Reči koje leče Merkur konjukcija Hiron

08-09-10 Aprila na Nebu imamo zanimljivu konjukciju između Merkura i Hirona na 09° Ovna, koji oboje imaju i skladni sekstil sa Saturnom iz Vodolije. Ovu konjukcija i nije baš toliko važna, jer je kratkog trajanja, ali ona će biti ispraćena sa napetim kvadratom između Marsa iz Blizanaca i Neptuna iz Riba (09-04) koji kao Mundani aspekt itekako ima svoju snagu i dužinu trajanja, a i dodatno sam Mars je vladar ove konjukcije.

Merkur konjukcija Hiron na 09° Ovna je povezana sa Sabijskim Simbolom pod nazivom „Školski učitelj stvara novu verziju simbola koji su inače izgubili svoje prvobitno značenje“ se povezuje sa tumačenjem, apstrakcijom, preformulisanjem, stvaranje od starog novo. Ključne reči su : revizija, usklađivanje, analogija, strategija, nova dimenzija, transformacija, psihologija, susret sa sopstvenom senkom, progresi, obrazovanje, navike, dobre i loše vrednosti.

Pozitivna strana ovog Sabijskog Simbola je tako : da daje vrlo razvijene sposobnosti apstraktnog razmišljanja i virtuozno umeće pretvaranja ideja i reču u konkretna validna dela. Uz Merkur i Hiron, ovaj Sabijski stepen tako donosi uvećanu komunikaciju i želju za razmenjivanjem životnog iskustva, savetovanjima, objašnjenjima, uputstvima, usmeravanjima. Ovo je pravi pozitivni odnos Učitelja i Učenika (ovo je i zaista prava simbolika ove konjukcije između Merkura i Hirona u sekstilu sa Saturnom)

Negativna strana ovog Sabijskog Simbola naravno je : pogrešan način razmišljanja, iluzije i fantazije kako u mislima tako i u delima, gubljenje vremena na razgovore i potpuno nebitne stvari, te uz Merkur i Hiron može da donese pogrešna shvatanja i procene, pa tako i pogrešna dela, komunikacija se svodi na tračeve, ogovaranja, smicalice, pa i ucenjivanja, potpuni izostanak povezanosti između reči i dela, prekršena obećanja, namerno data pogrešna upustva zbog ljubomore ili prizemnog uma (ovo je pak prava simbolika ove konjukcije u pratnji ovog kvadrata između Marsa i Neptuna)

Moramo prvo da se podsetimo ko je ko, da bi mogli da razumemo ovaj aspekt konjukcije ~ mala škola Astrologije ☺

Merkur je Duša čoveka, njegove misli, govor, izražavanje, intelekt, osećaj za logiku, retorika, smisao za slušanje drugih, mogućnost da se (ne)bude na „istim talasnim dužinama“ sa ljudima oko sebe. On je hemafrodit, dvopolan, pa tako i promenljiv i vrlo je važno kako je postavljen u čartu. Kada je dobar Merkur je oličenje diplomate, poštenog trgovca, poseduje specifičan um izražene inteligencije, u stalnoj je potrazi za novim idejama i učenjima. Voli da putuje, istražuje, mašta mu je perfektna (i često vrlo ostvarljiva) Ako je loš, donosi verbalnu i misaonu nečistotu, laži, obmane, tračeve, secikese, trošađžije, pregovarače manipulator, trgovac al ne samo materijalnim stvarima, već i trgovca Dušama.

Što se tiče Hirona, on je naša „večita rak rana“, mesto gde smo „najtanji“, naša Ahilova peta, mesto gde nas je najlakše pokolebati, uplašiti, spotaći, baciti na kolena, poraziti, doneti osećanje tuge, odbačenosti, ne prihvatanja i nevoljenosti. Tamo gde se nađe Hiron u čartu, to je mesto gde ćete iz nekog razloga stalno da patite, ta situacija & osoba će uvek da bude izvor muka za vas. Isto tako, to će biti mesto vaše „krajnje žrtve“, kao što je i sam Hiron žrtvovao sebe zbog Prometeja. Kada je reč o karmičkoj astrologiji ~ Hiron će naravno da predstavlja mesto & osobu koja će biti u našem životu ili da produbi tu našu ranu ili pak da proba da je zaleči.

Merkur konjukcija Hiron su reči koje leče ili koje produbljuju rane, maximalno naglašena subjektivnost pa tako i sklonost da se uvredimo čak i ako uopšte nema logičnog razloga za to, sve se meri i odmerava, kako i šta i kada neko nešto kaže, takođe, ova konjukcija donosi bol jer smatramo da se nače reči (pa tako i dela) ne čuju (ne vide) u odgovarajućem svetlu (kako ih mi u stvari doživljavamo) Merkur i Hiron je mogućnost da dođemo u kontakt sa našim unutrašnjim glasom, našom intuicijom. Razgovori, priče, pripovedanja, prenošenje ideja i iskustava, razmena energija kroz komunikaciju. Bolni razgovori koji će ili da naprave još više štete, ili pak da poboljšaju, pa čak i izleče & reše problem. Ovo je takođe aspekt koji nas okreće ka drugima koji nisu uopšte u mogućnosti da iskažu svoje misli ~ ili napr osobe sa posebnim potrebama, ili pak životinje.

