Ratnik Majke Zemlje ~ Mars u Biku

Od 06. Januara do 04. Marta tranzitni Mars će biti u znaku Bika. Njegov prelazak iz vatrenog i dinamičnog znaka Ovna u smireni i praktični znak Bika za mnoge će biti period odmora i rasterećenja i mogućnosti da bolje organizuju svoj život, prvenstveno poslovni, pa i porodični. Naravno, najviše promena će imati svi oni koji imaju Sunce & Mesec & Podznak u znaku Bika, a posredno i svi oni koji imaju naglašen znak Škorpije, Device, Vodolije, Jarca i Lava u svom natalnom čartu.

Mnogi koji su do sad dok je Mars bio u znaku svog sedišta, u znaku Ovna, i morali da vežbaju strpljenje i „broje do 10“ kako bi izbegli nepotrebne probleme i konflikte, u periodu kada tranzitni Mars bude bio u znaku Bika će imati prilike da pronađu makar malo bolji način kako da očuvaju strpljenje i pravi cilj pred sobom, i da to kasnije maksimalno iskoriste u periodu kada tranzitni Mars bude prešao u vazdušni promenjivi znak Blizanaca.

Period Marsa u znaku Bika će tako biti period prikupljanja validnih informacija, potvrda & dokaza, koji su potrebni da se što bolje organizuje svakodnevnica i obezbedi ono osnovno za dostojanstven život, i po pitanju finansija i po pitanju materijalnog imetka & zaleđine, ka čemu znak Bika najviše i stremi (ne zato što ovog Marsa interesuje samo materijalno, već zato što ovaj Mars iz Bika samo kada je finansijski & poslovno stabilan, može da se prepusti životnim uživanjima)

Pošto je znak Bika za Mars mesto gde je on u svom izgonu i gde nema toliko snage kao napr u Ovnu, ovaj Mars se sa akcije i borbe i prolaskom glave kroz zid, prebacuje na praktičnije stvari u životu. Okreće se radu i zaradi, skupljanju i obezbeđivanju hrane & novca & krova nad glavom, i svega onoga što život čini komfornim i sigurnim, kako za njega, tako i za njemu drage i bliske osobe.

Ovo je ratnik koji se bori za bolje sutra, koji se bori za nešto što ima smisla & svrhe, i ratnik koji gine za one ljude koje smatra delom svog života (i koji mu pružaju osećanje sigurnosti i podrške)

Ovaj Mars je čak i vrlo strpljiv (barem dok ne preterate sa zahtevima i prohtevima i potpuno iscrpite njegovo strpljenje i toleranciju) izuzetno uporan, odlučan, nikako ne žuri nigde, vrlo je vredan i istrajan u svojim namerama da obezbedi ono najkvalitetnije u životu kako za sebe, tako i za svoje najmilije. Ovaj Mars je vrlo praktičan, na prvi pogled deluje da je škrt, ali retko ko može da mu parira kada je reč o podršci i pomaganju (pod uslovom da on to smatra da treba da uradi) za tu osobu)

Ne odstupa ni milimetar od svojih uverenja, drži se tradicije i proverenih pravila i propisa, dosta se plaši promena, čak i ako je u pitanju planeta ratnik.

Ume da bude jako tvrdoglav, povremeno i na svoju štetu, veran do groba, uz puno ljubomore i posesivnosti koje ako se dobro kanališu na samom početku ljubavnog odnosa mogu trajno da budu izvor snažne strasti, ali jednom prevaren… postaje veliki i opasan neprijatelj.

Ovim Marsom vlada putena Venera, pa tako ovaj Mars kad voli, on voli, a kad ne voli, zaista ne voli. Kod njega nema zbunjujućih signala, poruka „ispod žita“, sve je vrlo jasno & kratko & jednostavno ~ može – ne može i to je to. On svoje misli i osećanja, stavove, potrebe, žudnje, vrlo jasno i glasno kaže i očekuje isto tako jasan odgovor, zamaraju ga igre i „tvrđenje pazara“ bilo da je reč o ljubavi, bilo da je reč o poslu.

