Vreme ima način da pokaže da su najuporniji u stvari i najpametniji

Od 20. do 26. Oktobra na Nebu imamo snažni trigon između Venere iz Device i Plutona iz Jarca, odmah posle toga Venera sklapa takođe trigon sa Saturnom iz Jarca koji će biti na snazi sve do 28. Oktobra kada će ona da pređe u znak Vage. Za to svo vreme takođe će ova Venera imati i napeti kvadrat sa Mesečevim Čvorovima.

Da se podsetimo ko je ko…
Ko je Venera, ko Pluton, ko Saturn, a ko Mesečevi Čvorovi…

Venera je rođena iz mora, a nastala je iz testisa Boga Neba Cela, kad ga je kastrirao njegov sin Saturn. Venerin muž je ružni Bog-kovač, Vulkan, a ljubavnici su joj Mars, koji je Vulkanov pravi brat, kao i Merkur i Bakus, koji su Vulkanova polubraća.

Vulkan je svoju majku Junonu privezao za zlatni tron, a oslobodio je tek kad mu je Venera data za ženu. Venera sa Marsom ima Kupida, Timora, Formida i Konkordiju. Venerin sin je i Eneja, praotac Rimljana. Jedan od njenih epiteta, Venus Urania, pokazuje kako je ona i nebeska božica, jer je Uran grčki Celov pandan. Venera je Bakusu rodila Mutinusa Mutunusa. Kad god Venera spava sa Marsom, Vulkan se ljuti i nastaju erupcije Etne.

Pluton je sin Ops i Saturna, brat Veste, Junone, Cerere, Jupitera i Neptuna, unuk Cela i Terre. On je stariji od svoje braće, ali mlađi od sestara. Saturn je progutao svako svoje dete, osim Jupitera, kojeg je Ops sakrila. Kad je Jupiter postao kralj, zavladao je Nebom, Neptun je dobio More, a Pluton je dobio Podzemlje. Braća su Cereri dali površinu Zemlje za vlast.

Pluton je vladar podzemlja, koje se zove Had. Njemu dolaze duše mrtvaca. Pluton tj Had je obično na slikama prikazan sa štapom i kacigom koja ga čini nevidljivim, a društvo mu pravi troglavi pas Kerber. Tako da ako gledamo tom logikom, oni su i više nego slični (makar u nekim stvarima, posebno temperamentu) jer Venera tako Plutonu dodje tetka (Saturn mu je otac, a ona je njegova polu-sestra)

Na neki način u toku je mitološka španska serija gore na Nebu …

Pa tako Venera u trigonu sa Plutonom donosi odnos, koji dolazi prvo iz površnog poznanstva, možda čak na početku i netrpeljivosti & nepoverenja & pa i straha čak, koji vremenom prerasta u prijateljstvo, i koji vremenom transformiše obe strane toliko da steknu maksimalno poverenje jedno u drugo, dovoljno jako da se oslobode i otvore prema onoj drugog osobi, bez obzira koliko (možda) to što imaju u sebi delovalo strašno i odbojno (mnogo puta, desi se čak prijatno iznenadjenje) donese oboma jednu neverovatno jaku i skoro na neki način i besmrtnu ljubav, prožetu vrtoglavim strastima i neverovatnom snagom.

Oboje su specifični, svako na svoj način, različiti, a opet nekako slični. Venera planeta lepote, kreacije i ljubavi, stalno u želji da stvori nešto opipljivo iz svojih misli, dok Pluton pak poseduje iskonsku snagu koja se manifestuje kroz smrt i ponovno rađanje. Sama Venera u Đotišu je i Gospodarica Demona, te tako opet „ispod Mire 100 đavola vire“ itekako se uklapa u kontradiktornu narav ovog Plutona. Venera donosi materijalni preobražaj misaone kreacije u opipljiv predmet & čin, dok Pluton donosi najdublji čin transformacije čoveka, njegove smrtne ljušture (tela) i njegove Duše.

