I male stvari čine sreću Venera sekstil Jupiter

U periodu od 10. do 15. Aprila na Nebu imamo skladan aspekt sekstila između Venere iz Ovna i Jupitera iz Vodolije. Prilikom sklapanja aspekta sekstila između Venere i Jupitera, u isto vreme Venera ima i konjukciju sa Suncem i sekstil sa Marsom, sam Mars iz Blizanaca takođe ima trigon sa Jupiterom, i još ćemo u ovom periodu imati i Mlad Mesec u Ovnu, te tako ovo druženje između Venere i Jupitera će biti dinamičnije nego inače.

Ovo je kombinacija aspekata koji odišu pozitivnošću i dobrotom, ona nam pomaže da tačno znamo kako i koliko kome i kada treba pomoći. Takođe aspekt koji donosi situacije da nekome budemo tu kao „rame za plakanje“ i „Draga saveta“, ili obrnuto, da neko bude tu u trenutku kada nam je teško. Donosi nam situacije u kojima dobijamo drugu priliku da ispravimo nešto ili da nešto napokon završimo i omogućimo sebi svež nov početak.

butterfly-blue-pink-animation-2018

Venera sekstil Jupiter je vrlo kreativan aspekt, koji uspešno kombinuje inteligenciju i osećanja. Njegove energije ima određenu notu erotičnosti koja se primeti u hodu, govoru, manirima, zbog same Venere koja je u vatrenom znaku Ovna, i kada je ovaj sekstil na snazi, među ljudima provejava ogroman dijapazon različitih emocija i sve se stalno svodi na emocije, ne na suvi praktični racio, a zahvaljujući samom Jupiteru iz Vodolije koji kao što rekoh ima i sekstil sa Suncem iz Ovna i sekstil sa Marsom iz Blizanaca, ove energije čak i spaljene Venere iz Ovna će ipak da nam donesu puno toga dobrog i lepog, čak i neočekivane dobitke i uvećanja na finansijskom polju.

ALI DOŽIVLJAJI SU VRLO SUBJEKTIVNI

PA TAKO „MAČ SA DVE OŠTRICE“ MOŽE DA BUDE

POGREŠNO PROTUMAČEN POSTUPAK & KOMENTAR ILI NEČIJE PONAŠANJE

Ovo je aspekt koji spontano budi emocije, koji nas uči da uočimo kada koju emociju da ispoljimo i prema kome. Tačno se zna kakvo ponašanje treba da bude „u 4 zida“, a kako „ispred očiju javnosti“ i u toku ovog tranzita biće baš vidna razlika u ponašanju ljudi, biće mnogo više poveravanja i savetovanja „u 4 zida“, ali u isto vreme baš to poveravanje će nam pomoći da se na najbolji mogući način postavimo prema nekom problemu ili osobi u našem javnom životu. Dinamiku odnosa podržava ne samo ovo Sunce kao i Mars, već i ovaj Mlad Mesec koji naglašava da je vrlo važno biti svestan svega onoga što osećamo i ako je potrebno potražimo savet kako na najbolji način da ispoljimo sebe, svoje emocije i probuđen & osvežen kreativni impuls.

giphy

Ovo je aspekt koji budi želju prema svemu što je lepo, prijatno, kvalitetno, ali da u isto vreme sve to lepo bude neobično i novo zahvaljujući ovoj Veneri. Takođe budi interesovanje i za nauku, istraživanja, ali i društveno ~ politička pitanja zbog ovog Jupitera. Takođe, dok traje aspekt mnogi od nas će se više interesovati za umetnost, modu, kozmetiku, ishranu, a zbog uticaja i samog Mladog Meseca koji ima napeti aspekt kvadrata sa Plutonom, u ovom periodu možemo da očekujemo i neka dešavanja u Svetu na Mundanom nivou (pa tako i kod nas) koja će vrlo brzo promeniti neka društvena & politička dešavanja i uvesti nas u neke nove, za mnoge od nas, nepoznate situacije.

