Mesečni horoskop za Novembar 2020

I stigli smo do predposlednjeg meseca ove vrlo naporne i teške 2020 godine, koja je promenila mnogima od nas ne samo pogled na druge, na društvo, već i na nas same, zahvaljujući Jupiteru, Saturnu i Plutonu iz Jarca koji su nas naučili kako da se postavimo prema granicama ~ bilo društvenim, bilo sopstvenim (Jupiter i Saturn vladaju društvenim dešavanjima, dok je Pluton vladar kriza i promena na globalnom nivou) Sam Saturn koji je u Martu prešao na kratko u znak Vodolije doneo nam je nova ograničenja i nova društvena pravila i zakone, koji su dosta promenili našu svakodnevnicu, a slična će dešavanja (možda ne-dao-Bog i teža) da se aktiviraju sada u toku Novembra (jer isti taj Saturn je sada baš pored Plutona i Jupitera, a Mars je u retro hodu i pojačava & uvećava tenziju i probleme)

Kao što rekoh, sam ponovni prelazak tranzitnog Saturna u znak Vodolije ponavlja priču & dešavanja od 22. Marta kada je on prvi put prešao u drugi znak svog sedišta (prvi je znak Jarca) i koji nas je već tada učio novim društvenim pravilima (#ostanikodkuće, socijalno distanciranje itd…)i sada će biti u pratnji Jupitera, i koji će sada do 14. Maja 2021 mu biti podrška, jer će i on biti u znaku Vodolije do tada. Oni su tzv. „hronokratori“ i kada se nađu ovako u aspektu konjukcije uvek najavljuju velike Mundane promene. Jupiter je slab u Vodoliji, te će tako i ovog puta Saturn da dominira nad njima, ali Jupiteru ostaje njegova osnovna simbolika ~ uvećavanje, ekspanzija… a to i može i ne mora da bude dobro, jer sve je dobro kada je odmerno, ali kada se pretera, čak i u lepom, dolazi do problema.

Jupiter koji uvećava sve čega se dotakne, sada će tako prvo u Novembru da pokrene poslednja dešavanja vezana za društvene događaje oko nas sa ovim Saturnom iz Jarca, jer su oboje u napetom aspektu sa, još malo retrogradnim, Marsom iz Ovna i nalaze se pored Plutona, plus biće istaknut i u periodu Mladog Meseca 15. Novembra iz Škorpije, kao i u Mundanom čartu 30. Novembra kada će biti Penumbrialno Lunarno Pomračenje, tj Pun Mesec u Blizancima. Jupiter je sad važniji u toku Novembra čak i od Saturna jer je on bio vladar Asc onog pomračenja od Decembra 2019 godine, te zato će baš Novembar ove godine zajedno sa ovim Mladim Mesecom iz Škorpije koji dolazi na stepen tranzitnog Marsa iz ovog Decembarskog (2019) pomračenja i tako pokreće inicijalnu kapislu za nova, i ne baš prijatna dešavanja, kako kod nas, tako i u Svetu.

Zbog toga, ovaj Novembar 2020 će da nam na neki način bude uvertira za nastupajuće velike Mundane promene koje će zasigurno da utiču na svakog od nas ponaosob i dalje, a počinju od samog kraja Novembra, i trajaće čak do prvog kvartala 2021 godine, jer ne samo što mesec počinje sa aspektom između Sunca i Urana i završava se sa aspektom između Sunca i Urana, što dodatno naglašava velike Mundane promene svuda.

U toku Novembra imaćemo puno zanimljivih planetarnih kombinacija, jedan Mlad Mesec i jedno delimično Pomračenje, a na početku 03. Novembra Merkur će da promeni pravac i da krene direktno, ali će biti u senci sve do 19. Novembra, dok Mars pak od sredine meseca kreće direktno, ali će u svojoj senci biti do 02. Januara 2021 (par dana pre nego što pređe u znak Bika) i u ovom periodu će se aktivirati i uticaj Pomračenja od Decembra 2019 o kojem sam pisala u Februaru ove godine ovde , i koje i najavljuje baš Novembar 2020 godine, kao mesec prekratnicu mnogih Mundanih dešavanja, i to prekratnica koje nam se vrlo verovatno baš i neće dopasti, i koje će ponovo od nas da traže nova prilagođavanja i novu volju za životom u uslovima koji su realno daleko od idelanih i očekivanih.

Novembar nam počinje sa Suncem iz Škorpije u opoziciji sa Uranom iz Bika & Punim Mesecom (31/10) i završava se sa Suncem iz Strelca u inkonjukciji sa Uranom iz Bika & Delimičnim Pomračenjem iz Blizanaca i dodatno početak Novembra nastavlja se sa napetim kvadratom između retrogradnog Merkura iz Vage i Saturna iz Jarca koji je počepo poslednjih dana Oktobra, pa tako sam početak Novembra (prvih 10tak dana) na snazi će biti dosta jake i teške energije i imaćemo problema u svakodnevnom životu da održimo dobru komunikaciju sa ljudima iz naše okoline, ali i da obavljamo naše obaveze, jer će se stalno nešto pojavljivati i sprečavati nas da ili odradimo do kraja zamišljeni plan ili pak odlagati do daljnjeg ostvarenje nekog cilja. Sunce u izazovnom aspektu sa Uranom je inicijalna kapisla u borbi protiv nametnutih pravila, loše politike, loših vladara (iz senke, ali i ovih „vidljivih“) Ovo je aspekt koji pokreće čovekova volja da se izbori za svoja prava i osnovne dostojanstvene uslove za život. Ovo je aspekt pobune, ali ne i uspešne revolucije.

