Merkur u Strelcu

Merkur, naš Gospodin „Znam ja sve“ ima nedefinisani stav prema svom putovanju kroz znak Strelca koje počinje 01. Decembra 2020. godine u večernjim satima.

S jedne strane, uživa u tome što će imati mali milion prilika da nadogradi svoje znanje, i što će biti potpuno zaokupljen novim informacijama, putevima, filozofiranjem, učenjem, prepričavanjem, upoznavanjem novih ljudi, religija i kultura.

Ali u isto vreme, biće zatrpan svim tim, opterećen idejom da nije sve video & čuo & pročitao & zapamtio & preneo dalje, pa tako počinje blago da talasa, da preteruje sa informisanjem i da brka ono što je važno i ono što je sporedno što se tiče informacija.

Dok bude putovao kroz znak Strelca, Merkur će se družiti sa sledećim planetama :

images

» 04/12 inkonjukcija sa Lilith
« 05/12 trigon sa Hironom
» 06/12 inkonjukcija sa Uranom
« 13/12 kvadrat sa Neptunom
« 14/12 konjukcija sa Južnim Mesečevim Čvorom
» 15/12 trigon sa Marsom
« od 18/12 do 22/12 konjukcija sa Suncem ~ kazimi 20/12
○ 21/12 prelazi u znak Jarca zajedno sa Suncem i tako nam oboje donose početak Zime

blogacapfoolmap

Tranzitni Merkur vrlo često dobija nadimak „Džokera“ (engl. „Wild Card“) kada se nađe u znaku Strelca, jer vidno promeni svoj način ponašanja i razmišljanja, jer je znak Strelca za njega izgon, sve ono što on nije ~ Merkur je ideja & reč, Strelac je sav u akciji i delovanju. To će posebno da bude istaknuto u periodu kada tranzitni Merkur bude imao aspekt sa Hironom i trigon sa Marsom.

Tako, ovaj tranzitni Merkur nam donosi brzoplete komentare, lapsuse, greške u pisanju koje ni autokorekt ne može da ispravi, priču kad joj nije vreme, mogućnost da se otkriju neke tajne, ili pak povrerljive poslovne informacije, a ovo će da bude aktuelno kada tranzitni Merkur bude imao aspekt inkonjukcije sa Uranom i konjukciju sa Južnim Mesečevim Čvorom.

Mercury in Sagittarius

Naravno, može da donese i pogrešno protumačene reči & izjave, pogrešno popunjena dokumenta, nevažeće overe & prijave dokumenata, ponavljanje testova & ispita u školama, presedanje na putovanjima ili gubljenju kofera & ličnih dokumenata usled slabe organizacije putničke agencije, ili pak neplaniranog čekanja & odbijanja na šalterima sa sve onim „fali ti 1 papir“ situacijama, pogrešno poslatih poruka & e@mail-ova itd… a ovo će posebno da bude naglašeno u periodu kada tranzitni Merkur bude imao kvadrat sa Neptunom.

mercury-sagittarius

Merkur je uvek okrenut ka detaljisanju, budnom obraćanju pažnje na sve sitnice, bile one bitne ili ne, ali samo u obimu koji mu je ispred nosa, dok Strelac uvek makar zaviri iza dozvoljenih granica i ima vrlo široke poglede na svet i ljude oko sebe.

ad2b081e-a6f1-4f5a-84d9-fd3675ad89d2_grande

Tako, Merkur u Strelcu ili uspeva da ukombinuje ove dve suprotnosti i postane izuzentno svestran i sposoban, vizionar filozof, ili pak potpuno padne test i pobrka lončiće i poklopčiće i od svega onoga što je čuo & naučio prenese samo po neki detalj, i to vrlo često… pogrešan… a takve situacije nas mogu čekati pred početak Zime, kada jedno vreme Merkur bude bio spaljen od Sunca, pa kasnije imao i kazimi konjukciju sa njim.

qs3wddvffkt74f9ykj6c_1082130415

Zna se da je Strelac taj koji predstavlja na neki način egzaltaciju čovekovih svih vrlina & mana & ideja & ponašanja… šta god da on dotakne, to je na neki način uvećano, prošireno, pa i preterano naglašeno.

On kao i njegov vladar planeta Jupiter voli jednostavno da uživa u životu, živi za to da ima što više znanja, jer zna da mu znanje daje moć da utiče na druge, a on samo želi da poboljša način razmišljanja, pa tako i životnog standarda, ljudi oko njega.

glow

Tako ovaj tranzitni Merkur u Strelcu nam donosi određenu dozu filozofiranja u bilo kojoj životnoj situaciji, uvek u potrazi za onim dobrim, lepim, korisnim, pozitivnim.

