Ako ne znaš prema kojoj luci ploviš, ni jedan vetar ti neće biti povoljan ~ tranzitna Venera u Ribama

Od 25. Februara tranzitna Venera prelazi u znak Riba, u znak svoje egzaltacije, i tu će biti sve do početka Proleća. Nije lako izaći na kraj sa egzaltiranom Venerom.

Venera sama po sebi je planeta želja, potreba, htenja, Ribe su idealisti, koji imaju izuzetno visoke standarde, skoro pa utopijske, pa u kombinaciji, Venera u Ribama donosi energiju ogromnih želja i potreba, koje realno, jako je tekško ispuniti. 

Pa tako, od silne egzaltacije dolazi na kraju i razočarenje, ako se ne povede računa, naravno.

Iz Mundanog čarta trenutka njenog ulaska u znak Riba vidimo da se približava Suncu, tj da je pod njegovim zracima, a u 1 polju se nalazi Mesec u Lavu, te tako vidimo da će ovaj period do 21. Marta biti za sve nas vrlo emotivan i dinamičan.


Venera će u toku svog putešestvija kroz znak Riba imati samo par aspekata ~ sekstil sa Uranom (u trajanju od 2. do 5. Marta) pa kvadrat sa Mesečevim Čvorovima (u trajanju od 8. do 11. Marta) pa sekstil sa Lilith (u trajanju od 8. do 11. Marta) pa konjukciju sa Neptunom (u trajanju od 12. do 15. Marta) i pred kraj sekstil sa Plutonom iz Jarca (u trajanju od 17. do 20. Marta) da bi 21. Marta zajedno sa Suncem (Mlad Mesec u Ovnu) najavila početak Proleća.

Period tranzitne Venere u Ribama će biti obojen idealizmom, ali i određenom tugom. Iz Mundanog čarta vidimo da njen ulazak u znak Riba dočekuje upravo ovaj Mesec iz Lava koji ima opoziciju kako sa Jupiterom iz Vodolije, tako i sa Merkurom iz Vodolije koji će sve do 13. Marta biti u svojoj senci, baš na Mundanoj osi 1/7 polja, sa kojim će Venera da ima opoziciju. Vidimo da ovu našu Veneru, pa tako i nas, u narednom periodu čeka puno iskušenja i životnih testova, posebno na polju ljubavi, ali i samopouzdanja, samovrednovanja, pa tako i materijalnih pitanja.

Tranzit Venere kroz znak Rima mnogi astrolozi tumače kao najromantični period u toku jedne godine. Venera kao planeta ljubavi, uživanja, komfora, lepote, hrane & pića, svega onoga što nas čini srećnim i zadovoljnim, postavljena u znaku svoje egzaltacije donosi nam tako period sanjarenja, pojačane harizme, naglašenih emocija i osećanja, sve se svodi na subjektivni doživljaj stvarnosti, i razmenu pozitivnih energija sa okolinom.


Venera kao vladarka ljubavi, strasti, romantike, seksa, emotivnih odnosa, uživanja, želja, htenja, obožava da se nađe u ovom vodenom promenljivom znaku Zodijaka. Kao tranzit, ova Venera iz Riba nam tako donosi par nedelja kada ćemo malo teže da se skoncetrišemo na svakodnevne obaveze, kada će nam smetati rutina, siva svakodnevnica, izostanak vremena da se pozabavimo nekim lepim kreativnim hobijem.

Kod mnogih, ako je naglašena u natalnom čartu (1-3-5-7-11 polje) ili kod onih kod kojih će aktivirati neku ličnu planetu koja im je postavljena u znaku Riba (Sunce, Mesec, Fortuna, tačka Duha… naravno Venera & Mars ♥ ) može da donese i čest izostanak prave povezanosti sa ljudima i situacijama u realnom životu. Jednostavno je sve obojeno duginim bojama, srce kuca 100 puta jače, leptirići u stomaku prave žurke svaki dan, a mozak im se vrlo rado pridružio u proslavi svega onoga lepog što postoji u životu.

Druga strana Venere u Ribama, tj druga strana postavke u znaku svoje egzaltacije donosi preuveličavanje emocija i osećanja, previše se daje i previše se žrtvuje za neki ideal, odbijajući realne činjenice u potpunosti. Ovo su tako energije koje mogu da nam donesu periode kada ćemo se nepotrebno za nekoga žrtvovati ili pak pokloniti poverenje nekome ko to uopšte ne zaslužuje.

