Pun Mesec u Devici ~ usklađivanje uma i duše

27. Februara imamo Pun Mesec na 08° Device. Ovo je drugi po redu Pun Mesec od početka godine i on se u Almanahu Indijanaca naziva „Pun Snežni Mesec“ jer označava početak jačih padavina i većih hladnoća (kao zenit same Zime i najavu Proleća koje nam stiže uskoro)

U Mundanom čartu vidimo da će on biti ispraćen snažnim trigonom sa Uranom iz Bika, kao i Marsom iz Bika kod Algola koji se nalaze u Mundanom 1 polju, a i Venerom, vladarkom tog 1 polja, koja samo što je prešla u znak svoje egzaltacije, u znak Riba i tako došla pod zrake Sunca.

Naravno da će ova Venera bude važna ovaj Pun Mesec, posebno jer i ona, kao i Mesec i Sunce, ima aspekt sa Uranom. Naredni period od dve nedelje, dok nam u susret ne bude došao Mlad Mesec u Ribama (13/03 istog dana kada Merkur ~ napokon ~ izlazi iz svoje senke) će nam zahvaljujući ovoj kombinaciji Punog Meseca u Devici i spaljene Venere iz Riba doneti važne promene, posebno na polju zdravlja, finansija, ali i privatnih odnosa.

Sabijski Simbol pod nazivom „Ekspresionista stvara neobičnu sliku“ koji se povezuje sa eksperimentima i originalnošću, će naravno ovaj Pun Mesec u Devici da okrene ka energijama individualnog kreativnog stvaranja ali bez ideje o bilo kakvom kompromisu kada je reč o usklađivanju ili pak poštovanju tradicionalnih i društvenih pravila.

Zajedno sa Punim Mesecom koji dodatno ima i aspekt trigona sa Uranom, ovaj Sabijski Simbol nam poručuje da moramo da budemo posebno oprezni u narednom periodu kako ne bi došli u nezavidne situacije u pokušaju da ispoljimo svoju individualnost i da pokažemo da smo drugačiji od drugih, a ne još jedna ovca u stadu.

Tako, ovaj Sabijski Simbol sa Punim Mesecom nam donosi u narednom periodu energije koje ćemo morati svesno da kontrolišemo i kanališemo, energije koje donose promene, ali ako nemaju dobru (logičnu & praktičnu osnovu ~ simbolika Device) mogu da nas odvuku u problematične i provokativne situacije koje mogu da se završe dosta loše po nas.

Ova Venera iz Riba zasigurno dominira nad celim Mundanim čartom, čak i nad Marsom kod Asc & Algola. Njena spaljenost još više naglašava želju njene egzaltacije za savešenstvom, pa tako uz Pun Mesec u Devici eto nam dve nedelje naglašenih želja da do perfekcije dovedemo svoj život, bilo da je u pitanju zdravlje, posao, dešavanja u domu.

Ovako naglašena osa Devica & Ribe će u narednom periodu da naglasi dve strane istog novčića ~ želja za perfekcijom ali u isto vreme i želja za služenjem, želja da se pronađe pravi smisao i svrha života i u isto vreme da se sačuva po cenu bilo čega bogat maštovit unutrašnji život. I jedan i drugi znak teže ka tome da poboljšaju uslove života, Devica će se brinuti o zdravlju, onom materijalnom, dok će Ribe da se brinu o duhovnom & psihičkom zdravlju.

Devica je uvek okrenuta konkretnom, racionalnom, praktičnom, ali uvek u cilju dobrobiti kako njene tako i drugih. S druge strane, Ribe su u stalnoj potrazi za utopijskim životom i savršenim odnosima sa drugima, posebno sa onima za koje su emotivno vezani. Naravno da je ovde veliki akcenat na zdravlju, jer oba znaka su okrenuti upravo održavanju harmonije između ne materijalnog i materijalnog sveta oko i u nama. Pa tako, sa ovim Punim Mesecom imamo priliku da uskladimo Um i Dušu, Racio i Emocije.

Ovde su i sami dispozitori Device i Riba = Merkur & Jupiter u bliskom aspektu konjukcije u Vodoliji u Mundanom 10 polju, pa tako vidimo da će ovaj Pun Mesec ovog puta da nam donese vrlo važne vesti i kontakte (Merkur) kao i ekspanziju, i dobru i lošu (Jupiter) Na nama će da bude da iskoristimo ili ne te energije ~ idealan period da se posavetujemo sa duhovnjacima, Feng Šui majstorima, nutricionistima, lekarima alternati medicine, ali i onima koji se bave divinacijskim veštinama.

U narednom periodu zahvaljujući Merkuru i Jupiteru zajedno sa ovim Punim Mesecom, možemo da očekujemo da će se neki birokratski problemi polako kristalisati, da ćemo imati prilike da poradimo i usešno privedemo kraju neke poslovne projekte ili pak planove vezane za obezbeđivanje boljeg komfora i sigurnosti u našem domu, da će mnogi od nas pronaći rešenje za neki problem koji ih već jako dugo vremena muči ~ nekima će to biti oporavak od zdravstvenih problema, nekome pronalaženje posla ili pak napredovanja na radnom mestu, kod nekoga pominje sa dragom lepšom & jačom polovinom, a kod nekoga rešavanja pitanja vezanih za decu i porodicu.