Skoro uvek Venera u sekstilu sa Jupiterom, posebno zbog uticaja i Sunca i Marsa ovog puta u pratnji Mladog Meseca iz Ovna, donosi jako vešto balansiranje između poslovnog i privatnog života (ali u isto vreme, ta dva su vrlo često na neki način i povezana, isprepletana) Vrlo svestran aspekt, koji kombinuje izuzetnu kreativnost i umeće pronalaženja dobrog izvora prihoda prilikom materijalizacije tih kreativnih ideja. Ovo je lep i pozitivan aspekt, koji zaista može da nam donese dugo isčekivani „vetar u leđa“ i popravi nam raspoloženje (sem naravno u slučaju da Venera ili Jupiter sklapaju neki napeti aspekt sa nekom našom natalnom planetom)

VENERA SEKSTIL JUPITER UME DA OD MALOG NAPRAVI VELIKO

(BILO DA JE U PITANJU NEŠTO DOBRO, BILO DA JE U PITANJU NEŠTO LOŠE)

856378_b6e78

Donekle „mračna strana“ ovog aspekta je ta što je Venera u znaku svog izgona, i dodatno je i dalje pod Sunčevim zracima, pa tu često ume da dođe do preterivanja, usled već narušenog balansa, ali na sreću pa sama Venera iz Ovna ima skladni sekstil sa Marsom, vladarem znaka Ovna, koji je u Blizancima i koji i sam ima dobar aspekt sa ovim Jupiterom, ali i loš napeti aspekt kvadrata sa Neptunom. Te vidimo da će biti manjih preterivanja, ali bez neke loše namere, te da će ako i donesemo pogrešnu odluku, ipak na kraju sve da bude kako treba.

S druge strane Jupiter je u znaku Vodolije, gde on dosta mnogo drugačije posmatra svet i ljude oko sebe, često njegovi stavovi se ne razumeju ili se pogrešno protumače, jer teško pronalazi istomišljenike zbog svog naprednog i vrlo često ekscentričnog načina razmišljanja, pa tako često oscilira između praktike i romantike, između materijalnog i duhovnog, te je često da bi izbegao zabune i lošu komunikaciju više okrenut jednostavnijoj strani života, što naravno ova Venera baš i ne ume da razume, pa otuda može da dođe do preterivanja i klackanja izmešu ekstrema hiper-života, do drugog ekstrema hiper-minimalizma.

flower-gif-png-12

Svi oni koji imaju u natalu Veneru u dobrom aspektu sa Jupiterom (konjukcija, sekstil, trigon) fascinirani su naukom, muzikom, književnošću, religijom, filozofijom, psihologijom ili pak egzotičnim kulturama i njih ćete vrlo često videti sa knjigom (enciklopedijom isl) u rukama kako upijaju svako slovo iz nje, ili ćete često vidjati njihove fotografije sa njihovih putovanja uz opis tog mesta iz ugla geografije, pa istorije, pa politike itd… omanji roman & objašnjenje u suštini… Isto tako, ovaj aspekt donosi i mogućnost mudrog pronalaženja odličnog i vrlo profitabilnog izvora zarade, te je vrlo dobar i za završavanje poslovnih projekata, pronalaženjem novih klijenata, ali i za promenu radnog mesta i odlazak u bolji radni kolektiv.

Na prvi pogled ovo je aspekt (posebno zbog dodatnih uticaja ostalih tranzita) koji donosi dinamiku, akciju, energije koje nam ubace „pundravce“ da moramo stalno da budemo u pokretu, da stalno nešto menjamo, otkrivamo, ali ono što se ne vidi odmah je činjenica da nas ovaj aspekt u stvari uči da pronađemo zlatnu sredinu u našem privatnom i javnom životu, baš zato što nam nudi toliko raznih mogućnosti i opcija ~ ne treba zaboraviti da je ovaj stelijum iz Ovna pod napetim uticajem kvadrata sa Plutonom i da nas upravo ta energija i usmerava da moramo da pronađemo tu zlatnu sredinu, ili ćemo da imamo više gubitaka nego dobitaka.

