Nepredvidljivi Ratnik ~ tranzitni Mars u Blizancima

Od 04. Marta do 23. Aprila tranzitni Mars će biti u znaku Blizanaca. Ovaj znak za Marsa je dosta neutralan, jer on tu nema pravu snagu (kao napr kada je u Ovnu) Ovo je dinamični, užurbani, svestrani, brbljivi Mars, uvek ima nešto da kaže, doda, prokomentariše, iskritikuje, ukori, pa i da zanoveta, ali to najčešće radi sa puno šarma i uz određeni britki humor, da retko kad izazove negativne reakcije kod drugih.

Mars u Blizancima je potpuno okrenut komunikaciji i rečima, za razliku od Marsa u Biku koji je okrenut svemu onom što je konkretno i opipljivo, ovaj Mars u Blizancima više priča i planira, razmenjuje ideje i informacije, a manje radi nešto konkretno i opipljivo. Daleko od toga da je ovaj Mars lenj ili površan, on je samo opušteniji od napr ovog predhodnog Marsa u Biku, mnogo lakše i spontanije prihvata život i njegove izazove.

Ovaj Mars je dosta opušten, ali na žalost ima slabu koncentraciju, sve dok ga drži pažnja na nečemu ili nekome, to nešto ili neko će biti centar sveta ovog Marsa iz Blizanaca. Čim to nešto ili neko počne da bude jednolično i bez mnogo izazova, tako i ovaj Mars traži novu zanimaciju, tj nov izazov kojem će se posvetiti 500%. On je sklon takođe i da eksperimentiše, isprobava, što bi narod rekao „čačka mečku pod rep“, jer je neverovatno znatiželjan, skoro kao malo dete koje tek počinje da istražuje svet oko sebe.

Kada je na snazi tranzitni Mars iz Blizanaca, naglašena je ideja o multi-taskingu, u nama se budi želja da radimo više stvari u isto vreme, i ako taj tranzitni Mars ima dobre aspekte sa našim natalnim planetama, itekako ćemo imati sreće i uspeha u završavanju tih poslova. Takođe, zbog samih Blizanaca, ovaj Mars će lako da pronalazi istomišljenike i pomagače, te će se tako bilo koji posao mnogo lakše i brže odraditi.

Ovaj tranzitni Mars takođe spontano donosi nova poznanstva, menja našu monotonu svakodnevnicu, uvećava komunikaciju sa okolinom, posebno sa rođacima i vrlo bliskim prijateljima, u ženskom natalu donosi nova udvaranja i simpatije, a u muškom natalu budi želju za osvajanjem i izazovima. On nas takođe ako ništa drugo u mislima gura da se otisnemo negde na neko putovanje, ne samo da bi promenili naša „4 zida“ već i da bi otkrili nešto novo i zanimljivo.

Naravno, ovaj vazdušni promenljivi Mars je takođe i vrlo nervozan i nestrpljiv (čak povremeno i više od napr Marsa u Ovnu, Škorpiji, ili Jarcu) i zbog toga mu je povremeno koncentracija slična zlatnoj ribici. On jednostavno ne želi da pamti svtari koje nemaju nekog značaja za njega, ali će zato da zapamti neke događaje od pre ko zna koliko godina, ako su oni imali neku važnost za njega. Pripazite se da u ovom periodu ne dođete u situaciju da sklapate dogovore sa nekim pa da na kraju bude „jedno misli, drugo kaže, treće uradi“

Tranzitni Mars kada prolazi kroz znak Blizanaca donosi nam kao što rekoh uvećanu želju za komunikacijom i druženjem, ovo je energija koja odiše simpatičnim pomalo detinjim entuzijazmom, harizmom koja prožima vrlo intelektualni i lukavi um, maniri ovog Marsa su vrlo dobri posebno jer je u znaku koji itekako dobro ume da se prilagodi bilo kojoj konverzaciji, te tako u ovom periodu možemo upoznati zanimljive osobe koje imaju puno životnog iskustva i od kojih možemo puno toga da naučimo.

Što se tiče emotivnih odnosa i ljubavi, ovaj tranzitni Mars dok bude bio u Blizancima neće baš puno da nam donese romantike i strasti, kao što je to bilo u periodu dok je bio u znaku Bika. Ovde su emocije i ljubav više usmene & pisane reči, eseji, pesme, u kombinaciji sa muzikom, humorom i „čitanjem između redova“. Dok je tranzitni Mars u Blizancima više ćemo voleti da se poigravamo sa sagovornikom, nego da uspostavimo konkretnu & stabilnu emotivnu vezu. Sve počinje i završava se na druženju i šarmiranju. Za nešto konkretnije moraćemo da sačekamo da Mars pređe u znak Raka.

Ali, pored ovog lepog i zanimljivog, ima i puno izazova koji nam stižu sa ovim Marsom iz Blizanaca. Kao što rekoh, ovaj Mars je dosta nestrpljiv i nervozan, fitilj i tolerancija prema ljudskoj gluposti & sporosti & nedorečenosti & nesposobnosti je minijaturan, te tako u ovom periodu svi oni kojima ovaj tranzitni Mars loše aspektuje natalne planete (posebno Sunce, Merkur pa i sam Mars) ili pak se nalazi u malefičnim poljima (3-6-8-12) moraće da porade na tome da ne kažu ili urade nešto ishitreno i grubo (ma koliko opravdano to delovalo u tom datom trenutku)

Takođe, tranzitni Mars iz Blizanaca može da nam donese određenu konfuziju misli, naš um može da krene da radi previše brzo, pa oni koji nisu skloni brzoj proceni i donošenju zaključaka & odluka u ovom periodu mogu da imaju štete u svom životu. Isto tako, zbog ubrzanog rada uma, koncentracija neće biti baš dobra, te tako moramo da se pazimo šta i kako i kada nešto kažemo & uradimo (posebno ako smo na nekom javnom mestu ili u saobraćaju) Tranzitni Mars u Blizancima će uticati i na tehniku & mehaniku, pa u ovom periodu je povoljno kupiti ili auto, ili pak neki tehnički uređaj za dom.

Mnogo toga može da ostane neprimećeno u ovom periodu za ovog Marsa ako nije zanimljivo i neobično, što znači da sve one rutinske i dosadne stvari (plaćanje računa, poštovanje zakona & propisa) moramo da potenciramo i držimo „na oku“ da ne bi kasnije ispaštali zbog neke opomene ili kazne. Sam Mars je vezan za uniformisane osobe, naravno najviše militantnog tipa, vojnici, policajci, ali se vezuje i za druga naravno zanimanja gde je potrebno nositi uniformu, te tako, u ovom periodu možemo da očekujemo da ćemo imati češći kontakt sa tim ljudima (nadam se zbog pozitivnih stvari)

Dodatno, u periodu kada tranzitni Mars bude prolazio kroz znak Blizanaca, shodno njegovoj pravoj prgavoj prirodi i Blizanačkoj odlici da prvo nešto kažu, pa tek onda porazmisle o tome, moguće je da će povremeno biti baš „povuci-potegni“ da se prećuti nešto ili da se izbegne verbalna rasprava & svađa. Najbolji način da se održi balans u mislima i delima tako u ovom periodu dolazi kroz mentalne vežbe, čitanje, pisanje, rešavanje ukrštenica, meditaciju, jogu, tj sve ono što će usporiti misaoni proces i uskladiti ga sa trenutnom (realnom) situacijom.

O uticaju tranzitnog Marsa u Blizancima kroz natalna polja pročitajte ovde

12 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.