Pravila za tumačenje Karti (Lenormand, Ciganice)

Pravila za bilo koji špil su ista, bilo da je u pitanju Lenormand, Ciganice, Kipper ili neki drugi špil koji vama najviše paše (Tarot, Symbolon, obične Karte…) Ovde ću se najviše zadržati na Lenormand i Ciganicama, jer su ta dva najktuelnija kod mojih klijenata.

Evo nekih pravila koja mogu da vam pomognu prilikom tumačenja otvaranja :
  1. prvo se odrede signifikatori :

U Lenormandu, ako je pitač muškarac njemu se dodeljuje Karta broj 28, a ko je pitač žena njoj se dodeljuje Karta broj 29 ~ u nekim špilovima je olakšana opcija određivanja signifikatora, jer postoje 2 karte 28/29 ~ mlađi i stariji muškarac & žena, mlađi je od 30 do 45 godina, a stariji je od 45 godina do 65 godina (za starije od 65 godina uzima se Karta 30 Ljiljani ~ gde takođe postoji podela u nekim špilovima : postoje Beli i Crveni Ljiljani, prvi se dodeljuju starijim ženama, bakama, a drugi starijim muškarcima, dekama) U Ciganicama muškarac dobija Kartu Ljubavnik, ili pak Kartu Udovac (ista podela godina kao i u Lenormandu) žena dobija Ljubavnicu ili Udovicu, a za vrlo stare osobe ide Karta Smrt.

Naravno, postoje i druge Karte koje se mogu povezati sa osobama za koje je vezano pitanje, napr : ako je pitanje vezano za ljubavni trougao, ili se uzima Karta 28* Stariji Muškarac, ili Karta 01 Kavalir (Konjanik) ili pak Karta koja po svojoj simbolici najviše odgovara toj osobi za koju se pita (nadređeni = 15 Medved, koleginica = 14 Lisica, prijatelj = 18 Pas, dete = 13 Dete ili 17 Rode, svi oni koji imaju veze sa dokumentima, zakonom = ili 20 Kula ili 27 Pismo itd…) U Ciganicama : ljubavni trougao Karta Oficir, Misao, u sudskim pitanjima Karta Sudija (koji može biti i sudija i advokat) za decu naravno Karta Dete, za dokumenta & overe & odobrenja & odgovore Karta Poruka ili Pismo itd… O zanimanjima vezanim za Lenormand Karte imate ovde da pročitate ☺

  1. redosled Karti je vrlo važan :

Redosled je vrlo važan jer naravno, logično, tumačenje se razlikuje, jer su drugačije energije u priči. Napr :

Lenormand :

• 02 Detelina i 08 Kovčeg ~ sreće polako nestaje (umire)

• ali 08 Kovčeg i 02 Detelina ~ srećan kraj, posle teškog perioda siže srećan period

Ciganice :

• Putovanje i Sudija ~ treba otići kod osobe od autoriteta i tražiti savet da bi se donela ispravna odluka

• Sudija i Putovanje ~ doneli ste odluku da idete na neki put ili da promenite nešto

  1. Sistem ogledala :

Ovo važi u većim otvaranjima, tipa 3×3, 5×5, 9×9 ili klasično veliko otvaranje, jer onda možete lako da ukombinujete značenje Karti ~ ja radim samo otvaranje 3×3, jer mi se pokazalo kao najmerodavnije, a i volim broj 3)

Pa tako, ako imamo otvaranje 3×3 posmatramo 1 i 3 Kartu, pa onda 4 i 6 Kartu, pa 7 i 9 Kartu. Posle toga možemo da idemo i na tumačenje 1 i 7, 2 i 8, pa 3 i 9 Karte. Na taj način možemo da dobijemo dodatne informacije vezane za osobu ili situaciju za koju pitamo.

  1. Uglovi otvaranja :

I ovde takođe imamo mogućnost da ustanovimo šta se zaista dešava u nekoj situaciji ili u odnosu sa nekom osobom. U napr. otvaranju 3×3 posmatramo 1-3-7-9 Kartu.

Ove Karte nam pokazuju „okvir“ te neke situacije ili šta je to što okružuje neku osobu (energije, ambijent, ljudi) i šta u stvari drži tu situaciju ili odnos sa nekom osobom da postoji ili suprotno da ne može da opstane.

  1. Krst :

Opet naravno tumačenje koje je najbolje raditi sa većim otvaranjima, od 3×3 pa nadalje. Tu ćemo ako radimo 3×3 otvaranje posmatrati 2-4-5-6-8 Kartu.