Tranzitna Venera u Ribama takođe dovodi i manipulatore i loše osobe u naš život, jer u toku njenog perioda prolaska kroz ovaj znak, mi često zaboravljamo da skinemo ružičaste naočare i da napustimo naše utopijsko ostrvce, već bez pogovora pratimo nekoga na njegovom Putu (pa posle toga tražimo pomoć da pronađemo izlaz iz tog lavirinta) ili pak nagrabusimo zbog ideje da su svi ljudi iskreni i dobri, kao i mi prema njima.

Zaključak

U periodu kada tranzitna Venera u Ribama bude plovila kroz naše natale i sklapala aspekte sa tranzitnim (pa i našim natalnim) planetama, moraćemo češće da se pogledmo u ogledalo i da proverimo da li imamo ružičaste naočare ili ne. Naravno, moramo sebi da priuštimo odmor od svega, da se pozabavimo svojim unutrašnjim bićem i da na taj način „napunimo baterije“. Ne smemo da dozvolimo da nas negativne energije iz naše okoline (a biće ih) iscrpe do te mere da počnemo da donosimo pogrešne odluke (posebno do 13/03 dok Merkur bude u svojoj senci)

Treba da se bavimo nekim kreativnim hobijem, da uživamo u lepotama života, ali ne i da se zanesemo pa preteramo sa uživanjima. Treba da negujemo svoje želje, ali moramo i da budemo svesni da neke od tih želja nisu u skladu (barem trenutno) sa realnom situacijom u našem životu i da nikako ne dozvolimo ne samo neki da nas obmanu svojim pozitivnim stavom, već i da sami sebe ne uljuljkujemo u neke nerealne planove. Posebno moramo da budemo oprezni u kontaktima sa drugim ljudima koji nisu „oči u oči“ i koji nam onemogućavaju da vidimo konkretno „crno-na-belo“ celokupnu situaciju.

Šta nam donosi tranzitna Venera u Ribama ?

Naravno da će tranzitna Venera različito da deluje kod svakoga od nas, jer je vrlo bitno kakve aspekte sklapa sa natalnim planetama.

Ako su aspekti dobri (sekstil, trigon) onda će ova egzaltacija doneti jako lepe stvari, ako su aspekti loši (kvadrat, opozicija) onda će ova egzaltacija da uveća probleme. Što se tiče aspekta konjukcije, ako je u aspektu sa beneficima (Sunce, Mesec, Venera, Jupiter) onda će Venera doneti pozitivne stvari, ako je u aspektu konjukcije sa maleficima (Mars, Saturn, Mesečevi Čvorovi) tada će njen uticaj biti naravno loš.

ezgif.com-crop (1)

Naravno da će najbolje da prođu Vodeni Znaci : Rak, Škorpija i posebno, logično, Ribe. Ovim znacima sledi jedan vrlo prijatan i pozitivan period, kada će biti u prilici da ostavre mnoge svoje želje i planove. Rakovima će u narednom periodu akcenat biti na ljubavi i partnerskim odnosima, deci, trudnoći, proslavama, novim zanimljivim poznanstvima. Mnogo toga lepog ih čeka. Puno poziva i zanimljivih izalazaka. Odličan period d ase pokrene neki kreativan hobi, ples, pevanje, slikanje, ili pak neki lagani sport. Škorpije će pak imati prilike da pokažu svoje znanje i umeće i na taj način poboljšaju svoj kvalitet života. Njihova stručnost i znanje će privući mnoge koji će ili tražiti savet ili imati zanimljivu novčanu & poslovnu ponudu za njih. Naredni period za njih može biti vrlo uspešan ako budu pažljivo donosile odluke bazirane na njihovim dosadašnjim iskustvima ili pak potražile savet od starijih i iskusnijih od sebe. Naravno, Ribe će procvetati u narednom periodu i kod njih će generalno na svim poljima života doći do poboljšanja. Imaće prilike da porade na sebi, promene svoj izgled, imiđž, da unesu novine u svom oblačenju, da se pozabave svojim unutrašnjim životom, temperamentom i karakterom.

