Pripazi šta ćeš reći Merkur inkonjukcija Hiron

Od 21. do 24. Oktobra na snazi će biti aspekt inkonjukcije između retrogradnog Merkura iz Škorpiona i retrogradnog Hirona iz Ovna, a zenit će biti 22. Oktobra

Ovo je aspekt kada šta god da kažemo može da bude pogrešno protumačeno. Ovo je aspekt koji nas sprečava da mi razumemo druge i da drugi razumeju nas. Ovo je aspekt koji nas blokira da kažemo ono što mislimo i osećamo, da ostvarimo svoje želje i snove jer se plašimo da ćemo u nekom trenutku negde da pogrešimo i da će sve da propadne.

Ovo je aspekt koji donosi reči utehe koje još više bude bol i tugu, misli su teške, tužne, previše okrenute prošlosti i lošim životnim iskustvima. Aspekt koji nas sprečava da vidimo i ono maleno zrnce dobrog u Yin Yang situacijama, jer su sumnja i strah od „nešto će krenuti po zlu“ jače od racija.

Kao tranzit može da donese probleme naravno u komunikaciji sa drugima, pošto se dešava u znacima Škorpija & Ovan, kojima vlada ovaj retrogradni Mars iz Ovna, a naravno da će prvenstveno privatni odnosi da najviše trpe ovih dana, tj odnos „ja“ vrs. „drugi“ i treba takođe se pripaziti i u saobraćaju zbog slabije koncentracije.

Takođe, u simbolici samog Merkura, pregovori & dogovori & obećanja & ugovori… sve usmeno & pisano će biti problematično (kao da inače u našoj zemlji birokratija pa drugačije i funkcioniše…) a u simbolici samog retrogradnog Hirona nešto što nije do kraja završeno & odrađeno & zalečeno & ostavljeno iza sebe & neki previđeni detalj… (crni humor ovog aspekta : na šalteru „Fali ti još jedan papir“…)

Tamo gde se nađe tranzitni Hiron u natalu tu će biti potrebno „lečenje“ preko Merkura

» u 1 polju : izlečenje dolazi iz razgovora sa samim sobom
» u 2 polju : izlečenje dolazi preko poboljšanja slike o sopstvenim vrednostima
» u 3 polju : izlečenje dolazi preko razgovora sa rođacima ili upisivanjem nekog kursa
» u 4 polju : izlečenje dolazi preko razgovora sa porodicom ili relokacijom
» u 5 polju : izlečenje dolazi preko ljubavi ili dece, ili nekog kreativnog hobija
» u 6 polju : izlečenje fizičko dolazi preko izlečenja mentalnog stava
» u 7 polju : izlečenje dolazi iz razgovora sa partnerom ili vrlo bliskom osobom
» u 8 polju : izlečenje dolazi preko odpuštanja svega iz prošlosti
» u 9 polju : izlečenje dolazi iz daleka, iz inostranstva, preko Vere, Divinacije
» u 10 polju : izlečenje dolazi preko promene društvenog statusa & posla
» u 11 polju : izlečenje dolazi preko izmene životnih prioriteta i želja
» u 12 polju : izlečenje dolazi u osami, isposništvu, odricanju, kroz veliku patnju (i bol)

Ono što će dodatno da otežava ovu opoziciju je i činjenica da sama Venera (vladar Merkura) je u znaku svog pada, u znaku Device, i ima napeti aspekt i sa Marsom iz Ovna i sa Neptunom iz Riba , dok s druge strane, sam Mars (vladar Hirona, pa i suvladar Merkura) je retrogradan i ima napeti aspekt sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom iz Jarca

Ovo je aspekt koji ukazuje na fizički dokaz (razlog / uzrok) izostanka mogućnosti da se razmišlja ili komunicira na pravi način ~ napr kao Autizam ili neki drugi zdravstveni problem vezan za zaostalost u razvoju, ili pak problemi vezani za depresiju i ankcioznost. U ovom periodu ćemo pronaći to ZAŠTO se neke stvari & situacije (pa tako i ljudi koji su povezani sa njima) odvijaju tako kako se odvijaju, dosta naopako…

Nešto ili od spolja ili iznutra spečava osobu da misli i govori onako kako želi. Zbog propratnih loših aspekata, dolazi do besa i ogromne tuge, koji dodatno otežava sporazumevanje i pronalaženje zajedničkog jezika sa okolinom (možda će nam ovaj tranzit pomoći da bolje razumemo osobe sa posebnim potrebama, ili pak osobe koje se bore sa depresijom, ako ništa drugo)

Tako ćemo tako u narednom periodu kroz upravo ono što nas najviše boli, pronaći i lek (makar privremeni) za tu našu bol (jer ako postoji ovakav ili sličan malefični aspekt između Merkura i Hirona u natalnom čartu, ta bol može samo da se smanji, ali ne i izleči do kraja)

Schedule post for
October 17th 2020

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.