Samo u snovima i u ljubavi ništa nije nemoguće

Druga nedelja Novembra i na Nebu imamo dve snažne tranzitne kombinacije koje će nam trajati sve do kraja nedelje. Prvo ćemo imati opoziciju između Venere iz Vage i retrogradnog Marsa iz Ovna, a posle toga lep trigon između Sunca iz Škorpije i Neptuna iz Riba.

Mundani čart zenita opozicije između Venere iz Vage i još-samo-malo retrogradnog Marsa iz Ovna nam stavlja fokus samo na ljubav i partnerske odnose. Vidimo da su Venera & Mars na Mundanoj osi 5/11 polja (davanje & primanje ljubavi) a na Mundanoj osi 1/7 polja (mi i naša lepša & jača polovina) se nalaze Severni i Južni Mesečev Čvor, koji su naravno super povezani preko aspekta sekstila & trigona sa Venerom i Marsom.

Osa 5/11 polja je inače osa naših umnih i telesnih potreba & želja što se tiče ljubavi i partnerskih odnosa. Aspekt opozicije između Venere i Marsa naglašava harizmu i seksualnu potrebu, javlja se ogromna želja za fizičkim kontaktom, ali sama priroda aspekta opozicije je da nam nešto da, pa da nam to nešto i oduzme i tako u krug („kuma donela, kuma odnela“) te se tako sa ovim aspektom i ovakvom postavkom javljaju velike emotivne tj seksualne frustracije i tenzije (posebno jer i sami Mesečevi Čvorovi, pored svoje karmičke funkcije, se i vezuju za sexualne odnose i našu sexualnost)

E, sad. Ako ste već u emotivnom odnosu koji je stabilan, baziran na obostranom razumevanju, poštovanju i podršci, naravno da će ova opozicija samo da rasplamsa strasti i vaš odnos će procvetati. Ali, ako ste u odnosu koji je na „steklenim nogicama“ ovaj aspekt može i da slomije te „nogice“, jer neće biti uslova da „posle svađe, sve je slađe“ što kaže narodna poslovica… Ako ste u potrazi za srodnom Dušom, ovaj aspekt itekako može na vaš životni Put da dovede vrlo zanimljivu osobu, ali ishod te priče će zavisiti od vašeg obostranog stava da li želite da taj odnos ostane na „friends with benefits“ ili pak da se razvije u nešto trajnije i stabilnije.

Dan posle, Sunce iz Škorpije sklapa predivni trigon sa Neptunom iz Riba. Ovo je klasični aspekt koji donosi čoveku mogućnost da stupi u kontakt sa Višim Kosmičkim Silama i unapredi sebe kao ljudsko biće na bilo kom polju svog života. Ovaj aspekt nam donosi izraženu brižnu prirodu, jak senzibilitet, snažne ideale i tradicionalnu moralnost. Harizmatičnost i određena misterioznost deluje vrlo jako na okolinu i tako nam ovaj trigon donosi mogućnosti da ne samo ostavimo vrlo specifičan utisak na okolinu, već i da imamo velikog uticaja na ljude oko sebe.

Takođe, ovo je aspekt i jake Vere (bez obzira u kojem se znaku nađu ove planete, a ovde je u pitanju Voda, emotivni deo koji utiče na naša uverenja) i donosi nam potrebu ne samo da se bavimo lepim (umetnost, ples, stvaranje…) već i uvećava interesovanje za Ezoteriju & Divinaciju jer ovaj trigon nam otvora „kanal“ koji povezuje nas sa Višim Kosmičkim Silama. Aspekt trigona između Sunca i Neptuna nam donosi iskreno i od srca razumevanje tuđe patnje i bola (a možda kod nekoga bude i praktični „kurs“ i situacija u životu koja će ga na konkretan način naučiti kako je živeti u težim ~ tužnijim ~ uslovima u odnosu na one na koje je navikao) jer se tranzitno Sunce nalazi u 1 polju Mundanog čarta, a Neptun u 5 polju Mundanog čarta. Ovo je aspekt mira, spokoja, tišine, meditacije, sprovođenja nada & želja u stvarnost i razmene čiste i najdivnije ljubavi.

Sunce trigon Neptun kao tranzit je aspekt koji pojačava naša osećanja i emocije, donosi empatiju, želju za očuvanjem životne sredine, pomaganjem ugroženima, brigom o napuštenim životinjama. Ovaj aspekt budi u čoveku ono najhumanije, po cenu sopstvenog stradanja potrebu da pomaže drugima oko sebe. Ovo je aspekt koji se povezuje sa radom humanitarnih udruženja. Ovaj tranzit će nam omogućiti da proširimo i bolje razumemo Svet oko sebe. Ono što je najvažnije, omogućiće nam da postignemo (davno zacrtane) životne ciljeve, koji se ne tiču samo nas, već i drugih, makar na posrednom nivou (sistem domino efekta ~ učiniš jednom čoveku dobro delo, taj čovek će učiniti dobro delo trećem čoveku, taj treći četvrtom, četvrti petom i tako će se svi povezati sa ovom predivnom inspirativnom energijom dobrote Božanske ljubavi)

Tako, ova kombinacija nam u toku ove nedelje Novembra može i otvoriti oči što se tiče ljubavi, i one koju tražimo već neko vreme, i ona koja dobijamo od naše lepše & jače polovine, može nam dovesti vrlo zanimljive ljude u naš život, ljude koji mogu svojim razmišljanjem i ponašanjem da nas nauče puno toga. Snovi će biti izuzetno jaki, puni poruka, i skoro da uopšte neće biti zbujunjući i simbolični, već vrlo jasni i direktni. Emocije će dominirati, pa malo samo treba da povedemo računa da ne odreagujemo previše subjektivno, jer je ipak i dalje u toku napeti kvadrat između Merkura iz Vage i Saturna iz Jarca, a s druge strane i Venera i Mars imaju malo širi aspekt kvadrata sa stelijumom u Jarcu, posebno Jupiterom & Plutonom, te su pogrešne procene & odluke vrlo moguće.

https://www.ickypen.co.uk/tag/follow-your-heart
:srce: ŽELIM VAM LEPU :srce: SREĆNU :srce: USPEŠNU :srce: NEDELJU :srce:

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.