Prolećni horoskop 2021

Proleće nam počinje 20. Marta u 11h06am (Beograd) i traje sve do 21. Juna.

Proleće je astrološka Nova Godina, nova faza u našem životu. Prolećna ravnodnevnica nam unosi sa svojim harmoničnim energijama (dan i noć su iste dužine) mogućnost da poboljšamo svoj život i uspostavimo kontrolu nad njim. Takođe, Proleće je zbog toga povezano sa Svetskim Danom Astrologa ☺

Naredna tri meseca na našoj Severnoj Hemisferi dani će biti duži i duži, prelepa sunčana svetlost će sve više i više da nas greje i pomaže da zaboravimo predhodna tri meseca vrlo naporne, hladne, mokre i teške Zime. Sve je u znaku novog početka, začeća, rasta i razvoja, od biljaka do životinja, pa i nas ljudi.

Proleće nam počinje sa naravno Suncem u Ovnu i stelijumom u znaku Blizanaca ~ Mars & Severni Mesečev Čvor & Mesec će biti zajedno i najaviće vrlo dinamičan & zanimljiv naredni period, posebno jer će Mesec kao vladar Mundanog Asc imati i trigon sa Jupiterom, i u isto vreme kvadrat sa Neptunom. Plima i oseka u Mundanim dešavanjima zasigurno će u toku Proleća imati veliki uticaj na naš život.

Isto tako, početak proleća je ispraćen i sa još nekoliko važnih tranzitnih aspekata :

a) Merkur iz Riba kvadrat Mars iz Blizanaca
b) Merkur iz Riba sekstil Uran iz Bika
c) Mars iz Blizanaca trigon Saturn iz Vodolije
d) Mars iz Blizanaca sekstil Hiron iz Ovna
e) Saturn iz Vodolije kvadrat Uran iz Bika
f) Venera iz Riba sekstil Pluton iz Jarca

Sve ovo nam govori da će ovo Proleće biti ispunjeno brojnim dešavanjima, prvenstveno na polju finansija & karijere, kao i na polju zdravlja & oporavka, a za neke akcenat će biti i dodatno na privatnom životu.

Proleće nam počinje sa Suncem u Ovnu, a to tranzitno Sunce u Ovnu može da nam donese puno novih i zanimljivih događaja u naš život. Sunce je ovde u znaku svoje egzaltacije, što znači da je po energijama skoro isto (pozitivno) kao i kada se tranzitno Sunce nađe u znaku Lava (gde mu je sedište)

Tranzitno Sunce u Ovnu budi u nama spontanost, kao i osećanje da je sve moguće da se ostvari i postigne. Ovan je prvi znak Zodijaka, pa tako poseduje detinju energiju, puno znatiželje, želje za otkrivanjem, apsolutno ume da uživa u životu, a pošto je Ovan Kardinalni znak, to znači da će dokle god bude tranztino Sunce u Ovnu da nam se dešavaju neočekivane stvari, sve će brzo da se radi & završava, pa čak će i po malo da se preteruje u dokazivanju „ja znam sve, ja mogu to sam“.

Period tranzitnog Sunca u Ovnu nam tako na naš Put donosi izazove i prepreke, koje mi zahvaljujući vatrenim i snažnim energijama bez problema rešavamo i prevazilazimo. Znakom Ovna vlada takmičarski, ratoborni, strastveni Mars, koji je u Blizancima i biće tu sve do 23-04. U ovom periodu energije ovog Sunca će tako da nam u život donesu puno vesti, informacija, novih poznanstava, snažnu mentalnu energiju da imamo volje & želje da se borimo za sebe i naše drage osobe. U ovom periodu do 23-04 imaćemo prilike da regulišemo sve ono što nam je smetalo da napredujemo u životu, bilo da je reč o poslu, zdravlju ili situaciji u domu.

Ali, pošto je sam tranzitni Mars odmah pored Severnog Mesečevog Čvora, moramo da povedemo računa da nas ne ponese slepa ambicija koju poseduje Severni Mesečev Čvor, i da tako ovo Sunce u Ovnu skrene sa ispravnog puta i prepusti se prejakim strastima, lošim ambicijama, pogrešnim željama i ciljevima. Ove energije treba pažljivo balansirati i usmeravati ka onome što je ispravno, dobro i pozitivno. Tada, sve čega se budemo latili završiće se uspehom. Ali, ako ne budemo pazili, ova tranzitna kombinacija će nam doneti rasprave, nesporazume, svađe, na poslu možda i otkaze, u domu i sa jačom & lepšom polovinom proleme i prekide odnosa.

