Oktobar 2021

Oktobar će biti mesec koji će nam doneti puno lepih dešavanja i ispuniti mnoge naše želje sa onom starom narodnom „žanješ što si posejao“, a plodovi će biti zaista lepi i dugotrajni. A zašto će Oktobar da nam bude dobar mesec ? Zato što nam počinje sa Mladim Mesecom u Vagi i tokom celog meseca on će rasti i tako uvećavati pozitivnu energiju ovog Mladog Meseca. Mlad Mesec ukazuje na nov početak, pa će tako i Oktobar da za mnoge od nas ukaže da je došlo vreme za okretanje „novog lista“ u trenutnoj fazi života u kojoj se nalazimo.

Naravno, najviše pozitivnog će imati Kardinalni Znaci (Ovan, Rak, Jarac i Vaga) The Waxing Moon tj faza Meseca kada on kreće da raste se zato smatra vrlo povoljnim periodom. Oktobar će posebno da bude dobar za finansije i posao & karijeru, jer skoro sve tranzitne planete u ovom periodu će proći kroz sazvežđe Device, Jarca i Bika, pa će tako Oktobar mesec odisati snažnim energijama discipline, odgovornosti, umerenosti, mudrosti baziranoj na uvećanom životnom iskustvu.

Prva dekada Oktobra (od 01-10 do 10-10) će biti dosta mirna, pa i pasivna (u odnosu na druge dve dekade) Treba da povedemo računa da nas jesenje kišice i hladnije vreme ne odvuku u nostalgična i melanholična raspoloženja, pa da se malo ulenjimo i uspavamo zbog toga, jer od 06-10 tranzitni Pluton završava svoj retrogradni hod i ulazi u svoju senku (i senka će trajati sve do 27-01-2022) Ovaj period je pak dobar za dom & porodicu, pripreme za hladnije vreme, uređenje & renoviranje doma, kupovina svega onoga što treba za dom, a već neko vreme sve to odlažemo, zbog brige da ne potrošimo previše, ali na sreću tranzitne planete će nam dati i umerenost i veštinu da izaberemo za sebe i kvalitetno i sa razumnom cenom.

Već 06-10 stiže i Mlad Mesec na 13° Vage koji će biti ispraćen i konjukcijom sa Marsom i trigonom sa retrogradnim Saturnom iz Vodolije. Ovaj Mlad Mesec koji će biti u sazvežđu Device će tako uz Mars i Saturn da nam pomogne da poboljšamo situaciju na radnom mestu (bolji uslovi, zaposlenje, povišica…) pa tako i da stabilizujemo svoje finansije. Merkur je i dalje retrogradan, u Vagi, ali Saturn od 10-10 kreće direktno, pa i dalje moramo da vodimo računa da pažljivo pratimo sve informacije i da ne izgubimo iz vida ni jedan detalj, koji bi kasnije mogao da donese problem. Ova prva dekada neće biti nešto previše emotivna, tako da situacija u domu sa ukućanima i lepšom & jačom polovinom će ostati nepromenjena.

Druga dekada Oktobra (od 11-10 do 21-10) će sa sobom da donese još aktivnije energije koje će nas još više usmeriti ka poslu i ostvarenju naših želja, projekata i ciljeva. Rast samog Meseca će uvećati mogućnosti i doneti nam nove prilike za uspehom. Posebno od 13-10 kada bude prva četvrt i aktivno Sazvežđe Jarca, imaćemo prilike da dođemo u kontakt sa ljudima koji nam itekako mogu pomoći, prvenstveno na polju finansija i karijere, jer će Saturn već da bude u svom direktnom hodu (od 10-10 je direktan, ali u svojoj senci će biti do 15-01-2022) koji će nam pomoći da budemo na pravom mestu u pravo vreme, i tako zasluženo uberemo plodove našeg rada.

Ova prva četvrt će biti ispraćena kvadratom sa Marsom iz Vage i trigonom sa Uranom iz Bika, pa bi trebalo da povedemo računa da „u žaru borbe“ ne preteramo sa forsiranjem nekih nama važnim stvarima, zapostavljajući tako potrebe drugih oko nas. Pred kraj ove dekade, imamo i Pun Mesec u Ovnu, koji će prolaziti kroz Sazvežđe Riba, te će nam on pomoći da izgladimo neke „čupave“ situacije, a i mnogima doneti priliku da ulepšaju svoj privatan & ljubavni život, jer će od 18-10 ne samo Merkur da krene direktno, već i Jupiter. Druga dekada takođe skreće pažnju da bi u ovom periodu trebalo da malo povedemo računa o svom zdravlju, i ako je potrebno da odemo na redovan pregled, ili se posavetujemo sa lekarem stručnjakom, za svaki slučaj.

Treća dekada Oktobra (od 21-10 do 31-10) će nam biti još pod uticajem Punog Meseca iz Ovna (20-10) i Venere koja prelazi u znak Strelca od 23-10 i biće tu sve do 16-11, a i Sunce menja znak i iz Vage prelazi u znak Škorpije. Na početku ove dekade možemo da malo izgubimo „kompas“ ali zahvaljujući podršci kako ukućana, tako i kolega & nadređenih, brzo ćemo se vratiti na Pravi Put, zahvaljujući sekstilu između Venere iz Strelca i Jupitera iz Vodolije (29-10) Vrlo je važno da u ovom periodu kažemo šta mislimo ili da otvoreno jasno & glasno kažemo šta osećamo, bilo da je reč o odnosu sa bliskim ljudima ili pak onima sa kojima se susrećemo na radnom mestu.

U periodu treće dekade ne smemo da odugovlačimo i da budemo neodlučni, jer je ovo period kada ponovo treba da „požnjemo ono što smo posejali“, a to nećemo moći da uradimo ako ćutimo i mislimo da će se to desiti samo od sebe, posebno jer ćemo sada imati i kvadrat između Marsa iz Vage i Plutona iz Jarca (22-10) Treća dekada Oktobra, posebno period poslednje četvrti (28-10) koja će biti ispraćena kvadratom između Venere iz Strelca i Neptuna iz Riba, će biti dobra za humanitarne poslove takođe, pomaganju onima koji su u teškoj situaciji, ili pak uključivanju u razne grupe vezane za zaštitu životinja. I ova dekada savetuje da ne zaboravimo na sebe i svoje zdravlje, i da uvek nađemo vremena za sebe. Isto tako savet je da se promeni režim ishrane (naravno uz stručan savet)

DO SLEDEĆEG ČITANJA

POZDRAV OD

Šmišonje Večitog Putnika

Постави коментар

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.