Treba mu vremena da se zainteresuje za nekoga, i da polako stiče poverenje u tu osobu, iako je pod vladavinom Venere, nije baš tako lako povodljive prirode.

Kod njega moraju sve kockice da se poklope ~ al baš sve, on ne može da bude zaintrigiran i privučen ničim što već na prvi pogled nema svrhu ili smisao, a posebno je na distanci na početku kada su prijatelji ili ljubav u pitanju, dok kada je posao u pitanju drži distancu do samog kraja.

On mora da proveri sve informacije i da dobije 100% potvrdu „crno na belo“ da je nešto tačno & istinito & svrsishodno da bi se okrenuo u pravcu tog posla ili osobe, i tada ovaj Mars se potpuno otvara i prepušta drugoj strani~ bilo da je reč o poslovnom, bilo da je reč o ljubavnom odnosu. Ovaj Mars reaguje na mirise, ukuse, boje, materijale, te tako i to dodatno utiče na procenu bilo čega u njegovom životu. Njemu je podjednako važno da se usklade i emocije ali i životni ciljevi i sam pogled na ono što donosi sigurnost & sreću u životu, pošto ne ume da se prilagođava (niti želi, realno…)

Ovaj Mars vrlo često i ne može da pronađe bliskog prijatelja & pravu ljubav, ali kad ih pronađe, životom će ih čuvati pored sebe.

Šta nam donosi tranzitni Mars u Biku ?

Marsom iz Bika će naravno upravljati i sama tranzitna Venera (vladarka znaka Bika)

Tako ovaj Mars će biti okrenut ne samo praktičnoj strani života, već i onoj lepoj & senzualnoj strani života, od svega po malo, podjednako, sa povremenim „iskakanjem iz šina“ kada ovaj Mars bude imao loše aspekte sa drugim tranzitnim planetama.

Venera će od 08-01 do 01-02 biti u znaku Jarca

od 01-02 do 25-02 će biti u znaku Vodolije

a posle toga u znaku Riba ~ Mars će biti do 04-03 u znaku Bika

Tako će u toku Januara ovaj tranzitni Mars iz Bika biti više okrenut rešavanju pitanja vezanih za finansije, nekretnine, posao, karijeru, dok će u toku Februara da više bude okrenut rešavanju pitanja vezanih za privatan život, dom, porodicu, ljubavne i prijateljske odnose.

Samo pod uslovom da vam ovaj tranzitni Mars iz Bika sklapa dobre aspekte sa natalnim planetama, ovaj period za vas će biti vrlo lep i ispunjen brojnim zanimljivim situacijama (posebno na polju finansija, ljubavi, ali i zdravlja)

Šta nam donosi tranzitni Mars iz Bika ?

Aries-150x150

» OVAN ~ Sunce, Mesec ili Podznak «
Tranzitni Mars iz Bika će vam pomoći da pronađete najslabiju kariku u vašem lancu organizacije svakodnevnih obaveza. Malo će vam promeniti rutinu, ali samo u želji da vas još bolje organizuje, i da vam uštedi nepotrebno trošenje & rasipanje energije. Ovaj Mars će u narednom periodu da stavi fokus na razvoju i strpljenja i kreativnosti, jer samo balans između toga može da vam donese željene rezultate. Okružite se ljudima koji dele vaše ciljeve i razumeju vaše želje, trebaće vam pomoć i podrška u narednom periodu. Budite realni sa vašim planovima i željama, da ne bi posle nepotrebno se razočarali. Na emotivnom planu vas čekaju iznenađenja od strane vaše lepše & jače polovine, ako želite da sačuvate taj odnos, moraćete da naučite da imate mnogo više strpljenja sa njihovim čestim promenama raspoloženja.


