Ljubav nema godina, ona se uvek rađa

Od 23. do 26. Marta na Nebu imamo zanimljivu kazimi konjukciju između egzaltiranog Sunca iz Ovna i Venere koja je u znaku svog izgona.

U isto vreme, imamo i konjukciju između Marsa i Severnog Mesečevog Čvora u Blizancima koji pak imaju napeti aspekt kvadrata sa Merkurom iz Riba.

Vrlo snažna kombinacija na Nebu, koja bi mnogima od nas mogla itekako dobro da dođe u narednom periodu.

Temin „kazimi konjukcija“ potiče iz Persije i znači „u srcu sunca“ (ili „pod kraljevom zaštitom“) i smatra se da ta planeta koja je tako blizu Sunca dobija izuzetnu snagu (čak i ako je ona sama vrlo slaba & loe postavljena) i tumači se kao slučajno dostojanstvo. Orbis za kazimi je od 00°00′ do 00°17′. Venera ima kazimi sa Suncem na svakih godinu i 220 dana.

Generalno Sunce u konjukciji sa Venerom kao tranzit donosi ljubav, mir, harmoniju, tj aposlutni fokus na sve ono lepo u životu i što može da donese sreću ~ a najčešće čovek je srećan kada je zaljubljen i ima ispunjen privatan život. Naravno, ova konjukcija može da donese i finansijski i poslovni prosperitet, jer stvara atmosferu razumevanja, podrške, naklonosti.

E, sad, pošto je ovo kazimi konjukcija, sve ovo je dodatno naglašeno u pozitivu, i još sama postavka Sunca u znaku Ovna, znaku njegove egzaltacije (jedno od osnovnih dostojanstava planete, u kojem ona pored kvaliteta dobija i dodatno na snazi ~ sedište je odlična postavka, egzaltacija je super postavka) te tako ova slabašna Venera koja se u Ovnu nalazi u znaku svog izgona (znak koji se nalazi na 180° od sedišta te planete) ipak može da nam donese puno toga lepog i korisnog u toku ovih dana.

Sunce i Venera se nalaze pored Hirona , te tako vidimo da će ova kazimi konjukcija da nam pomogne da izlečimo svoje „rane“, bilo da su one povezane sa našim privatnim životom (početak ljubavnog odnosa, ili pomirenje) bilo da su povezane sa konkretnim zdravstvenim problemom (pronalaženje leka, ozdravljenje) bilo da su one povezane sa našom finansijskom & poslovnom situacijom (zaposlenje, prelazak na bolji posao) bilo da su povezane sa domom i mestom života (renoviranje, kupo-prodaja, preseljenje)

Ovaj kazimi biće ispraćen konjukcijom između Marsa i Severnog Mesečevog Čvora u znaku Blizanaca, koja je sama po sebi takođe izuzetno snažna energija, jer spaja planete koje same po sebi su dovoljne da nam unesu nemir u životu.

Mars je hrabrost, borba, odbrana svega onog važnog u životu, osvajanje svakog narednog životnog koraka. On nam daje energiju i želju za akcijom, ali i sklonost povredama, svađama i problemima, jer Mars u našim životima vlada tehničkim stvarima, zemljom, dugovima, starijim muškim rođacima, nesrećama, povredama (posekotine, opekotine, udarci, prelomi, operacije…)

Severni Čvor s druge strane je iluzija, neostvarene želje i čežnje, povezan je sa prošlim životima, on kao i Jupiter donosi ekspanziju, ali za razliku od Jupitera koji to čini lagano i umereno, Severni Čvor to radi naglo, grubo, jer je on opsesija, zavisnost, i ima izuzetno naglašenu potrebu za materijalnim uspehom, i ne libi se i manipulacije i loših postupaka samo da bi došao do onoga što želi. Severni Čvor je taj koji nama donosi negativni fokus u životu, on je naš unutrašnji „demon“ koji nam održava negativne misli, postupke i stav prema životu. On je onaj naš glas koji nam stalno ubacuje sumnju, strahove, razočarenje i nezadovoljstvo koji posle donose bes i ljutnju.

Tako, u narednim danima možemo da iskoristimo ove energije Sunca i Venere, i da dovedemo u red svoj život, ali najbolje je to uraditi korak po korak, ne brzati, kako se ova energija Marsa i Severnog Čvora koji imaju kvadrat sa Merkurom iz Riba ne bi pokrenula i donela loše rezultate.

Dodatno, ovaj kazimi ima još jednu konjukciju, i to sa asteroidom Amor, koji se povezuje sa fizičkim aspektom ljubavi, on vlada željom da se zadovolje sopstvene emotivne i fizičke potrebe (više fizičke nego emotivne dao-Bog) Amor, ili Eros ili Kupid, asteroid tako naglašava emotivne i fizičke potrebe u narednom periodu zbog snažne energije ovog kazimija. pa tako ova konjukcija u Ovnu donosi čak po malo prenaglašenu želju za fizičkim uživanjima. Sunce Venera i Amor u Ovnu nam tako bude uspavane energije, ali mi sami moramo da povedemo računa kako ćemo te energije dalje da kanališemo.

Potrebe i čežnje su do maksimuma izražene, harizma naglašena, seksualnost potencirana do maksimuma. Ovo naravno može itekako da osveži i obogati privatan život, ali treba imati na umu da ovim stelijumom u Ovnu upravo vlada ovaj Mars koji je pored Severnog Čvora, te tako te želje mogu lako da nas odvuku na stranputicu, posebno 24. i 25. Marta, pa umesto ljubavnih strasti koje će spojiti dve duše, pokrenuti ili obnoviti sam ljubavni odnos, možemo da dobijemo ljubavne strasti koje će se završiti ljubomornim i posesivnim iskorišćavanjem, manipulacijom i na kraju napuštanjem bez reči opravdanja i objašnjenja (jer Mars i Severni Čvor imaju kvadrat sa Merkurom)

Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

U toku su prolećne astrološke konsultacije

sa mnogobrojnim akcijama i popustima

2 мишљења на „Ljubav nema godina, ona se uvek rađa

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.