Na klackalici emocija

Ovih dana na Nebu imamo zanimljiv ples Venere, Saturna i Urana. Venera i Saturn će biti u aspektu konjukcije, a posle toga ponaosob će imati napeti aspekt kvadrata sa Uranom. Ova kombinacija stupa na snagu već od 04. Februara i trajaće ceo mesec ~ 06.02 Venera ima konjukciju sa Saturnom, 07.02. ima kvadrat sa Uranom, dok će Saturn tek 17.02 da ima kvadrat sa Uranom i biće ispraćen retrogradnim kretanjem tranzitnog Merkura.


Da prvo vidimo kako se koji aspekt manifestuje :

Venera u konjukciji sa Saturnom je aspekt koji nam priča priču o Duši koja je sebi postavila nemoguće standarde života, posebno u ljubavi, u davanju i primanju nje najviše. Ova konjukcija donosi izuzetno izražen osećaj obaveze posvećenosti i dužnosti prema drugima, ali ne i prema samom sebi. Od malena ona je bila učena od strane roditelja da je ljubav nešto sveto, da partnerski odnos tj isključivo brak mora da poštuje i ispunjava sve tradicionalne moralne zakone i očekivanja društva.

Ljubav je centar univerzuma za ovu Dušu, ali u isto vreme postoji ogroman strah ne samo da li će do nje i doći, već i da li će e ispuniti sva očekivanja koja se brižljivo neguju od malena. Problem sa ovom konjukcijom je taj što ova Duša veruje da ona mora da zasluži nečiju ljubav, da mora da se dokaže da je perfektna u svemu, jer je njeno samopouzdanje jako slabo (posebno u ovom slučaju gde je sam Saturn = blokator u znaku svog sedišta i mnogo jači od ove Venere)

Venera konjukcija Saturn donosi usamljenički način života jer ova Duša ne ume da bude spontana, ne dozvoljava sebi da se prepusti nikome, jer je strah da će razočarati drugu stranu prevelik. Ovo je aspekt snažne vernosti i posvećenosti, Duša posmatra drugu stranu kao jednog jedinog partnera (partnerku) i ako taj odnos ne opstane, kriviće sebe do kraja svog života (koji će provesti potpuno izolovana od sveta) Ako se ideja o tradicionalnoj porodici & braku ne realizuje do kraja, ova Duša ne može da funkcioniše i ostaje sama, izbegavajući ljubav kako opet ne bi doživela patnju.


S druge strane Venera u kvadratu sa Uranom je Duša koja stalno traži da bude slobodna, ali u isto vreme i voljena, ali ne previše sputana, al opet da bude poželjna i potrebna. Vrlo naporan i kontradiktoran aspekt, jer s jedne strane Duša ne želi da bude deo stada kojim diriguu ustaljeni tradicionalni društveni zakoni i običaji, ali s druge strane želi da bude voljena i nečija.

Neki put i ovoj Duši je teško da izađe na kraj sama sa sobom. Ona ima svoja uverenja, svoje potrebe, želje, načine razmišljanja & ponašanja, i zna da se ona ne uklapaju baš najbolje sa društvenim običajima ljudi među kojima živi, i nije je previše briga za to, ali ponekad upada u probleme jer je drugi ne razumeju, ne podržavaju, ne odobravaju, pa postane izopšteni vuk samotnjak u potrazi za istomišljenicima, na koje retko kad nailazi.

Venera kvadrat Uran donosi vrlo naglo zaljubljivanje, ali za razliku napr od aspekta konjukcije između ove dve planete, aspekt kvadrata komplikuje tu ljubav i to obično bude ljubav koja vidno „bode oči“ društvu, krši pravila ponašanja itd… i vrlo često ovaj kvadrat donese situacije u kojima ova Duša skoro pa beži od odgovornosti, posvećenosti, pa i vernosti, jer ta Duša sa ovim kvadratom smatra da bilo šta od toga je sprečava da diše i da bude slobodna.


Iz ovoga vidimo da će nam skoro ceo Februar biti na „klackalici“ između želje da imamo nekoga pored sebe, da to traje, da to ima smisla i svrhe, i s druge strane da pronađemo način da uvećamo svoju slobodnu volju kao i samu slobodu naše Duše. Naravno da će sama Venera biti pokazatelj, tamo gde se nađe u natalnom čartu, gde će najviše biti te „klackalice“, pa će tako mnogima uneti oscilacije u poslovnom i finansijskom delu života, neki će ploviti burnim ljubavnim morima, neko će pokušavati da dovede svoje zdravlje u ravnotežu, a mnogi će raditi na tome da vrate mir i harmoniju u svoj dom.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.