Taurus-150x150

» BIK ~ Sunce, Mesec ili Podznak «
Tranzitni Mars koji se nalazi u vašem znaku će proširiti vaš krug prijatelja i poznanika, aktiviraće vaše pojavljivanje na društvenim mrežama i uneti zanimljive novotarije u vaš život. Takođe, doneće vam novu energiju & motivaciju da se pokrenete sa „mrtve tačke“ u kojoj ste se zaglavili,i to već jako dugo vremena „stojite u mestu“ jer ste zbog puno loših pređašnjih situacija izgubili poverenje u ljude, ali i u sebe i svoj smisao života, te će tako da vam naredni period biti ispunjen vidnim oporavkom, kako samog fizičkog tela, tako i vaše Duše i srca. Ovaj Mars će vam takođe doneti nove poslovne mogućnosti, prilike da neočekivano poboljšate svoju finansijsku situaciju i da tako obnovite svoje samopouzdanje i samovrednovanje koji će direktno pozitivno da utiču na vaš privatan život, a tu će pak, ovaj Mars da vam donese ostvarenje davno potisnutih ili pak i zaboravljenih emotivnih želja, puno ljubavi i podrške kako od ukućana, tako i od vaše lepše & jače polovine.


Gemini-150x150

» BLIZANCI ~ Sunce, Mesec ili Podznak «
Tranzitni Mars iz Bika će vam doneti posle duže vremena mogućnost da rasbistrite neke nejasne situacije i da mnogo bolje ostvarite komunikaciju sa vašom okolinom, najviše u odnosu sa ukućanima ili lepšom & jačom polovinom. Na poslu i dalje može da provejava osećanje „ja o klin, ti o ploču“ ali će se i tu korak po korak pojavljivati tračci nade da će ubrzo doći mnogo pozitivnija atmosfera. Postoje i dalje nesporazumi i nemogućnost da se na najbolji mogući način organizujete da završite započete poslovne projekte, a vaši nadređeni će takođe malo da „plivaju u mutnom“ i teško ćete sa njima ostvariti razuman kontakt. U domu takođe, posebno sa starijim članovima postoji mogućnost nepotrebnih „traženja dlake u jajetu“, a lepša & jača polovina će biti malo više nego obično na „3 ćoške“ sa raspoloženjem. Strpite se, i to će proći.


Cancer-150x150

» RAK ~ Sunce, Mesec ili Podznak «
Do nedavno konfuzni i čudni periodi u vašem životu sada će sa ovim tranzitnim Marsom iz Bika da dođu do svog vrhunca. Zadržite strpljenje i toleranciju, kako bi vam koncentracija bila na odgovarajućem nivou da bi se ogradili od tih zbrkanih energija. Vreme je došlo da bolje sagledate trenutnu situaciju i probate da pronađete rešenje, pa tako i izlaz iz nje. Gledajte da vas stresne situacije ne dotiču, jer vam i zdravlje (posebno mentalno) može biti oslabljeno. Krenite svojim uobičajenim tempom „1 korak napred, 2 unazad“ i tako malo po malo, pronalazićete deliće slagalice, koji će vam uskoro dati kompletnu sliku zašto se neke stavri u vašem životu sada dešavaju tako kako se dešavaju. Ovo posebno važi za vaš porodični i emotivni deo života. Mnogo toga je sad došlo do svog Zenita i moraćete da donesete važne odluke kako ćete, šta ćete i s kim ćete dalje da nastavite svoj životni Put.


Leo-150x150

» LAV~ Sunce, Mesec ili Podznak «
U narednom periodu ovaj tranzitni Mars iz Bika će staviti fokus na vaše finansije, smisao života, ali i (ne)pokretnu imovinu. Imaćete priliike da poradite na sebi i svom po-malo poljuljanom samopouzdanju i da kroz bolji odabir izvora prihoda poboljšate sebi osećanje sigurnosti i stabilnosti u životu. Mnogi mogu da odluče i da promene svoje radno mesto, što takođe nije loša ideja. Mars iz Bika će takođe da vam da priliku da se oslobodite straha od nedovoljnosti ~ da niste dovoljno sposobni da uspete u životu, da niste dovoljno dobri kao podrška svojoj lepšoj & jačoj polovini, ili da niste dovoljno dobar uzor svojoj deci. Obratite pažnju na „znakove pored Puta“ oni vam vrlo jasno i direktno govore baš suprotno ~ dovoljno ste dobri i samo nastavite da radite na sebi i uspeh je tu. Prestanite da kritikujete sebe ~ ko radi, taj i greši, a pametan uči na greškama.