Posle toga kreće polako „zatišije pred buru“ jer će Jupiter i Pluton od 6. do 19. Novembra biti u snažnoj konjukciji na 22° Jarca treći put u toku ove 2020 godine (05. Aprila i 30. Juna su imali konjukciju takođe) i oni će upravo tom konjukcijom da najave stacionarnost & senku ovog Marsa iz Ovna, sa kojim će oboje imati napeti aspekt kvadrata, i koji će 13. Novembra da krene direktnim hodom i tako „obojiti“ i Mlad Mesec iz Škorpije 15. Novembra. U ovom periodu zbog ove konjukcije koja se dešava na svakih 12 godina, i koja će najviše naravno da deluje na Mundanom nivou (od spolja ka unutra, od mase ka jedinki) možemo da očekujemo promene vezane za učenje & obrazovanje, zakone & politiku, zdravstvo, ekonomiju & finansije, ali i najavljuje moćne transformacije same Majke Zemlje (prirodne katastrofe)

Sunce 21. Novembra prelazi u znak Strelca, Merkur se vraća u Škorpiju od 10. Novembra i biće tu do kraja meseca, Venera zajedno sa Suncem istog dana menja znak i prelazi u znak Škorpije, gde će biti sve do 15. Decembra, te tako možemo da očekujemo primetne promene od sredine Novembra, a promene će najviše biti vezane za naš privatan i poslovni život, koji će pak na posredan način da utiču i na naše zdravlje.

Druge nedelje Novembra Sunce iz Škorpije će ublažiti koliko toliko ove napete energije sa svojim snažnim vodenim trigonom sa Neptunom iz Riba, kao i skladnim aspektom sekstila sa Jupiterom i Plutonom iz Jarca koji će imati ovu snažnu konjukciju. Sa ovim aspektima, lakše ćemo se snaći i sa Merkurom koji kreće direktno i vraća se u Škorpiju, a i sa Marsom koji više ne trokira i ne odlaže realizaciju naših planova, ali zbog snažnog uticaja ove konjukcije između Jupitera i Plutona (koja se na Mundano-astrološkom nivou naziva i „aspekt plutokratije“) sa ovim Suncem iz Škorpije u trigonu sa Neptunom iz Riba, doneće nam u ovom periodu Novembra dešavanja vezana za političke događaje u svetu koji će na (in)direktan način da utiču na naš privatan život. Sve što je do sada bilo nejasno, dvosmisleno, nelogično, skriveno, tajno, izlazi na videlo i menja naš doživljaj (nove) stvarnosti. Takođe, možemo da očekujemo i nova dešavanja vezana za ovaj virus i potencijalne situacije ponavljanjem #ostanikodkuće i uvećanim socijalnim distanciranjem.

Sredina meseca pored Mladog Meseca iz Škorpije, imaćemo i napeti kvadrat ove Venere iz Vage sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom iz Jarca, pa ćemo u tom periodu malo da se pomučimo oko uspostavljanja ravnoteže između našeg privatnog i javnog života, i nerviraćemo se malo zbog nemogućnosti da uskladimo želje i mogućnosti između naših emotivnih & porodičnih potreba i onih obaveza koje javnost & posao zahteva od nas. Zbog napetog kvadrata koji će Venera da ima sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom mnogo toga će ostati iza nas, mnogi odnosi će se ohladiti ili prestati da postoje. Sve što je staro je dotrajalo i nestalo (Saturn je prešao preko Plutona) pa sa ovim aspektom ova Venera nam najavljuje okončanje nekih odnosa (bilo porodičnih, bilo emotivnih, bilo poslovnih) i treba biti spreman na tu promenu.

Posle toga poslednja nedelja Novembra nam donosi probuđenog Merkura koji će želeti da nadoknadi aspekte sa drugim planetama, pa će imati i „na tri ćoške“ aspekt inkonjukcije sa ovim Marsom pa inkonjukciju i sa Severnim Mesečevim Čvorom, pa posle toga sekstil sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom, te ćemo tako pred kraj meseca morati da povedemo računa kako mislimo i šta kažemo kome, jer ako ne budemo obratili pažnju, mnogo toga može da krene naopako, nepotrebno. Merkur iz Škorpije u inkonjukciji sa Marsom iz Ovna koji samo što je krenuo direktno (ali je i dalje u senci, pa stoga je više loš nego dobar) tj u inkonjukciji sa Severnim Mesečevim Čvorom iz Blizanaca, može da nam donese prvenstveno dešavanja u medijima koja će izazvati burne (pa i emotivne) reakcije kod mnogih. Puno informacija koje su i tačne i ne, puno rasprava, drugačijeg gledišta, i nepostojanja da se nađe komprimis, žestoke rasprave, javni dueli, agresivno nametanje ideja preko medija, medijske kampanje koje u suštini štete čoveku i unose veliku negativnu energiju u njegov život. Na sreću s druge strane, vidi se svetlo na kraju tunela zahvaljujući Merkurovom dobrom aspektu sa Jupiterom & Plutonom & Saturnom, pa sve što bude i bilo negativno, na neki način će se dobro & uspešno razrešiti na kraju.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.