Trigon Venere i Saturna, posebno u Zemljanim znacima, donosi nam dugo željenu stabilnost i sigurnost u namere i osećanja naše lepše & jače polovine. Za one koji traže ili tek su započeli emotivni odnos, ovo „znak pored puta“ za njih da im stiže u susret, tj da je to ljubav koja će trajati dugo (posebno ako ove dve planete sklapaju benefične aspekte sa ličnim planetama ili pak su na neki način povezani sa 5 – 7 poljem u natalu)

Ovo je aspekt koji vraća stare ljubavi, donosi pomirenja, produbljuje emocije i budi sećanja na prošloživotne ljubavi koju smo imali sa našom sadašnjom lepšom & jačom polovinom. Da, naravno, ovde su u pitanju snažne karmičke ljubavi, prvenstveno zbog Saturna kao Gospodara Vremena i Venere koja je u kvadratu sa Južnim Mesečevim Čvorom (karmički »kofer« koji naša Duša nosi sa sobom kroz sve naše prošle živote) i Severnim Mesečevim Čvorom (svim onim što treba da naučimo u ovom životu)

Prvenstveno najlepša osobina ovog aspekta je to što se ljubavi koje se dešavaju pod njegovim uticajem, se baziraju prvenstveno na prijateljstvu, poverenju, poštovanju iz koje posle nekog vremena izrasta najsnažnija i najtrajnija ljubav moguća (nešto što je malko počelo da nestaje u ovom našem brzom modernom vremenu i dobilo zamenu u napr ljubavnim odnosima gde postoji veća & velika razlika u godinama, jer se od druge strane traži zrelost koju vršnjaci možda i nemaju)

Sa one praktične strane, ovaj trigon nam donosi stabilizaciju što se tiče prihoda i situacije na radnom mestu. Mnogi će u narednom periodu pronaći posao koji su toliko dugo tražili, neki će napokon dobiti unapređenje ili povišicu, mnogi će uspeti da podignu kredit i da ili renoviraju svoj dom ili čak i da kupe svoje sopstveno „mesto pod suncem“. Odličan period za ulaganja u nekretnine, kupovinu vrednih stvari za dom, da bi se polako i sigurno (trajno) poboljšao komfor i udobnost (pridavanje posebne pažnje i određenom, umerenom, luksuzu) Možda će neki da iskoriste ovaj trigon i da porade na svom samopouzdanju, izgledu, ponašanju, navikama.

Venera i Mesečevi Čvorovi su na neki način vrlo slični, sve njih gura napred velika ŽELJA (za bilo čim, bilo kim) zato će ovaj napeti aspekt kvadrata između njih imati velikog uticaja na mnoge od na u ovom periodu, posebno zbog Venerinog aspekta sa Plutonom i Saturnom koji će pozitivno delovati na ovaj kvadrat i preterivanje Mesečevih Čvorova.

Venera i Mesečevi Čvorovi pojačavaju jedno drugome opsesivnu potrebu da se maksimalno obezbedi komfor, sigurnost, luksuz – tj drugim rečima, da se na bilo koji način dodje do veće sume novca koji će to da omogući, a pošto će biti spojeni preko aspekta kvadrata, vidimo da će na tom putu ostvarenja tih želja i planova da naiđemo na brojne prepreke (jer ipak i sama Venera je u znaku svog „pada“ i ima jako malo snage da deluje na ispravan način)

Venera i Mesečevi Čvorovi, svako na svoj način poseduju vrlo harizmatični, puteni, seksualni, magnetski uticaj na ljude (bilo kog pola) i generalno ne prezaju ni da „igraju na kvarno“ samo da bi ostvarili svoje želje, posebno zbog ovog malefičnog aspekta kojih ih spaja, pa se u narednom periodu moramo pripaziti emotivnih manipulacija zbog toga.

Pokušajte da izbegnete negativni uticaj Čvorova i Venere koji donosi opsesivnosti i posesivnost, želju za dominacijaom, želju za menjanjem partnera samo zato što trenutno ta osoba ne ispoljava ljubav na onaj način na koji vi želite da budete voljeni. Odbijte od sebe preveliku želju za materijalnim, luksuznim, uživanjima u (ne)porektnoj imovini, sada to nije važno, a na sreću zahvaljujući baš Plutonu i Saturnu možemo da naučimo važnu životnu lekciju ~ da shvatimo da sve što je opipljivo ne traje dugo, već samo ono što nije materijalno može da da večnu vrednost u našem životu.

Schedule post for
October 25th 2020

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.