Niko nije rekao da snovi i ljubav trebaju da budu razumni ~ Mlad Mesec u Ribama

13. Marta imamo Mlad Mesec u Ribama, koji će biti ispraćen i predivnom konjukcijom između Venere i Neptuna i na najlepši način će nam najaviti dolazak Proleća i potpuno novog poglavlja u našem životu. Venera je u znaku svoje egzaltacije, Neptun je u znaku svog sedišta, te tako, ovaj Mlad Mesec će biti potpuno „okupan“ emocijama i osećanjima koja dolaze sa ovom snažnom konjukcijom.

Ovaj stelijum će tako ovom Mladom Mesecu doneti jednu novu dimenziju izuzetne kreativne & pozitivne & divne energije, koja će zasigurno kod svakoga od nas da donese nešto lepo i novo u naš život u narednih par nedelja, sve do narednog Mladog Meseca (čak i ako taj Mesec nema ni jedan aspekt sa nekom od naših natalnih planeta) Sve ono što postoji danas, bio je nekada nečji san koji je želeo da ostvari, pa tako sa ovim Mladim Mesecom u Ribama dobijamo priliku da pripremimo teren za ostvarenjem nekog našeg važnog sna.

Sabijski Simbol na kojem će se naći ovaj Mlad Mesec u Ribama pod nazivom „Ljudi su na malom usamljenom ostvru izgradili svoj privatni svet, gde srećno žive okruženi nepreglednim morskim prostranstvom“ se povezuje sa prikupljanjem energije, individualnim razvojem, prilagođavanjem, praktičnim i inventivnim pristupom životu, društvenim reformama, filantropiji, zajedničkim (masovnim) razvojem & rastom i napredovanjem čitavih civilizacija. S negativne strane, naglašava emocije i instinkte, seksualnost, nemoral, ekscesno ponašanje i preterano uživanje u blagodetima života (novcu, hrani itd…)

Da bi bolje razumeli ovaj Mlad Mesec, moramo bolje da razumemo šta znači konjukcija Venere i Neptuna, tj šta znači konjukcija Meseca sa Venerom, tj Meseca sa Neptunom, tj konjukcija Sunca sa Neptunom

Venera konjukcija Neptun naravno da najviše donosi dešavanja na privatnom planu. Emocije i osećanja su naglašena do maksimuma, želja za ljubavlju i pažnjom postaju „lajt motiv“ u svakodnevnom životu. To su čežnje, nadanja, sanjarenja, idealizovanja, ipak je to znak Riba u kojima se ove dve planete nalaze. Ovo je aspekt mira, predivne bele golubice koja nosi grančicu masline u želji da dovede ceo Svet u harmoniju. Kao tranzit pojačava harizmu, naglašava i unutrašnju i spoljašnju lepotu, nekako je sve oku milo i drago, mnogo lakše vidimo onu lepu stranu života.

Ovo je romantični, sanjarski, idealistički aspekt koji utiče diretkno na našu maštu i kreativnost. Ovo je aspekt koji donosi želju za lepim, za muzikom, plesom, pevanjem, za stvaranjem umetničkih dela (fotografija, vajarstvo, slikarstvo, muzičke kompozicije, gluma itd…) Takođe može da donese pojačano interesovanje za duhovno, ezoteriju, magiju, sve ono što je tajno, skriveno, mistično, daleko (kako od očiju, tako vrlo često i od racija, tj logike) Naravno zbog same simbolike Venere, koja se pored ljubavi, povezuje i sa finansijama (jer bez njih nema ni uživanja ni komfora barem u ovom našem materijalnom svetu) ova konjukcija može da nam donese priliv novca, napredovanje u karijeri, ali situacija baš i nije najjasnija, ni nama ni nadređenima, već se sve nekako dešava kao kroz san, dolazi do boljitka, ali taj boljitak vrlo često nije baziran na racionalnim razlozima, već trenutnim subjektivnim odlukama.