Ovaj Pun Mesec iz Device će biti u sklopu planetarnog aspekta pod nazivom Zmaj (Jod) ~ s jedne strane imamo Mesec, a s druge strane on sklapa inkonjukciju kako sa Saturnom iz Vodolije, tako i sa Hironom iz Ovna (koji ceo Februar imaju skladni aspekt sekstila) a i Saturn i Hiron su na 30° udaljeni od Sunca, tj Venere.

Tako, zadatak ovog Meseca uz simboliku ovog Zmaja postaje da uskladi i organizuje našu svakodnevnicu, i da pospeši našu disciplinu, naročito kada su u pitanju fizičko i mentalno zdravlje, jer kako-god, svi problemi u suštini dolaze iz naše glave, jer kada nismo u ravnoteži sami sa sobom, niti će naše zdravlje da bude dobro, niti će išta iz naše okoline da nam ide od ruke.

Pun Mesec sa konfiguracijom Zmaja naravno uz energije sekstila između Saturna i Hirona nam u narednom periodu tako donosi mogućnost izlečenja, oporavka, poboljšanja, boljitka, revitalizacije. Naravno, ništa neće biti moguće ako mi sami ne želimo da pomognemo sebi, jer ako se ne budemo i mi potrudili, ova lekovita energija će samo da prođe pored nas, ostavljajući nas u problemima i dalje.

Naravno, moramo da se okrenemo i ovom Marsu iz Bika koji se nalazi na samom vrhu 1 polja ovog Mundanog čarta i koji ima snažni trigon sa Plutonom iz Jarca. Manje više što ova energija nosi sve pred sobom (kako u pozitivnom smislu, tako i u negativnom) već taj Mars se nalazi kod fiksne zvezde Algol, te tako ovaj Pun Mesec nas opominje da ništa ne radimo na silu u narednom periodu, jer Mars kod Algola donosi negativne energije koje vode ka destrukciji i okončanju postojanja nečega ili nekoga (posebno jer se nalaze oboje na uglu čarta ~ 1 polje)

Shodno simbolici samog Algola, posebno uz malefičnu i nasilnu prirodu planete Mars, uz naravno aspekt sa Plutonom, ovaj Pun Mesec najavljuje neke i ne baš prijatne događaje u našim životima u narednih dve nedelje. Ove energije su vrlo snažne, teške, rušilačke, donose loše vesti, probleme, naročito na Mundanom (političkom, ekonomskom, zdravstvenom) planu. Ovo su takođe energije koje donose i promene u vremenskim uslovima, posebno zemljotresima, poplavama i prirodnim nepogodama.

Naravno zbog Velikog T Kvadrata između Sunca & Meseca & Severnog i Južnog Mesečevog Čvora, prvi na „udaru“ će biti Promenljivi Znaci ~ Ribe, Device, Strelčevi i Blizanci (bilo da se u ovom znaku nalazi Sunce ili Mesec ili pak, ako se nalazi Podznak u nekom od ovih znakova) U njihovom životu dolazi do promena prvenstveno na polju posla & karijere, finansija & izvora prihoda. Takođe, mogu se pojaviti osobe ili situacije koje će doneti i promene vezane za dom & mlađe ukućane, kao i rešenje problema vezanog za starijeg bolesnog člana porodice ili nekog sudskog postupka & birokratske zavrzlame vezane za (ne)pokretnu imovinu.

Ovnovi će imati pune ruke posla oko rešavanja nekih birokratskih problema, a neki od njih mogu da imaju ozbiljnijih problema sa zdravljem. Bikovi će morati da rešavaju probleme vezane za odnos sa nadređenima, pa tako i sa poslom & radnim mestom. Rakovi će uneti izmene u svom društvenom životu, ali i u krugu prijatelja koji će uticati na realizaciju nekih njihovih planova i želja. Lavovi će želeti da se osame, povuku iz očiju javnosti i da obnove svoje energije, čak i ako to nije u skladu sa njihovim navikama. Vage će se okrenuti rešavanju finansijskih problema, ali i oporavku od zdravstvenih problema menjajući svoj režim ishrane i same svakodnevnice. Škorpije će dobiti dugo očekivane vesti & informacije koje su im potrebne da promene, napokon, svoj život na bolje. Jarčevi će biti u prilici da upoznaju zanimljive i kreativne ljude, ali ljude koji su u isto vreme i na visokim društvenim pozicijama, koji će želeti da im poboljšaju život. Vodolije će morati da se pozabave boljom organizacijom svoje svakodnevnice, koja polako uzima danak i malo po malo umanjuje snagu njihovog imuniteta.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.