ezgif.com-crop

Sledeći što se tiče sreće će biti Zemljani Znaci : Bik i Jarac, a Devica će morati malo da se prilagodi da bi i ona imala sreće. U narednom periodu Bikove čeka promena svakodnevnice, u pozitivu, kraća putovanja, često će biti van kuće, želeće da prošire svoje intelektualne vidike, možda neki kurs, ili polaganje nekog važnog ispita, rešavanje nekih birokratskih pitanja & ličnih dokumenata & pasoša. Takođe će mnogo toga da se dešava u životu njihovih rođaka, pozitivne i radosne promene, koje će naravno ulepšati  njihovu svakodnevnicu. Jarčevima se smeši period kada će biti u prilici da upoznaju ljude koji će moći i finansijski i poslovno da ostvare mnoge njihove želje i planove. Uspešna realizacija posebno poslovnih projekata preko većih grupa i organizacija, a takođe će imati bezuslovnu podršku i lepše jače & polovine, sa kojom bi sada mogli i da odputuju na jedan lep lagani mini-odmor. Što se tiče Devica, one će u narednom periodu da razmatraju svoj odnos sa drugima, posebno bliskim prijateljima i lepšom & jačom polovinom, i imaće prilike da regulišu prvenstveno svoj privatni život, a možda i budu u prilici da odputuju ili promene mesto života. Sve će sada da bude na nekoj određenoj prekratnici, ali će se sve uvek završavati sa tim kako lične odluke utiču na bliske ljude i kako se menja tok života zbog tih odluka.

ezgif.com-crop

Na trećem mestu su Vazdušni Znaci : Vaga i Vodolija, a Blizanci će morati malo više da se potrude kako bi i oni postigli željene ciljeve u narednom peridou. Za Vage naredni period će biti vrlo uspešan, jer one astorloški su usko povezane sa znakom Riba (preko antisicje ) te će tako imati prilike itekako da ostvare sve svoje želje i planove, ali će naravno morati baš da se potrude i da ne budu toliko neodlučne i inertne, kako umeju da budu. Takođe, ih čekaju velike promene i na materijalnom i na duhovnom nivou, i ako se budu dobro organizovale, imaće prilike da ne samo reše neke velike probleme koji ih muče već dugo, već će imati prilike i da odrade velike karmičke greške iz prošlih života. Za Vodolije naredni period će biti okrenut podizanju samopouzdanja, kao i na prevazilaženju životnih prepreka, kako na radnom mestu, tako i u domu. Imaće prilike da otkriju ko im radi iza leđa na poslu, a takođe će imati prilike i da reše neke porodične konflikte koji su remetili harmoniju u domu. Za Blizance, ovo će biti dosta ineteresantan i izazovan period, posebno što se tiče doma i porodice, i njihovog osećanja sigurnosti i stabilnosti. Mnogi Blizanci već neko vreme preispituju svoj život i traže način da nešto promene u njemu kako bi ponovo otkrili smisao svog postojanja. Možda će dobiti priliku da poboljšaju odnos sa ukućanima, ili pak renoviraju dom, a možda će i u narednom periodu da donesu odluku da se presele.

ezgif.com-crop (3)

Na poslednjem mestu su Vatreni Znaci : Ovan, Lav i Strelac, koji će u narednom periodu vrlo malo ili ni malo imati neke vajde od ove Venere. Za Ovnove naredni period će biti okrenut regulisanju finansija, poslovnim pregovorima vezanim za poboljšanje radnih uslova i plate. Moguće je da će doći u kontatk sa ljudima koji su stručni u svom poslu, savetnici, zakonodavci, bankari, sa kojima će moći na najbolji mogući način da organizuju svoj život i poboljšaju uslove na poslu, pa tako i samog života. Takođe, biće situacija u kojima će morati malo više da povedu računa o sebi i svom zdravlju, posebno što se tiče ishrane. Za Lavove naredni period će biti okrenut promeni njihove svakodnevne rutine, mnogo više obaveza i poslova, kako porodičnih, tako i poslovnih, koji ako ne budu poveli računa, će početi da se mešaju i utiču jedno na drugo i da unesu određenu konfuziju u život. Takođe, moraće više da povedu računa o svom zdravlju i kontrola kod lekara nije na odmet. Isto tako, malo češće nego obično, mogu očekivati kvarove tehnike u domu i kontakt sa majstorima. Što se tiče Strelčeva, njih najviše čeka izazova, posebno na poslovnom planu. Biće puno prilika koje će tražiti brze i odlučne akcije. Mnogi Strelčevi će biti zatečeni brzinom razvoja situacije i neće biti spremni da na prečac donesu odluke, te bi trebalo ne samo da porade na svojim prioritetima, već i da ako je potrebno se konsultuju sa nekim u koga imaju poverenja (posebno kada je reč o poslu & karijeri) Takođe, u narednom perodu ih očekuje i promena društvenog statusa, možda stupanjem u brak, napredovanjem na poslu, ali će i to dosta ići nespretno, pa neće u momentu da donese sreću (kao što bi trebalo) već osećanje zbunjenosti i određenog psiho-fizičkog umora.

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.