Takmičarski duh i želja za kontrolom

Ovih dana na Nebu imamo dva vrlo teška i napeta aspekta koje Sunce iz Vage ima sa retrogradnim Marsom iz Ovna i Plutonom iz Jarca, sa Marsom Sunce ima aspekt opozicije, a sa Plutonom aspekt kvadrata. Uticaj ovih turbulentnih energija će biti najjači od 12. do 16. Oktobra.

Sunce iz Vage u opoziciji sa retrogradnim Marsom iz Ovna uvećava našu želju da dođemo do planiranog cilja što je pre moguće. Budi u nama takmičarski duh i borbenost, koji se uvećavaju kako smo bliže željenom cilju.

Ali, opozicija ne bi bila opozicija (i loš aspekt) da nema „rep“… u isto vreme dok se mi borimo da dođemo do cilja, u nama raste i određena pasivna agresija, zavist, ljubomora. Emocije nadjačavaju zdravu logiku, delujemo brzopleto, a nervoza utiče na koncentraciju.

Trava je zelenija u komšijskom dvorištu, šta on to ima a ja ne pa mu tako ide dobro u životu, a ja se polomih od rada i nemam ni izbliza kao on… Gomilanje tih naelektrisanih misli može da dovede do rasprava, koje nemaju baš jake argumente.

Isto tako, ova opozicija donosi nalet negativne energije kod inače nametljivih i grubih ljudi, osoba koje vole da dominiraju nad drugima i da kontrolišu slabije od sebe (na bilo koji ne-dozvoljen način) Ovo je kombinacija koja direktno utiče na Ego, pa je moguće da se sticajem nepredviđenih okolnosti, Ego biti povređen, te su tada reakcije vrlo instinktivne i ne baš prijatne.

S druge strane, Sunce iz Vage u kvadratu sa Plutonom iz Jarca je aspekt apsolutne kontrole i dominacije. Slično priči Sunce & Mars, ovde su želje te koje utiču na Ego da po cenu bilo čega dođe do željenog cilja.

Ovo i nije toliko loš aspekt (kao Sunce opozicija Mars) jer ako se kanališu energije na pravi način (svesna kontrola impulsivnosti, svesnot nad željama i potrebama itd…) ovaj kvadrat čak može da pokrene dobru dinamiku, posebno na finansijskom i poslovnom planu.

Kvadrat između Sunca iz Vage i Plutona iz Jarca izvlači na površinu strahove i traume koje nosimo još iz perioda detinjstva, zbog negativnih situacija koje smo doživeli kao mali, i možda na njih i zaboravili (a najviše su vezani za roditelje i njihov odnos) koje su povezane sa smrtnim slučajem, velikim emotivnim gubitkom, izostankom kontrole nad nekom situacijom.

Ovo je takođe i Mundana priča (zbog Plutona naravno) koja na površinu izbacuje sve ono što je negativno, prljavo, protiv zakona u nekoj državi (vlasti) Ovo su sva ugnjetavanja naroda od strane diktatora, borbe, ratni sukobi (ipak je u ovoj priči i Mars prisutan, jer i on ima kvadrat sa Plutonom) ovo su sve manipulacije, podčinjavanje, iskorišćavanje, od strane autoriteta i državnika.

Koja je poruka ova dva teška aspekta? Na šta nam ove tri planete skreću pažnju u ovom periodu?

Prvo i osnovno : da moramo da kontrolišemo sebe i da ne dozvolimo da nam Ego određuje kako ćemo da razmišljamo i kako ćemo da se ponašamo. Drugo : da radimo na sebi, ne samo mentalno, duhovno, već i na fizičkom planu.

Vrlo je važno usmeriti ove energije gde treba i izbaciti one loše energije iz sebe, a u tome nam može pomoći neka lagana fizička aktivnost. Naravno, treba povesti računa da to ne bude previše izazovna sportksa aktivnost, kako se ne bi povredili.

Da izbegavamo nadmudrivanja i takmičenja sa drugima, da radimo svoj posao najbolje što znamo i da verujemo da ćemo biti nagrađeni u skladu sa uloženim vremenom i trudom. Sada je vreme da gledamo svoja posla i ne obraćamo pažnju na to šta drugi rade.

Da ne dolazimo u sukobe sa autoritetima i nadređenima, iako znamo da smo u pravu, jer u ovom trenutku su oni u boljoj poziciji od nas, i mi nemamo dovoljno jaku zaleđinu i zaštitu da bi se odbranili od njihovih negativnih reakcija (odmazde) ako bi ih isprovocirali.

Schedule post for
October 15th 2020

2 мишљења на „Takmičarski duh i želja za kontrolom

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.