To su sve one motivacione poruke, podrška koja je bazirana ne samo na pozitivnim osnovama, već i na iskrenoj dobroj volji i želji da se pomogne, saoseća, razume, ali u isto vreme i učini nešto smisleno i pametno, pa tako period tranzitnog Merkura u Strelcu nam donosi sate i sate razgovora i razmenjivanja ideja, u cilju pronalaželja što boljih rešenja.

matthew-currie-astrology-debilitated-planets-mercury-770x433

Ali isti ti razgovori, priče i pričice, moraju da budu pod kontrolom, tj moramo da pazimo kako i šta i kome i na koji način naše reči izlaze iz naših usta, da ne bi došlo do nepotrebnih nesporazuma (pa i konflikata) Prvo skoči, pa reci hop, mogla bi da bude simbolika Merkura u Strelcu.

6d680355b775da171a99325d2aa38f89

Takođe, moraćemo da povedemo računa o dokumentima, ključevima, mobilnima, kompjuterima, tehnici generalno, jer je moguće da će i ona malo da brza ili da pobrljavi (jer u celoj ovoj priči, ovaj Merkur u Strelcu će biti i pod Sunčevim zracima jedno vreme tj „spaljen“, što mu u kombinaciji sa njegovim izgonom realno daje karakteristike kao i kada je retrogradnog hoda…)

Merkur u Strelcu kroz natalna polja :

MERKUR U PRVOM POLJU ~ PODZNAK U STRELCU :

Snalažljivost , posredovanje. Odličan trenutak za usmene ili pisane komunikacije kako bi druge okrenuli na „svoju vodenicu“ ali naravno uz argumente „crno-na-belo“. Misao vam je jasna i vrlo brzo vam se pali „lampica“. Uvek spremni za šalu, bićete poletni i raspoloženi. Pazite da vas pričljivost ne navede pa da vam nešto od izgovorenog ne stvori problem. Period kada treba akcenat staviti na svoje obrazovanje, za poslovne aktivnosti, za priču ili pisanje.

MERKUR U DRUGOM POLJU ~ PODZNAK U ŠKORPIJI :

Ovde je izražen intelektualni rad i zarada od njega. Veoma često osoba razmišlja o novcu, planiranje štednje ili pak neke kupovine. Rešavanje birokratije oko ličnih dokumenata. Mogući pregovori oko izmene profitabilnih ugovora. Pripazite se da ne izgubite nešto, ili da budete žrtva prevare ili krađe, tizvesna je mogućnost gubitka ili kvara nečeg vrednog od pokretne imovine. Novac se često brzo troši jer se pojavljuju nepredviđeni izdaci. Moguće je plaćanje dugova ili neke kazne.

MERKUR U TREĆEM POLJU ~ PODZNAK U VAGI :

Slabi nervi, nesanica, ali u isto vreme i veoma povoljno vreme za pisanje. Ovaj period je jako dobar za učenje, za kontakte, za putovanja. Stalno će te biti u pokretu, telefonski razgovori, dopisivanja, razmene ideja, u isto vreme se obavlja nekoliko stvari. Čuvajte se u saobraćaju. Potenciran više nego obično odnos sa braćom i sestrama. Sa okolinom mogući razgovori (konflikti) usled nemogućnosti da se dođe do dogovora. Problemi sa birokratijom, papirologijom, čekanje na dobijanje nekih potvrda, odlaganje puta.

MERKUR U ČETVRTOM POLJU ~ PODZNAK U DEVICI :

Razmišljanja o kući, roditeljima, početku i kraju, smislu života, traženje boljeg oslonca i odstupnice. U domu moguće je da će biti puno razgovora, nekih smislenih, nekih potpuno nepotrebnih. Dobićete puno dobronamernih saveta od roditelja, koje možete doživeti kao kritiku. Imaćete goste u ovom periodu više nego obično ili ćete češće ići u goste i na proslave. U vezi neke odluke bi bilo poželjno da se prvo posavetujete sa članovima svoje porodice. Razmišljanje o uređenju doma, regulisanju vlasničkih papira oko nekih nekretnina, ili pak konkretnom preseljenju.

MERKUR U PETOM POLJU ~ PODZNAK U LAVU :

Nemir duše, tela i uma, maksimalno pojačana čula. Misli su vam najverovatnije okrenute ka voljenoj osobi, možda razmišljate o nekom zajedničkom putu, planirate izlaske i druženja. Energija bi trebalo da bude usmerena na intelektualno usavršavanje, odlaske u pozorišta, na koncerte, ali i upisivanje na neki kurs plesa, slikanja, stranih jezika, bilo kakvog kreativnog stvaranja. Vi ćete više pričati nego što ćete se pokazati na delu. Razmišljanje o proširenju porodice, trudnoći, porođaju, deca su aktivnija u ovom periodu i imaćete pune ruke posla sa njima.

MERKUR U ŠESTOM POLJU ~ PODZNAK U RAKU :

Vrlo aktivna, po malo konfuzna i neorganizovana svakodnevnica. Zbog napete situacije ili podređenosti na radnom mestu, razmišljate o promeni posla ili ćete pronaći još neki dodatni posao koji će vam biti „izduvni ventil“. Potrebno je da slušate savete iskusnijih i stručnijih od sebe. Inače, radićete više nego što možete i biće vam ugrožen imuni sistem, kao i pluća, pa će te biti skloni alergijama. Preporučuje se što više odmora, urednog života, zdrave hrane i zdravih navika. U ovom periodu više pažnje ćete posvetiti detaljima i delićete savete drugima kako nešto treba da se uradi.

