Mi smo ono što mislimo o sebi Merkur u Ovnu

Merkur u Ovnu će biti relativno kratko u ovom vatrenom i dinamičnom kardinalnom znaku, od 04. do 19. Aprila (ili će to nama kratko da deluje jer je njegov boravak u znaku Riba pošteno rastegao vreme i prostor do nedavno) Sama planeta Merkur je inače poznata po svojoj brzini i specifičnoj logici, posebno kada se naže u vazdušnim ili vatrenim znacima, dok kada se nađe u zemljanim ili vodenim znacima on tu više uključuje emocije i instinkt.

merkur

Merkur planeta komunikacije kada se nađe u temperamentnom znaku Ovna budi u nama želju za ubrzanim delovanjem, što na um – to na drum stavom, i kada treba i kada ne treba. Impulsivno i brzopleto reagovanje, ali isto tako i vrlo brzo razmišljanje su odlika ovog Merkura. On ne ume da prećuti niti ti hoće da uradi, niti voli niti želi da se strpi. Njegovo najjače oružije su reči (bilo one dobre, kulturne, bilo one druge…) Za njega dobra zabava je intelektualno poigravanje sa sagovornikom, da bi se na kraju ispostavilo da je on od početka bio u pravu.

2015125676d61194f71

On uvek zna sve, upućen je do najsitnijih detalja u bilo koju tematiku, trudi se iz petnih žila da bude uvek u toku svega, pa tako vrlo često je u isto vreme i pun srđžbe i frustracija, jer nikada ništa se ne dešava brzinom kojom on želi. Za njega sve mora da bude „odmah i sad“, trenutna akcija i reakcija, a ako nije po njegovom, eto odmah se duri i tera inat. U isto vreme, opterećujući sebe (ne)bitnim detaljima, vremenom otežava misaoni proces, pa je često zbog toga u situaciji da više brzopleto (samo da bi nešto uradio) odreaguje na neku situaciju i osobu, ne razmišljajući previše o potencijalnim posledicama, a nije mu stran ni mentalni zamor, pa čak i blaga skrivena depresija zbog toga.

a6643-ydd11182016

Iako Merkur nije planeta koja se može povezati sa emocijama i osećanjima, ipak Merkur u Ovnu itekako može da utiče na emotivne reakcije i da pojača (čak i previše) osećanja (bilo koja) Ovo je energija kojoj stalno treba inicijalna kapisla da nešto čita, piše, radi, priča, jer u suprotnom, ako se ništa ne dešava (barem po njegovim merilima) dolazi do nervoze i čak pada imuniteta (pa tako i slabom koncentracijom i sklonost ka povredama nisu isključene u toku perioda kada je Merkur u Ovnu zbog prisustva samog Hirona u ovom znaku) i naravno da će tako i emocije da se uzburkaju i da budu prenaglašene.

408980_10151444870709130_1784053484_n

U narednih 15 dana tako možemo da očekujemo pregršt novih vesti, nadograđivanje dostadašnjih informacija & znanja i u skladu sa tim i nove i neočekivane situacije u našoj svakodnevnici, posebno jer će 09-04 imati konjukciju sa Hironom, a već 10-04 sekstil sa Saturnom iz Vodolije, 11-04 će imati sekstil sa Severnim Mesečevim Čvorom iz Blizanaca uz Mlad Mesec iz Ovna, i pred sam kraj njegovog boravka u znaku Ovna imaće 17-04 i sekstil sa Marsom iz Blizanaca i Jupiterom iz Vodolije (biće na njihovom ekvidistancu) i kvadrat sa Plutonom iz Jarca.

Ali, nikako ne smemo da izgubimo iz vida da „sve što je brzo, to je kuso“ i da nikako ne dozvolimo da se iznerviramo ako nešto ne ide po planu, jer brzanjem i forsiranjem ideja nikuda nećemo stići, čak šta više, možemo da budemo još dalje od željenog cilja.

merkuruovnu

Ova energija će nam biti pravi izazov da se kontroliše i usmeri u pozitivnom pravcu. Merkur u Ovnu stalno 24/7 traži zanimaciju i izazove, i moraćemo da budemo posebno domišljati ako želimo da nam svakodnevnica bude dinamična, ali bez neočekivanih loših momenata (tipa nerviranje, nesanica, rasprave bez kraja i konca, traženje dlake u jajetu itd…)

Te tako, upravo nam sad ide period kad moramo da se učimo strpljenju ~ jer to Merkur u Ovnu nema. Pa tako, tamo gde vam se bude našao tranzitni Merkur u Ovnu, tu usporite i pokušajte da pronađete način da kanališete nagomilanu energiju u što pozitivnijem pravcu ☺

Iskustvo je dete misli, a misao dete akcije.
Ne možemo o ljudima i nama samima učiti samo iz knjiga

Bendžamin Dizraeli

4 мишљења на „Mi smo ono što mislimo o sebi Merkur u Ovnu

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.