Pun Mesec u Biku

Poslednjeg dana Oktobra uoči starog praznika „Dana Mrtvih“ ~ Día de los Muertos, koji vodi poreklo još od starih Asetka, a kod nas praznovanje Slave Svetog Luke, praznika koji je u narodu poznat kao Lučindan, a slave ga kao iscelitelja i zaštitnika pojedinih zanata, imamo drugi Pun Mesec, ovog puta u Biku.
Prvi Pun Mesec je bio na početku Oktobra u znaku Ovna. Ovaj Pun Mesec se naziva i Mikro Plavi Mesec jer na prvi pogled će biti mnogo manji & udaljeniji od onoga što smo obično navikli da vidimo na Nebu.

Ime Plavi Mesec dobija baš zbog ponavljanja u jednom istom mesecu, ali i zbog toga što je to treći od četiri Puna Meseca u jednom kvartalu (između solisticija i ekvinoksa) Mikromesec pak se više vezuje za narodno sujeverije i veruje se da on najavljuje pogoršanje vremenskih uslova i da može da donese prirodne katastrofe.

Pun Mesec uvek ukazuje na završnicu jednog ciklusa. Ovog puta, on stavlja tačku na kompletni Oktobar mesec, ali i na dešavanja koja su počela još u Maju mesecu ove godine (07. Maja Pun Mesec u Biku) Ovaj Pun Mesec biće ispraćen i ponavljanjem kvadrata između Merkura iz Vage i Saturna iz Jarca i prelaskom Venere u znak svog sedišta, znak Vage.

Ali, isto tako, ovaj Pun Mesec sada najavljuje nov period promena, jer najavljuje i Pun Mesec 30. Novembra u Blizancima, koji će dodatno da bude i Delimična Lunarna Eklipsa. Tako, sam Novembar dolazi u fokus kao mesec kada je došlo krajnje vreme za ovu inače napornu 2020 godinu, da završimo neke poslove ili okončamo neke odnose, i da se oslobodimo prošlosti (uz pomoć baš Merkura i Saturna) i da okrenemo „nov list“ u životu.

Ovaj Pun Mesec će se nalaziti na 08° Bika koji je povezan sa Sabijskim Simbolom pod nazivom »Božićno drvce ukrašeno poklonima i upaljenim svećicama sa granama povijenim pod težinom poklona« se povezuje sa hrišćanskom pričom o Isusu Hristu, tj verovanju, Veri, ispravnim uverenjima i prirodnim zakonom obnavljanja & ponavljanja određenih životnih situacija. Smatra se jednim od najvažnijih Sabijskih Simbola.

Simboli koji se povezuju sa ovim stepenom su : svetost, religija, Isus Hrist, samoispunjenje, regeneracija, unutrašnje svetlo, lučonošu, drvo života, slavlje, dom & porodica & deca, mir, darovi (kako od ljudi, tako i od Boga) sudbonosni događaji koji se dešavaju u skladu sa zasluženom Karmom.

Ovaj stepen govori o tome da kada jednom čovek dođe u priliku da se uzdigne iz mase i ostvari sebe kao jedinku, njegova Svest nastavlja dalje Put ka vraćanju u njegov davno zaboravljeni dom (u ovom slučaju ~ Raj) Ovaj stepen sa sobom ne nosi samo unutrašnju promenu, već i fizičku. Pojava produhovljenog čoveka odiše posebnim energijama i reflektuje zrake Viših Kosmičkih Sila.

Tako, ovaj Sabijski Stepen zajedno sa ovim Punim Mesecom će da nam donese
simbolično poklon od Nebesa, i vratiti nas u Božiju milost
Pun Mesec u Biku

Iz astrološkog ugla odmah upada u oči da je ovaj Pun Mesec tik uz Uran.

Uvek kada se Mesec nađe pored Urana dešavaju se neke neočekivane, čudne, neobične, pa i nelogične situacije. Zbunjenost, šok, nervoza su propratni efekti ove konjukcije. Takođe, uznemirenost emocija, subjektivnost, „kratak fitilj“. Ovo je vrlo „naelektrisan“ aspekt, ovo je aspekt naše nesvesne impulsivnosti, naglih (najčešće) nepromišljenih reakcija, koje prvenstveno utiču na međuljudske odnose (ponajviše one emotivne, lične)

Ali pošto se nalaze u zemljanom znaku Bika, ovog puta promene će naravno da budu vezane za naš materijalni svet, koji nas na žalost uslovljava da se prilagođavamo datim situacijama i da u odnosu na dalji razvoj događaja, unapređujemo sebe i na taj način i pronađemo rešenje za potencijalno (možda i ne baš prijatno) iznenađenje (jer ipak ovaj Pun Mesec ima i inkonjukciju sa svojom vladarkom, Venerom koja je u znaku svog sedišta, znaku Vage, koja se smestila u Mundano 7 polje)

Da se malo vratimo na stare Asteke. Pošto se Pun Mesec dešava baš uoči ovog njihovog velikog praznika za koji se verovalo da baš tada nestaje ona tanka nit između dimenzija živih i mrtvih, iz astronomskog (pa tako i astrološkog) ugla, ovaj period se povezuje sa Plejadama koje počinju da se uzdišu na Severnoj Hemisferi u ovo doba godine.

Tako, veruje se da u toku ove noći je čovek u prilici da dođe u kontakt sa voljenima koji su prešli na drugu stranu, tj iz ugla logike tj praktike i svakodnevnog života, ovaj period je za čoveka dobar da obnovi svoju intuiciju i ojača svoj Put ka duhovnom uzdizanju upravo rešavajući pitanja koja su povezana sa materijalnim svetom.

Naši preci žive u nama, u našem DNK, ne samo kao delovi naše Duše i karmičkog paketa koji nosimo sa sobom iz jednog u drugi život, te tako zahvaljujući ovom Punom Mesecu i baš ovom Uranu koji će se naći pored njega, imaćemo mogućnost da probudimo u sebi našu Kundalini energiju (koja je i nosioc našeg DNK i naših prošlih života, a kojom upravo vlada Uran) i tako pročistimo sebe i uzdignemo sebe na jedan zavidan viši nivo postojanja.

I u Mundanom čartu vidimo da je aktivirana osa 2/8 polja ~ Mesec i Uran u 2 polju (polju finansija, samopouzdanja, samovrednovanja, svega onoga što čuva i neguje telo da bude zdravo i snažno) i Sunce u 8 polju (polju smrti, prolaznosti, odrađivanju karmičkih dugova, regeneraciji, transformaciji) pa tako zasigurno u narednom periodu ćemo imati potpuno podršku naših predaka u cilju napredovanja i organizacije života (posebno na polju finansija i ljubavi)

Ja ne bih bila ja, da svoju priču ne završim sa nekom pesmom ☺
Ovo je pesma iz filma „Coco“ koja je upravo namenjena sećanju na naše pretke

Schedule post for
October 26th 2020

One comment

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.