MERKUR U SEDMOM POLJU ~ PODZNAK U BLIZANCIMA :

Sve je okrenuto komunikaciji, dogovorima, pregovorima, bilo da je reč o emotivnom odnosu, ili o poslovnom odnosu. Potrebno je izbegavati raspravke i svađe, jer možda i vi niste baš uvek u pravu, posebno kada je reč o emotivnom odnosu. Za one koji traže srodnu dušu, puno „prilika i ponuda“, ali ništa konkretno. Takođe, više nego obično ćete imati prilike za kraćim putovanjima ili kontaktima sa neobičnim ljudima ili strancima. Odnos sa bliskim prijateljima u ovom periodu će biti naglašen, i međusobno ćete biti podrška jedno drugome, savetovanjem i usmeravanjem ka pravom Putu.

MERKUR U OSMOM POLJU ~ PODZNAK U BIKU :

Suočavanje sa činjenicom da ništa u životu nije večno, pa će biti potrebno više nego obično dobre koncentracije i volje da pre brzo prilagodite novonastalim usponima i padovima. Nervozni ste, čak i malo depresivni, a u nekim situacijama možete biti čak i očajni (i sa i bez konkretnog razloga) Morate čuvati svoje zdravlje, tj najviše nerve, jer ćete u suprotnom baš razboleti. Nemojte previše pažnje posvećivati detaljima, pokušajte da ne praktikujete placebo „imam loš predosećaj“. Uočavaćete stvari mnogo bolje nego ranije. Moguće je da ćete rešiti (ili tek započeti) neki projekat vezan za pozajmicu ili neki kredit.

MERKUR U DEVETOM POLJU ~ PODZNAK U OVNU :

Putovanja, poslovi vezani za više škole, fakultete, inostranstvo. Ovaj period je veoma dobar za obrazovanje, možete lako završiti započeto i dobiti diplomu. Imaćete puno razgovora na temu religije ili filozofije, ne treba biti previše uskogrud, već se prepustite novim informacijama, zaboravite na pravila, dozvolite sebi nov pogled na Svet. Postoji mogućnost odlaska u inostranstvo ili ćete imati posao koji je povezan sa zakonom, državnim ustanovama, politikom, međunarodnom trgovinom. Postoji mogućnost odlaganja nekih putovanja, što zbog birokratskih problema vezanih za zakon, što za ambasade. Pripazite se da ne izgubite nešto na putovanju.

MERKUR U DESETOM POLJU ~ PODZNAK U RIBAMA :

Sve se vrti oko posla, ili traženja posla, razgovora za posao, ili pak promena vezanih za samo radno mesto, premešanje iz jedne kancelarije u drugu, ili pak promena same firme u kojoj radite. Period kada vaše reči i dela dolaze do izražaja, pa je vrlo važno da pazite šta kome pričate, kome se kako obraćate i kako se ponašate. Takođe period kada se posao dobija preko preporuke ili pak se dobijaju pohvale za uloženi rad i trud. Povoljan period za „iz teorije u praksu“ što se tiče promene radnog mesta ako to želite.

MERKUR U JEDANAESTOM POLJU ~ PODZNAK U VODOLIJI :

Pomoć od prijatelja, savetovanja, razmene ideja i životnih iskustava. Često ste u kontaktu ili u domu kod onog drugog. Kraći putevi sa prijateljima na kojima je moguće upoznati još novih prijatelja (ali su to kratkotrajna poznanstva) Odličan period za pravljenje planova i završne organizacije prioriteta, nada i želja. Bićete u prilici da organizujete grupne aktivnosti, pa to sad lepo iskoristite , jer upravo kroz vaša poznanstva i „veze“ sada možete realizovati svoje ciljeve ili neki nov projekat. Nemojte ni sa kim prekidati kontakt, nikada se ne zna kada će vam ko zatrebati, biće vremena da se pravi čistka u krugu prijatelja.

MERKUR U DVANAESTOM POLJU ~ PODZNAK U JARCU :

Moguće je da ćete se osetiti kao višak u svom domu ili na poslu. Potrebno je promeniti svoj stav i ponašanje u odnosu na ljude oko vas, jer možete biti žrtva ogovaranja koje vam može narušiti ugled i poziciju ne samo u društvu, već i na radnom mestu. Neko vas posmatra, špijunira, tajno proverava šta radite, pa se pripazite da nekoga ne isprovocirate, jer u ovom periodu nekako sve će biti dvosmisleno, nedefinisano, prenaglašeno i naopako. Puno tajni, skrivanja, odricanja, patnje, bola, gubitaka, rastanaka. Povlačenje u sebe, dobrovoljna izolacija i bavljenje svojim unutrašnjim bićem je sad najbolji način da se izbegnu greške i pogrešni potezi koji mogu da donesu probleme.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.