U redu je i kad ništa nije u redu ~ Saturn sekstil Hiron

U toku skoro celog Februara na Nebu ćemo imati aspekt sekstila između tranzitnog Saturna iz Vodolije i tranzitnog Hirona iz Ovna. Pošto se inače sam Hiron, koji se smatra i minornom planetom i kometom, nalazi baš između Saturna i Urana na Nebu (to je njegova prirodna postavka, ne samo sada trenutna) u ovu tranzitnu priču će naravno da bude dodata i aktuelni napeti aspekt kvadrata između Saturna i Urana iz Bika.

Aspekt između Saturna i Hirona čak iako je u pitanju benefični sekstil, može da donese period kada ćemo više nego obično sumnjati u sebe, dani, a posebno noći, će nam biti prožeti strepnjama i strahovima. Stalno ćemo se u toku ovog meseca pitati da li smo dobro doneli neku odluku, da li treba još više da disciplinujemo sebe kako ne bi razočarali nekoga ko nam je važan u životu.

Tranzitni aspekt sekstila između Saturna i Hirona posebno zbog napetog aspekta između Saturna i Urana, u toku Februara će nam tako doneti povremene probleme sa autoritetima i svim onim ljudima iz naše okoline koji su nam uzor ili pak od kojih iz bilo kog razloga se osećamo slabim, bezvrednim i nesposobnim. Iz tog vrtloga sumnji i strahova tako može da se javi i želja da se pobegne od odgovornosti, ali u isto vreme budi se osećanje krivice i sramote i vraćamo se na početak.

U toku Februara zbog ovog tranzita možemo da stupimo u kontakt, ili pak zbog retrogradnog Merkura, da obnovimo kontakt sa osobama koje same takođe imaju „večite rane“ ili su pregrmele izuzetno težak period u svom životu, i da tako zajedničkim naporima „vidamo rane“ jedni drugima, iako nije isključena opcija produbljivanja tih „rana“ zbog onog Urana, jer će i sama situacija u domu, koji treba da predstavlja našu osnovu, odstupnicu i sigurnost, biti dosta nestabilna i zona komfora će biti povremeno narušena.

Ono što može da nas nauči tranzitn Saturn & Hiron je da ne sumnjamo u sebe i svoje vrednosti, da se ne plašimo da ćemo da razočaramo nekoga i da nećemo biti u mogućnosti da ispunimo očekivanja drugih (ali posebno ličnih) da ne žurimo i da ne dozvolimo da nas subjektivni osećaj nadjača, već da dozvolimo sebi odmor, period za nas same, period kada je sasvim uredu da nismo uredu, tj da je prirodno da smo „pali“ i da samo jednostavno odmaramo & punimo baterije, bez da kujemo planove šta ćemo dalje, kako ćemo da opravdamo sebe zbog našeg „pada“, ali i naravno da nikako ne odustanemo od svojih želja i ciljeva, već samo da odmorimo malo…

Једно мишљење на „U redu je i kad ništa nije u redu ~ Saturn sekstil Hiron

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.