511039_f1fc8

Ako želite da dobijete pravu informaciju za bilo koga ili bilo šta, obratite se osobi koja ima Veneru u sekstilu sa Jupiterom, ona će na vrlo zanimljiv (možda vama i ne baš razuman) način proučiti situaciju / osobu i daće vam njeno iskreno mišljenje (koje treba poslušati!) Pa tako dok traje ovaj tranzit mnogi dolaze u kontakt sa osobama koje su odlični savetnici, ili life coaching predavači, osobe koje su pretrpele mnogo toga u životu, ali koje su svaku svoju grešku gledali kao novu životnu lekciju, osobe koje sve ono što im se loše dešava uspevaju da pretvore u nešto što će im biti u stvari inicijalna kapisla za dalje u životu, a ne da pamte te loše stvari i na taj način „zagađuju“ svoja sećanja i samim tim i pogled na sadašnjost i budućnost sa tim negativnim energijama.

Kao tranzit, Venera iz Ovna i Jupiter iz Vodolije (u pratnji Marsa iz Blizanaca, Sunca i Mladog Meseca iz Ovna) će nam doneti lep i dinamičan period druženja, poziva na zabave, proslave, neobične i lepe vesti & osobe & situacije koje će nas na neki način „probuditi“ iz naše po malo uspavane svakodnevnice, ali ipak na Mundanom nivou zbog onog kvadrata sa Plutonom iz Jarca može nam doneti neke ekonomske & društvene ili shodno ovoj situaciji u kojoj smo već godinu dana, neke promene na polju medicine i nauke, koji će vidno promeniti naš stav prema životu i daljoj organizaciji istog.

glittery-pink-roses

Naravno, ovo je odličan tranzit za kretanje na neko putovanje ili odmor, istraživanje neobičnih kultura i nacija. Lep period da se upoznaju novi ljudi, posebno ako su poreklom iz inostranstva, koji su druge Vere od nas, svi oni koji su često na putovanjima, imaju vrlo visoko obrazovanje, ili se smatraju stručnjacima na polju svog posla. Isto tako, ovo je za sve nas jedan lep period kada će mnogi od nas neočekivano da dobiju neku lepu ponudu ili poklon koji će im promeniti život (na bolje, naravno) To vam je period kao da ste dobili manji dobitak na Lotou, uložli ste rad & trud i bili odmah nagrađeni za to.

Onima koji traže posao, ovaj tranzit može da donese posao, a oni koji su zaposleni mogli bi da dobiju ili bonus platu ili pak unapređenje (ne veliko, ali važno) Ovo je zato i dobar period za investicije, podizanje kredita, vraćanje dugova itd… samo naravno pod uslovom da ni Venera ni Jupiter ne sklapaju loše aspekte sa natalnim planetama! Ako postoji loš aspekt (kvadrat ili opozicija ili sa Venerom ili sa Jupiterom, moda da se obrati posebna pažnja da ne dođe do bilo kakvog preterivanja ili prevelikih očekivanja ~ jer i dalje na Nebu je aktuelan i napeti kvadrat između Marsa i Neptuna, što može da „pogura“ stvari u pogrešnom pravcu, ako se ne povede računa)

1197408_ed617

Takođe, ovo je aspekt koji kroz prijateljstvo budi ljubav, pa tako u ovom periodu možemo da očekujemo da će mnogi od nas možda da započnu lepu ljubavnu vezu koja je do sad bila prijateljska ili samo platonska. Za one koji su već blagosloveni sa lepšom & jačom polovinom, ovaj period će im obezbediti puno strasnih i emotivnih trenutaka sa njihovom dragom osobom, a nekima možda čak i donese realizaciju planova za proširenjem porodice za jednog , dvoje, troje… novih članova, mogućnost da se uredi dom, obnovi nameštaj, tehnika po kući, ili pak baš konkretno promeni sama lokacija života. Sve će biti pod velom vrlo pozitivne energije koja će nam osvežiti ovaj naredni period, samo je važno ostati na „zlatnoj sredini“.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.