije entuzijazma i sreće koji imaju osnovu da budu realni i ostvarljivi. Ovo su energije koje donose puno želja koje se mogu ostvariti, kao i mogućnost uspostavljanja iskrene i dugotrajne harmonije kako sa ljudima oko nas, tako i u nama samima. Ovo je upravo ona kombinacija planeta & znakova koja nas uči da volimo sebe i da uvidimo koliko smo i talentovani i srećni u životu u odnosu na neke druge ljude.

Sunce iz Vage u trigonu sa Jupiterom iz Vodolije naravno da će uvećati našu želju za druženjem i komunikacijom, pa tako može i da nam donese nova poznanstva i prijateljstva u ovom periodu. Takođe, može da nam pomogne prilikom rešavanja nekog birokratskog ili zakonskog problema (posebno ako ili tranzitno Sunce ili tranzitni Jupiter su dobro postavljeni u natalu i imaju dobre aspekte sa natalnim planetama) Ovo dvoje nam popravljaju raspoloženje i samopouzdanje, donose nam lepe situacije i prijatna iznenađenja.

Za mnoge od nas ovo će biti tranzitni aspekt koji može da nam donese sreću u materijalnim stvarima, dobitke, bonuse, uspešno odplaćivanje kredita ili duga, ili pak vraćanje pozajmice na koju smo možda i zaboravili, a isto tako mnogima Sunce i Jupiter sad mogu da donesu i uspeh u igrama na sreću (posebno ako su povoljno povezani sa natalnim 2 i 5 poljem, ili planetama koje vladaju tim poljima u našem natalu) Paralelno, pored materijalnih uspeha, ovo dvoje mogu da nam donesu i duhovni napredak (kad jednom prevaziđemo potrebu za materijalnim, upravo nam i ostaje samo to duhovno)

I šta sad ? S jedne strane Sunce i Neptun nas vuku u razočarenja upravo zbog naših želja, a s druge strane Sunce i Jupiter nas guraju da stremimo ka cilju ostvarenja tih želja. Upravo ova klackalica nas uči da u ovom periodu ne odustajemo od svojih želja, ali da ako vidimo da nešto ne ide, sačekamo bolji trenutak, a ne da silimo neki projekat ili ostvarenje neke naše želje. Ova Sunčeva kombinacija sa Neptunom i Jupiterom nas uči onoj staroj izreci „Ne traži hleba preko pogače“ ~ budi srećan i zadovoljan sa onim što trenutno imaš u životu, jer upravo je to ono što ti je Bog dao da imaš sada u ovom trenutku, da bi bio srećan.

Takođe nas uči da vidimo sreću i u malim stvarima, svim onim ljudima i situacijama koje do sada nismo posmatrali na taj način. Sunce Neptun i Jupiter nas sada uče da prihvatamo trenutne stagnacije i blokade i da strpljivo čekamo da se kockice slože da bi nastavili dalje ka cilju. Zato se Sunce prvo i druži sa Neptunom, da nam pomognu da skinemo ružičaste naočare i smanjimo naša očekivanja, i da realno & logički sagledamo trenutnu situaciju, da bi posle kada smo naučili lekciju skromnosti i zahvalnosti, došla na red Sunčeva kombinacija sa Jupiterom ~ nagrada s’ Neba, i veća i lepša od onoga što smo mogli i da predpostavimo da može da nam se desi.

 „Zapitajte se… šta bi vam ostalo u životu, da ste pred spavanje se zahvalili Bogu na onome što trenutno imate u životu ?“

     “Bilo mi je žao mene jer nisam imao cipele, dok nisam video čoveka koji nema noge.”

     “Uživaj u malim stvarima, jer jednog dana ćeš se možda osvrnuti i shvatiti da su to bile velike stvari.”

     “Ako čovek nije zahvalan za ono što ima, male su šanse da će ikad biti zahvalan za ono što će tek dobiti.”

     “Zahvalnost pretvara ono što imamo u dovoljno, a i više. Pretvara poricanje u prihvatanje, haos u red, zbunjenost u jasnoću… daje smisao prošlosti, donosi mir za danas i stvara viziju za sutra.”

Do sledećeg čitanja

puno zahvalnih pozdrava

od vašeg

Šmišonje Večitog Putnika

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.