Pa tako, period od 20-03 do 19-04 dok tranzitno Sunce bude bilo u znaku Ovna biće dobar period za :

♥ razvijanjem fer-pleja i zdravog takmičarskog duha
♥ prihvatanjem životnih izazova i njihovim rešavanjem (ali uz nečiji makar savet & pomoć)
♥ pomaganjem drugima podržavajući njihove ciljeve i želje

• za Sunce, Mesec, ili Podznak u Ovnu & Lavu & Strelcu • Proleće donosi apsolutni nov početak. Sve odiše novim pozitivnim energijama, otvaraju se mnoge mogućnosti za napredovanjem, priznanjima, uspehom i velikoj sreći. Situacija sa zdravljem je dobra, oporavak i nova snaga su tu, finansije kreću na bolje, odnosi sa dragim osobama se produbljuju, želja da se dom ispuni srećom i ljubavlju je ispunjena, pozitivne promene na radnom mestu (kao i možda nova poslovna ponuda) Veliki fokus na privatan život, nova ljubav, mogućnost pomirenja sa starom, ili pak ozvaničenje sadašnjeg odnosa sa lepšom & jačom polovinom, a nekima stižu i prinove u dom.

• za Sunce, Mesec, ili Podznak u Biku & Devici & Jarcu • Proleće za vas donosi nov početak, ali ne baš tako brzo i lako, prilike za napredovanjem su tu, ali i dalje postoje određene prepreke i izazovi koje treba rešiti, i to samo uz pomoć stručnih i mudrih osoba. Zdravlje je pod velikim uticajem svakodnevnih dešavanja, moući problemi sa varenjem, uro-genitalnim delom ili donjim ekstremitetima. U domu povremeno nesporazumi, posebno sa starijim ukućanima, najviše oko posla & finansija, dok odnos sa lepšom & jačom polovinom se neće puno promeniti, sem što će druga strana u ovom periodu malo više nego obično tražiti vašu pažnju i podršku.

• za Sunce, Mesec, ili Podznak u Blizancima & Vagi & Vodoliji • Proleće donosi mogućnost novih poznanstava, promena mesta boravka, želje da se obnove neki kontakti, pomirenja su takođe moguća, a nove energije vam donose mogućnost da se više aktivirate na društvenim mrežama i na taj način dođete u kontakt sa istomišljenicima koji će vas rado posavetovati i podržati. Timski rad će učiniti čuda na poslovnom planu, pa će tako i finansije da se poprave, zdravlje, posebno mentalno, će se vidno popraviti, te ćete biti u prilici da ojačate svoj imunitet. Na privatnom planu vas očekuju brojna iznenađenja, nove ljubavi ili pak uzdizanje partnerskog odnosa na novi nivo (veridba, venčanje, potencijalna trudnoća)

• za Sunce, Mesec, ili Podznak u Raku & Škorpiji & Ribama • Proleće za vas promene u vašoj svakodnevnoj rutini, najveći akcenat će biti na organizaciji vaših poslovnih i privatnih obaveza, razrešenju problema koji su vas do sad mučili što se tiče finansija (nov izvor prihoda, bolji profitabilni poslovni ugovor) te će vam se odmah i zdravlje popraviti. Mnogi od vas će odlučiti da potpuno promene svoju svakodnevnicu preseljenjem ili renoviranjem svog doma, a u tome će vam pomoći i ukućani i bliski prijatelji. Privatan život može malo da trpi zbog velikih svakodnevnih obaveza, pa se potrudite da makar nađete „zlatnu sredinu“ i ne izgubite balans sa svojom jačom & lepšom polovinom.

Do sledećeg čitanja

pozdrav od

Šmišonje Večitog Putnika

U toku su prolećne astrološke konsultacije

sa mnogobrojnim akcijama i popustima

2 мишљења на „Prolećni horoskop 2021

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.