Ova opcija nam pruža mogućnost da vidimo šta je osnova nečega ili nekoga, da li je to pozitivna ili negativna priča (klasično povezivanje Krsta preko religije ~ ili je nešto blagoslov, ili je nešto prokletstvo)

  1. Konjički skok :

Da, baš tako, kao da igrate šah. Ova metoda se zove i „Viteško tumačenje“ i ide dve Karte u stranu i jedna Karta gore ili dole, ili jedna Karta u stranu i dve Karte gore ili dole. I one se tumače takođe u parovima (tako je uvek najlakše tumačiti, po dve Karte, pa onda spajati značenja u jendu celinu)

  1. Dijagonale :

○ prva dijagonala sa leva na desno (1-5-9 Karte) će pokazati sve ono što ne treba ili ne sme da se menja i što treba pustiti da se desi, i na šta ne sme da se utiče, ma koliko delovalo loše

○ druga dijagonala sa desna na levo (3-5-7 Karte) će pokazati sve ono što treba i sme da se menja i na šta može da se utiče

  1. Pogledi :

Skoro svi špilovi su dizajnirani sa nekim slikama, ljudima, predelima, predmetima, i oni nisu tu da bi Karte jednostavno bile „prijatne oku“ već sve imaju svoje značenje i smisao, od postavke osobe na slici, do boja koje se javljaju u tom dizajnu (zato je za početnike vrlo važno da koriste originalne Karte, kako bi mogli da nauče i tu simboliku, za nas koji već imamo iskustva lako je i po samom nazivu Karte da odradimo tumačenje)

Pa tako sa ličnim Kartama (Lenormand 28/29 ili Ciganice Ljubavnik/Ljubavnica) vrlo je važno u kom smeru su okrenute osobe na slici. Napr :

• Lenormand 28 – 24 – 29 će ukazati na to da između 28 Muškarca i 29 Žene postoji 24 Srce tj ljubav, jer su obe Karte okrenute ka Karti 24. Ako imamo 24 – 28 – 29 imamo tumačenje da je muškarac okrenuo leđa ljubavi ili pak je tajno zaljubljen u tu ženu (ili obrnuto 28 – 29 – 24)

• Ciganice Ljubavnik Ljubav Ljubavnica ~ srećna zajednica, Ljubav Ljubavnik Ljubavnica ili Ljubav Ljubavnica Ljubavnik ~ nešto tu nije u redu jer neko od njih dvoje okreće leđa toj ljuavi, ili je u pitanju tajna zaljubljenost (okolne Karte će pokazati detalje)

  1. Položaj Karti :

Vrlo je važno da li je neka Karta iznad, iza, ispod, ispred Karte signifikatora, jer po logici tumačenje je sledeće :

a) Karta iza signifikatora : nešto što se njemu ili njoj nalazi iza leđa tj on ili ona su odradili simboliku te Karte, ili je pak on ili ona okrenula leđa toj nekoj situaciji & osobi i ne želi više da ima kontakt sa tim, ili pak to nešto je za nju ili njega tajna

b) Karta ispred signifikatora : nešto što njemu ili njoj dolazi u susret, nešto što će tek da se otkrije šta je u pitanju, ili pak njegova ili njena želja da se posveti više tome

c) Karta iznad signifikatora : sve ono što se vrzma po glavi te osobe, njegove / njene misli, planovi, želje, sanjarenja, neko ili nešto što je njemu ili njoj stalno u glavi i može da predstavlja i na neki način opterećenje (posebno ako su loše Karte u pitanju) ili o čemu ta osoba aktivno razmišlja & analizira i želi da donese odluku (nevezano za samo pitanje u otvaranju vrlo često)

d) Karta ispod signifikatora : sve ono što on ili ona ne vide da se dešava, sve ono što je on ili ona „sakrila ispod tepiha“ i ne želi da prizna / obelodani, sve ono što potajno „ispod žita“ utiče na njegovo ili njeno ponašanje & odluke, a isto tako može da predstavlja i „koren“ te osobe, nešto što je toliko duboko u toj osobi da maksimalno ima uticaja na njegov ili njen život

  1. Vodoravni i uspravni red (otvaranje 3×3 za primer)

a) Karte 1-2-3 : sve ono što je vidljivo i očigledno

b) Karte 4-5-6 : ono što se zaista i dešava (nevezano za pitanje)

c) Karte 7-8-9 : ono što nije vidljivo i što je pritajeno

d) Karte 1-4-7 : bliska prošlost

e) Karte 2-5-8 : sadašnjost

f) Karte 3-6-9 : bliska budućnost

Prilikom mešanja, moj savet vam je da prilikom preseka izdvojite tu prvu Kartu koja se pojavila, i da vam ona bude „glavna Karta sa preseka“, i posle toga da izdvojite drugu Kartu koja sledi posle nje i da vam ona bude „sporedna Karta sa preseka“. Ove dve Karte će odmah da vam pokažu koje su energije u otvaranju i već preko njih možete da dođete do željenog odgovora (ostatak otvaranja će vam dati naravno druge potrebne detalje)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.