Mesečni Horoskop za Maj 2021

Dešavanja u Maju :

○ 04-05 Merkur prelazi u znak svog sedišta, znak Blizanaca
○ 09-05 Venera prelazi u znak Blizanaca
○ 11-05 Mlad Mesec u Biku
○ 14-05 Merkur ulazi u svoju senku, da bi 29-05 krenuo u svoj retrogradni hod koji će trajati -/+ 3 nedelje
○ 20-05 Sunce prelazi u znak Blizanaca
○ 26-05 Pun Mesec u Strelcu (prvo Pomračenje u ovoj godini, totalno Lunarno Pomračenje)


○ 14-05 Jupiter prelazi u znak Riba (on je već od 27-03 u svojoj senci, jer će 20-06 da krene u svoj retrogradni hod, koji će trajati sve do 18-10, a kad krene direktno, iz senke izlazi tek 08-01-2022)


○ 23-05 Saturn kreće u retrogradni hod (u svojoj senci je još od 14-02) i sve do 10-10 će biti retrogradan (a senka će trajati sve do 15-01-2022)


Mars ostaje tu gde jeste, u znaku Raka
Uran ostaje tu gde jeste, u znaku Bika
Neptun ostaje tu gde jeste, u znaku Riba


Pluton ostaje tu gde jeste, u znaku Jarca, a on je već od 27-04 u svom retrogradnom hodu (senka je počela još 04-01, a retrogradan će biti sve do 06-10, dok će njegova senka trajati sve do 27-01-2022)

Od 01. do 10. Maja

Maj mesec nam počinje snažnom konjukcijom između Sunca i Urana iz Bika, ali i energijama Sunca u kvadratu sa Saturnom iz Vodolije. Odmah na početku, sukob dve potpuno različite priče ~ s jedne strane ogromna želja za slobodom, a s druge strane velike i vrlo izazovne prepreke da se do te slobode dođe. Ovo će tako biti mesec promena, buđenja naših želja da izmenimo svoju monotonu svakodnevnicu i više uživamo u životu, onom jednostavnom, lepom, spontanom, i da na najbolji mogući način uskladimo svoje poslovne i privatne obaveze, kako bi imali više vremena za drage ljude, ali i za nas. Posle toga nastavljamo sa oscilirajućim energijama, Merkur iz Bika pred kraj svog puta će imati kvadrat sa Jupiterom iz Vodolije i posle prelazi u znak Blizanaca (04-05) a Venera iz Bika će se družiti preko skladnih aspekata i sa Neptunom iz Riba i sa Plutonom iz Jarca, da bi na pred kraj svog puta (09-05) kroz znak Bika imala napeti aspekt sa Jupiterom iz Vodolije. Ove energije nam mogu malo „pomrsiti konce“ posebno na finansijskom i poslovnom planu, koji će posle poredno da utiču na privremeni gubitak harmoničnih odnosa sa ukućanima i našom jačom & lepšom polovinom.

Od 11. do 20. Maja

11-05 imamo Mlad Mesec na 21° Bika koji ima skladni aspekt sekstila sa Neptunom iz Riba i biće ispraćen i skladnim aspektom sekstila između Marsa iz Raka i Urana iz Bika, te će nam tako sredina Maja biti ispunjena novim energijama, posebno jer će sama vladarka znaka Bika, Venera biti u znaku Blizanaca, zajedno sa Merkurom, te će nam ova vazdušasta lepršava energije pomoći da se pomerimo s „mrtve tačke“ i da iskoristimo Mlad Mesec za nov početak, posebno na polju posla & finansija (zbog znaka Bika) Odmah zatim, Merkur iz Blizanaca, koji je počeo polako da usporava svoje kretanje imaće skladni aspekt trigona sa Saturnom iz Vodolije, i oni će biti ispraćeni i energijama snažnog trigona između Sunca iz Bika i Plutona iz Jarca. Tako u ovih nekoliko dana (od 11-05 do 19-05) imaćemo prilike da puno toga bolje organizujemo u svom životu, da poboljšamo sebi zdravlje, ostvarimo bolji odnos sa kolegama & nadređenima na poslu, stabilizujemo svoje finansije. Pred sam kraj ovog perioda, Venera će imati skladni aspekt trigona sa Saturnom, ali Sunce će imati napeti aspekt kvadrata sa Jupiterom, pa ćemo u toku ovog perioda morati malo da povedemo računa o našem odnosu sa nama dragim i bliskim ljudima, kako nas preterana očekivanja ne bi udaljila od njih.

Od 21. do 31. Maja

Ovaj period Maja će nam biti najdinamičniji, Sunce prelazi u znak Blizanaca (20-05) pa Saturn kreće u retrogradni hod (23-05) Merkur baš usporava, jer je u svojoj senci, jer 29-05 i on kreće retrogradno, a dodatno 26-05 imaćemo Pun Mesec u Strelcu i prvo Lunarno Totalno Pomračenje u ovoj godini. U ovom periodu već 22-05 Merkur iz Blizanaca će imati napeti kvadrat sa Neptunom iz Riba, a i sama Venera iz Blizanaca će imati takođe napeti aspekt kvadrata sa Neptunom, pred sam kraj meseca Mars iz Raka će imati pak skladni aspekt trigona sa ovim Neptunom. I sve te energije će ispratiti ne samo početak retrogradnoh hoda ovog Saturna (pa i Merkura) već i ovo Totalno Lunarno Pomračenje. Tako, ovaj deo Maja će od nas tražiti da budemo posebno oprezni kada su naše misli i reči u pitanju, tražiće od nas da budemo mnogo disciplinovaniji, odlučniji, da ne podležemo subjektivnom načinu razmišljanja i donošenju odluka, jer se možemo jako razočarati, ne samo u neke ljude oko nas, već i u sami sebe. Takođe, ovaj period Maja će od nas tražiti da imamo jako puno strpljenja, jer će sve da se uspori, skoro pa umrtvi, kao da sa zavezanim nogama pokušavamo da koračamo kroz visoke talase mora. Puno toga će biti površno, nepotpune informacije, mnogo toga će se gubiti, nestajati, skrivati od nas. Naravno da će nam težina ovih energija probuditi i neke sumnje, strahove i panike, ali treba imati na umu da je svaka oluja prolazna, i da će na kraju ipak sve da bude uredu, posebno ako i sami povedemo računa o sebi i svom razmišljanju & ponašanju.

Šta će kojem znaku Zodijaka da donese Maj 2021 možete pročitati ovde

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.