A sad malo o uticaju tranzita Mars kvadrat Neptun :

Mars kvadrat Neptun nije ni malo lagan aspekt. On nam donosi osećanje obeshrabrenosti, slabosti, kao i ideju da mi jednostavno nizašta nismo dobri, da smo nesposobni, glupi, nezanimljivi drugima, da nas drugi izbegavaju jer ne ispunjavamo ama baš nikakve uslove da im budemo prijatelj ili lepša jača polovina, da smo previše siromašni, da nemamo dovoljno obrazovanja, da nismo dovoljno lepi, a i da predstavljamo veliko razočarenje za svoju porodicu.

Ovo je najniža tačka na koju naš Duh, um, pa i telo, mogu da padnu, jer ove dve planete, svaka na svoj način, loše utiče na naš doživljaj kako stvarnosti i drugih oko nas, tako i nas samih (ovo je čak lošija i teža priča od napr Sunce loš aspekt Neptun, ili Merkur loš aspekt Neptun) a aspekt opozicije naravno nas stalno iznova i iznova vraća na tu emotivnu klackalicu ponižavanja samog sebe. Ovaj aspekt nam potpuno uništava Veru koju imamo u sami sebe i izaziva žestoku ljutnju u nama.

Vrlo često ovaj tranzit (posebno ako je na žalost podržan iz samog natala) odvuče ljude u neki porok, jer Duša nije dovoljno snažna da se odupre i da napravi potrebni balans između realnosti i želja, pa tako vrlo često ovaj tranzitni aspekt na Mundanom nivou može da donese vesti o naglom uvećanju broja alkoholičara (i kućnog nasilja kao nešto vrlo usko povezano sa tim) ili pak veliki broj onih koji koriste neki vid opijata, a na žalost može da donese i vesti o uvećanom broju (ne)uspelih samoubistava zbog nagomilanih ljutnji, besa, tuge, očaja, frustracija i razočarenja.

Dok traje ovaj tranzit, posebno ako se loše ugnjezdio u naš natal (napr u malefičnim poljima 6-8-12, ili pak su u konjukciji ili Mars ili Neptun sa vladarem tog malefičnog polja, ili nekim natalnim malefikom) mi ćemo imati izuzetno loše mišljenje o sebi, stalno ćemo se preispitivati, analizirati (Blizanci) i na kraju usled premalo snage i volje (Mars) bežati od svih, ali i od sebe (Neptun, Ribe) ali nešto će nas vući natrag (Mars vladar konjukcije između Merkura i Hirona) da dovodimo sebe u situacije da se osećamo loše, da svaki naš postupak doživljavamo kao poraz i sramotu, i da se skoro pa na kraju i razbolimo od te negativne energije kojom se punimo.

Pa tako, u narednih par dana moraćemo malo više pažnje da obratimo na to kako nam naš um radi, šta mislimo i koliko taj naš tok misli je isrpavan i disciplinovan, jer ako ne povedemo računa, misli pa tako i naše reči i dela će biti ispunjeni negativnom energijom, potpuno nepotrebno. U isčekivanju vesti ili informacija, dobro proverite ko vam ih prenosi i kakva je to osoba, ili pak sama situacija. Uvid u sebe i druge u ovih par dana će biti vrlo specifičan i treba pažljivo baratati sa tim energijama. Ne žuriti, ne forsirati, ne gubiti strpljenje i ne padati u očaj ako nešto nije krenulo po planu. Ne prizivati loše stvari i ljude u mislima, ne razmišljati o potencijalnim lošim ishodima nekih odnosa i situacija. Umesto toga, tražiti savet, slušati i manje pričati, već prikupljati tuđe znanje i životno iskustvo.

Tražiti izvor frustracija uz stručnu pomoć, prihvatiti sebe nesavršeno savršenim i ne tražiti od sebe nešto za šta nije Duša stvorena, a smatra se vrlo bitnim jer tako okolina smatra da je „ispravno i pravilno“. Ne opterećivati se tuđim merilima i standardima, gledati u svoje dvorište i ne razmišljati o komšijinoj travi koja je zelenija i ima više cveća u njegovoj bašti i da budemo ljuti i na njega i na nas same, već se potruditi da svoje dvorište i baštu uredimo onako kako mi to želimo, čak i ako nas drugi na početku ne shvataju šta smo želeli da uradimo. Čitajte, pitajte, informišite se, nije strašno ako nešto ne znate, strašno je ako ne želite da naučite nešto novo. Izbegavajte društvo ljudi koji vas inače čine mizernim i posle razgovora sa njima se osećate ko „izduvani balon“. Vodite računa o svom mentalnom zdrvalju, pa će tako i vaše fizičko zdravlje biti u harmoniji ☺

2 мишљења на „Reči koje leče Merkur konjukcija Hiron

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.