Tranzitni Merkur u Vagi kvadrat Saturn iz Jarca

Merkur će tokom svog retrogradnog hoda da se vrati u znak Vage, i biće tu od ranog jutra 28. Oktobra do kasno u noć 10. Novembra. Njegov povratak u znak Vage će biti ispraćen i Venerinim prelaskom u znak Vage 28. Oktobra. Biće stacionaran (u senci ) 03. Novembra od 11h10am i od 04. Novembra u 03h55am kreće direktno (ali i dalje je Merkur u svojoj senci, koja će trajati sve do 19. Novembra, a počela je još 23. Septembra baš ispraćena ovim kvadratom između njega i Saturna)

U toku boravka u znaku Vage, Merkur će imati dva puta ponovljen aspekt kvadrata sa Saturnom, prvi put 01. Novembra dok još bude retrogradan, i drugi put 06. Novembra kad bude bio u direktnom hodu. Taj prvi kontakt preko kvadrata takođe će da bude ispraćen i Punim Mesecom u Biku (31. Oktobar)

Merkur u kvadratu sa Saturnom označava blokadu misli, manjak reči, ograničenja vezana za komunikaciju, dogovore & pregovore, pa tako i probleme sa dokumentima & birokratijom. Ali, pošto sam Merkur se nalazi u znaku Vage, mestu gde je upravo ovaj Saturn egzaltiran, vidimo da ovom Merkuru i neće baš previše teško da padne neko od ovog ograničenja ili odlaganja. Pet puta meri, jednom seci… prvo skoči, pa reci hop…

Generalno Merkur u kvadratu sa Saturnom može da nam donese osećanje pritiska usled usporenih ili odloženih razvoja nekih situacija ili nesporazuma sa ljudima iz naše okoline, ali na sreću pa ovaj Merkur razume zašto su ta ograničenja i odlaganja tu, te tako opasnost od mračnih misli i negativnog razmišljanja, koje inače ovaj kvadrat donosi, će biti vidno umanjena, i čak sva pravila i propisi na koje Saturn insistira, ovog puta će biti rado prihvaćeni od strane ovog Merkura, posebno dok on bude bio u retro-hodu.

Takođe, ovaj kvadrat će da nam izoštri koncentraciju i uveća disciplinu (prvenstevno preko inata, ali bolje išta nego ništa) te tako bilo koja prepreka da se nađe na našem putu, u ovom periodu od 01. Novembra do 06. Novembra, nam i neće biti problem, već će upravo to usporavanje da nam skrene pažnju i naglasi „znake pored puta“ da smo možda nešto pogrešili ili da nismo prikupili sve važne informacije, i da stanemo i bolje se organizujemo. Upravo zahvaljujući postavci u znaku Vage, ovaj Saturn čak i preko kvadrata tako neće štetiti Merkuru i neće ga ograničavati, već samo jednostavno bolje organizovati i izštriti inače vrlo snažnu moć opažanja i pronicljivu moć analiziranja.

Kvadrat Merkura i Saturna je simbolično predstavljeno preteranim razmišljanjem „mozganjem“ (analizama, brigama, panikama, mračenjem itd…) i stalnim odlaganjem završavanja nekog projekta ili posla usled straha da se ne napravi neka greška ili pogorša sama situacija usled potencijalnog neiskustva ili izostanka stručne pomoći. Ali, opet, zahvaljujući baš ovom Merkuru iz Vage, baš ovaj kvadrat će nas podstaći da prevaziđemo te strepnje i strahove i da se okrenemo konkretnim stvarima, proverenim informacijama (Vaga je ipak ako ništa drugo odličan diplomata, a Merkur perfektni trgovac i sakupljač informacija, dok je Saturn maestro u organizaciji i disciplini) i da se lepo skoncentrišemo na naš cilj i najbolji mogući način ga i ostvarimo.

Naravno, mora i neke loše situacije da se dese. Merkur kvadrat Saturn je aspekt mentalne & psihičke tenzije. Pucanje po šavovima (u glavi) zbog opterećenosti detaljima, tuđim mišljenjima & očekivanjima, jer ma koliko je kvadrat loš aspekt, on nas ipak pokreće na akciju, gura nas, bocka nas (neke i šutne, kako kome po zasluzi) dok i Merkur i Saturn vole da razmišljaju & planiraju & organizuju, naravno svako na svoj (vrlo različit način) te tako može da dođe do kratkotrajnih problema u odnosima sa drugima, napr učitelj & učenik, nadređeni & zaposleni, ili pak stariji ukućani & mlađi ukućani.

Takođe, može da donese i kontakte sa ljudima koji su vrlo starinskog, tradicionalnog (da ne kažem ograničenog) načina razmišljanja, koji za baksuz su na jačoj poziciji od nas i koji svojim vrlo uskogrudim pogledom na život nas ograničavaju u našoj želji da odradimo svoj posao do kraja. Sa takvim ljudima dogovor je skoro nemoguć, te ako u ovom periodu treba da se završe neke zakonske ili birokratske obaveze, možda je dobro da se sačeka da ovaj tranzit prođe, takođe, treba izbegavati kupovinu, sklapanje poslovnih (kupo-prodajnih) ugovora, bilo kakve transakcije i promene (posebno na polju finansija i nekretnina)

Isto tako, ovo je aspekt zaboravnosti (kao i sam Merkur kad je retro) jer previše odvlači misli u prošlost i umanjuje koncentraciju na „ovde i sada“. Zbog toga, u ovom periodu biće vrlo važno da se dovoljno odmaramo, da ne opetećujemo svoj mentalni proces, da se ne gušimo u detaljima koji nikakve veze nemaju sa situacijom u kojoj se trenutno nalazimo, da ne opterećujemo sebe sa „šta bi bilo kad bi bilo“ analizama, već da ako je potrebno usporimo, stanemo, udahnemo vazduh i sagledamo situaciju iz nekog drugog ugla (Merkur iz Vage je apsolutni vladar takvog načina posmatranja svega oko sebe) i da bez straha se suočimo sa problemima iz prošlosti ka kojima nas vuče ovaj Saturn i jednom za svagda ih se rešimo.

Schedule post for
October 25th 2020

Једно мишљење на „Tranzitni Merkur u Vagi kvadrat Saturn iz Jarca

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.