Virgo-150x150

» DEVICA ~ Sunce, Mesec ili Podznak «
Ovaj tranzitni Mars iz Bika će vas naučiti da krenete da brojite od broja 1, tj da stavite sebe na prvo mesto i da ne osećate grižu savesti zbog toga. Šta ste učinili za druge, učinili ste, na njima je sad da sami nastave dalje, a na vama je da sada 100% posvetite sebi pažnju. Koliko god je moguće sklonite se iz situacija koje vam na bilo koji način smetaju, uklonite sve one osobe iz vašeg života za koje osećate da trenutno su više energetski vampiri nego pomoć i podrška (pa makar to bili i vaši ukućani ili lepša & jača polovina) Vreme je za pročišćenje vašeg života u potpunosti, posebno na polju privatnih odnosa. Sve dokle god ne budete se oslobodili ovih negativnih energija, ništa vam neće poći za rukom i vaše kreativne energije će procvetati. Nemojte biti sažaljivi i ne brinite za druge, snačiće se oni i bez vas, sada je vreme da budete „sam svoj gazda“ i da gledate sebe.


Libra-150x150

» VAGA ~ Sunce, Mesec ili Podznak «
Tranzitni Mars iz Bika će na videlo da izbaci sve demončiće i čudovišta koja vam neguju strahove i strepnje. Biće jako puno neprospavanih noći u narednom periodu i pregršt analiziranja i ispisivanja „plus i minus tabele“. Morate da se sami aktivirate, ali naravno to ne znači da ne treba da tražite pomoć ili osobe u koju imate poverenja, ili pak nekog stručnog (posebno kada je reč o vašem poslu i zdravlju) Uz odgovarajući »vetar u leđa« vi ćete najednom dobiti i snagu i volju da pokrenete nove projekte u svom životu, posebno one poslovne i da doživite dugo željenu & potrebnu transformaciju. Naredni period sa energijama ovog Marsa će vam dati priliku da iskoristite maksimalno svoje kreativne energije i ne samo se na najbolji mogući način istaknte u društvu, već steknete i nove prijatelje. Odnos sa ukućanima će biti na početku nedefinisan, ali kako vreme bude odmicalo i tu će doći do vidnih poboljšanja i čak neočekivano lepih momenata (posebno sa lepšom & jačom polovinom)


Scorpio-150x150

» ŠKORPIJA ~ Sunce, Mesec ili Podznak «
Tranzitni Mars iz Bika donosi vam promene vaših planova i želja. Mnogo toga najednom će početi da dobija formu i smisao i posle dužeg vremena povratićete volju i želju za životom, jer će uz pomoć bliskih prijatelja ili saradnika moći da dođete do željenih odgovora i tako obnovite veru i samopouzdanje. U narednom periodu, očekujte da će se mnoge poslovne situacije razbistriti, posebno sam odnos sa nadređenima, ili poslovnim partnerima sa kojima sklapate ugovore na određeno vreme, i otkrićete ko je na vašoj strani, a ko vam radi iza leđa, pa ćete tako moći mnogo bolje da se organizujete za dalje. U odnosu sa porodicom, kao i sa lepšom & jačom polovinom, i dalje će ipak biti određenih nesporazuma i „u pogrešno vreme na pogrešnom mestu“ situacija, ali ni to ne treba da vas obeshrabri, takve situacije će u stvari da izbace na videlo konkretni problem, koji ćete tako moći i brzo da rešite.


Sagittarius-150x150

» STRELAC ~ Sunce, Mesec ili Podznak «
Tranzitni Mars iz Bika će pokrenuti neke situacije i vratiti neke osobe iz vaše prošlosti (posebno kada je reč o bližim članovima porodice, ali i kolegama & poslodavcima na radnom mestu) Energije ovog Mearsa će vam tako u narednom periodu omogućiti da se pokrenete u željenom pravcu, ali ne očekujte da će to da se desi „preko noći“ već polako, korak po korak i najverovatnije uz aktivnu & pasivnu podršku istomišljenika ili pak nekog značajnog autoriteta. Prvo će do vas stići zanimljive informacije, pa će neko da te informacije i potvrdi, pa će posle toga javno da se razmenjuju te informacije i tako ćete doći u priliku da iskoristite one najbolje delove za sebe i svoje željene ciljeve. U privatnom životu, po malo napet odnos sa lepšom & jačom polovinom, jer nikako da se pronađete na „istim talasnim dužinama“ usled prenatrpanih svakodnevnih obaveza, ali ipak u toku narednog perioda ovaj Mars iz Bika će vam pomoći da dođete makar do „zlatne sredine“ sa njima.