Mesec konjukcija Venera donosi ljubav, želju za mirom i harmonijom, potrebu da sve bude lepo, nežno, emotivno, donosi i veliki fokus na ljubav, na pokazivanje osećanja i naklonosti na najlepši mogući način, kroz druženje, izlaske, koketiranje, zavođenje, komplimente, poklone, ugađanja (neretko ovo baš i nije previše „fizički“ aspekt tj Ribe će pre da odaberu šetnju pored reke i držanje za ruke, nego neku erotsku vratolomiju u suštini, iako naravno neće imati ništa protiv da na kraju balade & provoda uživaju sa lepošm & jačom polovinom u „4 zida“)

Ali, ako se previše zanese, ova konjukcija između Venere i Meseca u Ribama ume da donese naravno preterivanje, uživanje u „iću i piću“ ali i nekim drugim stvarima, samo da bi se pojačala i naglasila osećanja i emocije, da bi se pojačala čula do maksimuma. Posle toga, kada prođe uticaj svega toga, dolazi do blagog razočarenja, koje ili pak ponovo vraća na početak tog uživanja u „iću i piću“ ili pak potpuno pasivnoj, pa čak i lenjoj, fazi da se „princeza probudi“ tj da se „princ pojavi na svom belom konju“… i najčešće ne dešava se ništa od toga…

Sunce konjukcija Neptun pak s treće strane jeste divan aspekt, jer pojačava čula, senzibilitet, intuiciju, empatiju. Ovo je aspekt koji donosi naklonost, simpatiju, želju da se pomogne, učini, spase. Pojačana je i povezanost sa Majkom Prirodom, sa Višim Kosmičkim Silama. Svest i snovi su snažno povezani, javlja se prekognicija, dežavu momenti, kao i mogućnost da se perfektno razume sagovornik („biti u tuđim cipelama“) i da se na taj način da bolji savet ili lakše ukaže pomoć. Naravno da je ovo i aspekt „maske“ i da nikada do kraja nismo sigurni šta se zaista dešava u nekoj situaciji.

Pa tako, u isto vreme dok mašta buja, Sunce u konjukciji sa Neptunom može za one koji nisu psihički i emotivno spremni za toliki nalet ogromne energije da donese prevelika očekivanja, koja vode naravno prvo u razočarenje, pa posle toga bude strahove, jer svest počinje da „pravi filmove“ tj ova energija budi raznorazne scenarije u glavi kako i zašto se nešto jeste ili nije desilo shodno postojećim očekivanjima. Zbog toga, ponovo se može javiti problem od loših navika (preterivanje u „iću i piću“ i drugim lošim stvarima) Tako, ova konjukcija između Sunca i Neptuna može da donese obmane, laži, manipulacije, autoriteti koji nisu iskreni, loš odnos sa roditeljima (posebno naravno sa ocem) kao i susrete sa ljudima koji nemaju ni malo želju da učine nešto lepo, već baš suprotno…

Takođe, ne treba zaboraviti i na Fiksnu Zvezdu Markab koja se nalazi u konjukciji sa ovim Mladim Mesecom, iz konstalacije Alpha (α) Pegasus, magnitude 2,6. Ovo je vrlo moćna Fiksna Zvezda i po prirodi je kao Mars & Merkur. Ona donosi ambiciju, taštinu, pojačanu intuiciju, entuzijazam, loše procene & odluke, kao i kapricioznost. Čak ova Fiksna Zvezda ima i „Pegaz Sindrom“ shodno mitologiji porekla samog Pegaza (rodio se iz Meduzine krvi ~ Meduza = Fiksna Zvezda Algol)

U konjukciji sa Suncem, Fiksna Zvezda Markab donosi veliki nalet energije, kako mentalne tako i fizičke, koja sa sobom povlači brzoplete reakcije i probleme & baksuz, zdravstvene probleme, povrede, nezgode i opasnosti, a donosi i ambicioznost koja nije u skladu sa realnom situacijom, pa tako i vrlo velika razočarenja.

U konjukciji sa Mesecom, Fiksna Zvezda Markab donosi probleme u domu, nesporazume i konflikte između članova porodice koji dele isti krov nad glavom i opasnosit vezane za te loše odnose koji mogu da odu neki put i do lošeg ekstrema pa da neko strada od ruke drugoga, loše situacije koje se nekim čudom završe dobro.

U konjukciji sa Neptunom, Fiksna Zvezda Markab donosi disbalans u glavi, konfuzne misli, sanjarenja i fantaziranja koja samo mogu da donesu razočarenja i probleme, emocije i osećanja su do te mere (pre)naglašena da to direktno utiče na um i racio i dolazi do pogrešnih procena i odluka koje mogu da odvedu u probleme, pa čak i u opasnosti.

Rezime šta nam donosi Mlad Mesec u Ribama

Pošto će biti ovako naglašen ne samo stelijum u znaku Riba, već i zbog ove Fiksne Zvezde & Sabijskog Simbola, ovaj Mlad Mesec će vrlo moguće da nas stavi na test, da proveri koliko možemo da budemo pod uticajem emocija i osećanja, ali da u isto vreme održimo zdrav razum i praktičnost.

Kako će uticati Mlad Mesec na vaš znak možete pročitati ovde

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.