Venera kvadrat Mars ~ posle svađe baš i nije sve slađe

Baš u periodu kada Sunce bude prešlo u znak Riba i sam tranzitni Merkur bude usporio svoj retro hod da bi došao u stacionarnu poziciju i promenio kretanje ka napred, na Nebu ćemo imati i napeti aspekt kvadrata između Venere iz Vodolije i Marsa iz Bika.

Iz Mundanog čarta vidimo da su ove dve tranzitne planete na uglovima, što dodatno pojačava ovaj inače eksplozivni aspekt. Venera se nalazi u Mundanom 4 polju, a Mars se nalazi u Mundanom 7 polju. Oboje dodatno imaju napeti aspekt sa Fortunom iz Lava koja je postavljena visoko u Mundanom 10 polju.

Uz stacionarni Merkur, ova kombinacija zasigurno će u periodu od 15 do 25 Februara da nam pokrene buru u porodičnom, ljubavnom ali i u poslovnom životu.

Sami odnosi (bilo emotivni, rodbinski, poslovni, prijateljski) su na klackalici od tradicionalnog, lepog, prijatnog, do ekstremno strasnog, ljubomornog i posesivnog. I najmanja sitnica sada može da bude inicijalna kaspisla za raspravu, svađu pa čak nepotrebno i za prekid samog odnosa. Sva osećanja i emocije su sad u svom ekstremu, pa tako tolerancija i razumevanje potpuno izostaju.

Svako vodi svoju bitku, svako smatra da je u pravu i nameće svoje mišljenje kao jedino ispravno. I rodbinski i prijateljski odnosi su zato sad na udaru, jer isto tako će svako da vodi svoju politiku i da pokušava onu drugu stranu da ubedi u ispravnost svog predosećaja & planova, dok će situacija na radnom mestu biti napeta, do te mere da će neko i da poželi da da otkaz, a neko bi na žalost i mogao da dobije otkaz.

Ovih par dana maksimalno je naglašena spoljašnjost u ljubavnim odnosima, hemija i seksualna privlačnost, i dosta se teško odoleva iskušenju da se ne upusti u neku zabranjenu ljubavnu priču ili makar krene sa nekim flertom usled nezadovoljstva sa trenutnim odnosom sa jačom & lepšom polovinom. Venera u kvadratu sa Marsom donosi dosta teške energije koje su okrenute emotivnoj manipulaciji, zavođenju i održavanju kontrole i dominacije nad drugom stranom uz pomoć emocija i sexa.

Posebno jer Merkur iz Vodolije usporava, zapostavljena je i potreba da se pokazuje & dokazuje ljubavna naklonost drugoj strani, pa tako uz ovaj Mundani kvadart između Saturna i Urana koji traje i trajaće, eto sumnje u najavi da nas druga strana više ne želi i ne voli, a i zbog same simbolike aspekta kvadrata, strasti i subjektivni pogled na život će u ovom periodu da unesu tenzije u međuljudske odnose.

Ako već postoje nesuglasice u trenutnom emotivnom odnosu, ovaj napeti tranzit će to izbaciti na videlo, pa je moguće da ćemo u narednom periodu isterivati „mak na konac“ posebno jer će i sam tranzitni Merkur menja pravac kretanja, pa će tako i komunikacija da bude slabija (ili povremeno problematična zbog njegove senke u kojoj će biti sve do 13-03)

Ako postoji dobra osnova u tom ljubavnom odnosu, ovaj napeti kvadrat neće puno zasmetati, samo će malo da podigne tenziju i možda čak obnoviti strasti između partnera, ali ako ne postoji dobra osnova (ili se već neko vreme „ljulja“) ovaj period može da bude prilika da se i prekine sa tim odnosom (ako se to naravno želi)

Venera u kvadratu sa Marsom, posebno u u ovim fiksnim znacima, ali i na uglu Mundanog čarta, pojačavaju ljutnju, i gubitak samokontrole, i pojačavaju impulsivnost u ponašanju. Pa tako, ako već imate kratak fitilj, u toku narednog perioda pokušajte da kontrolište svoju narav, kako ne bi došli u situaciju da se posvađate (trajno) sa nekim vama emotivno bitnim (nepotrebno) ili pak napravili sebi problem na radnom mestu.

Za one koji su trenutno sami, potraga za Srodnom Dušom pod ovim napetim tranzitom, će naići na brdo prepreka i potencijalnih problema, jer ovaj aspekt naglašava više hemiju & sexualnu privlačnost, od one prave ljubavi & poštovanja koji su potrebni da bi ljubavni odnos imao smisla i trajnost. U potrazi za Srodnom Dušom tako mogu da naiđu na vrlo zanimljive i privlačne ljude, ali u isto vreme i na ljude koji ni malo ne žele obevaze u svom životu i beže glavom bez obzira ako ljubavni odnos treba da postane ozbiljan. Iz toga, naravno da dolazi frustracija i tuga, pa je najbolje samo „posmatrati izloge, a kupovinu ostaviti za neki drugi put“…

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.