Capricorn-150x150

» JARAC ~ Sunce, Mesec ili Podznak «
Pozitivne energije ovog tranzitnog Marsa iz Bika će vam naredni period uneti u život malo osveženja, ali vas ipak neće rasteretiti poslovnih obaveza i potencijalnih novih projekata. Moguće je i da će vam doneti mogućnost kraćeg putovanja ili pak kontakta sa strancima, učenim ljudima i stručnjacima u svojoj sferi zanimanj (tu čak mogu biti i astrolozi, umetnici, mistici, ali i ljudi koji su na neki način povezani sa zakonom ili religijom) ali i jačanu želju za fizičkim aktivnostima, sportom, rekreacijom, izlascima na mesta zabave, ili bavljenjem nekim kreativnim radom. Takođe, u narednom periodu ovaj Mars će na vaš Put dovesti ljude koji su vezani za neke velika udruženja i organizacije i koji vam prvenstveno mogu pomoći oko posla & finansija. U privatnom životu relativno nepromenjena situacija, sem što ćete dobiti priliku da otvorenije komunicirate sa lepšom & jačom polovinom i tako dođete do nekih informacija koje će vam malo promeniti ugao gledanja na vaš privatan život.


Aquarius-150x150

» VODOLIJA ~ Sunce, Mesec ili Podznak «
Poznati ste po tome što imate neverovatno visok prag tolerancije prema ljudskoj gluposti, ali ovog puta ovaj tranzitni Mars iz Bika će vas pogurati, hteli-ne hteli, da smanjite (pa na kraju i uklonite, makar na kraće vreme) taj prag tolerancije i da realno sagledate situaciju u kojoj se nalazite i da doneste (možda i ne baš tako laku i prijatnu) odluku da iz svog života odstranite neke ljude, jer se više ne uklapaju u vaše životne standarde. Istina boli, ali i oslobađa. Na radnom mestu puno obaveza, a moguće su promene ili u krugu nadređenih ili u krugu kolega. Prihvatite ih i vaša pozicija može da se promeni na bolje, pa tako i vaše finansije. U odnosu na dom i porodicu, manji nesporazumi sa rođacima, ili starijim ukućanima, dok će odnos sa lepšom & jačom polovinom u narednom periodu biti stavljen na test. Ako je potrebno, posavetujte se sa osobom od poverenja i uz „plus – minus tabelu“ prelomite u sebi i donesite odluke koje će olakšati život i vama i drugima.


Pisces-150x150

» RIBE ~ Sunce, Mesec ili Podznak «
Tranzitni Mars iz Bika će vas staviti na klackalicu u narednom periodu. Moraćete malo da ostavite po strani vaš unutrašnji svet gde se odmarate kada u realnom svetu postane previše „čupavo“ ili kada se razočarate u nečije postupke. Sada je vrlo važno da što realnije sagledate celu situaciju, bilo da je reč o vašem poslu, zdravlju, ili pak odnosu sa ukućanima ili lepšom & jačom polovinom ili pak vašim željama & planovima & nadama. Period kada treba da se donesu važne životne odluke i tako formiraju novi prioriteti i standardi u vašem životu. Poseban akcenat će naravno biti na vašim prijateljskim ali i partnerskim odnosima, jer puno toga ne baš prijatnog se dešavalo u protekih par nedelja, što je dosta uzdrmalo vaš emotivni odnos i umanjilo bliskost sa dragom osobom. Sada je vrlo važno da joj konkretno pokažete da ste tu za nju (njega) i da ne prepuštate ništa slučajnosti (ništa se sad ne podrazmeva, ako treba „crtajte“ drugoj strani šta mislite i šta osećate prema njoj) i vaš privatan život će doživeti potpunu revitalizaciju.

2 comments

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.