The Axis of Extremes ~ Dragon and the Beast

U Astrologiji postoji planetarna kombinacija pod nazivom „Veliki karmički Krst“ u kojem se nalaze Severni i Južni Mesečev Čvor ~ koji su u opoziciji ~ a s druge strane (između njih, matematički gledano) imamo Zver i Zmaja.

Sada ste sigurno zbunjeni „Šta je pa sad ovo???“ Ovo je vrlo važna priča, posebno za one koji se interesuju za karmičku Astrologiju i traže smisao svog Života.

Mala škola Astrologije

Severni Mesečev Čvor predstavlja našu ličnu svrhu postojanja
Južni Mesečev Čvor predstavlja našu prošlost koja oblikuje našu sadašnjost

Zver i Zmaj predstavljaju energiju i materiju, svaki na svoj način se povezuju sa jednim od ekstrema ~ Zver, naravno, za ono iskonsko u čoveku, životinjsko, Zmaj, naravno za ono najduhovnije i najuzvišenije u čoveku

Zver je relacija od Južnog Mesečevog Čvora do Severnog Mesečevog Čvora, karmička evolucija Duše, a Zmaj pak je relacija od Severnog Mesečevog Čvora do Južnog Mesečevog Čvora, manifestacija realnosti bazirana na delima iz prošlih života. Važna su i natalna polja u kojima se nađu Zver i Zmaj, jer tako odmah možemo da vidimo gde će za osobu da bude u životu „karmička kazna“ tj „karmička nagrada“.

Nodalni Krst tj Krst Čvorova tako predstavlja važnu informaciju, shodno planeti (planetama) koje se nađu u konjukciji ili sa Zveri ili sa Zmajem, a isto tako vrlo važan faktor (i ponekad odlučujući faktor opstanka odnosa) kada se rade uporedni horoskopi.

Četiri strane Nodalnog Krsta je evolutivni proces ovladavanja materijom, mogućnost da se dobije informacija da li će Duša u ovom životu imati prilike ili da dostigne svoj „lični Raj“, ili pak da dođe do svog „ličnog Pakla“. Zanimljivo je pratiti tranzitne planete (ili pak u predikcijama progresivne, direkcijske ili solarne planete) jer će i one da ukažu na dobre ili pak loše periode u životu (u simbolici same planete koja dolazi u konjukciju ili sa Zmajem ili sa Zveri)

Primer : Severni Mesečev Čvor 21° Blizanaca, Južni Mesečev Čvor 21° Strelca ~ Zver će biti na 21° Riba, a Zmaj na 21° Device.

Ako se nađe benefik kod Zveri, to je dobra indikacija da će ta planeta umanjiti uticaj Zveri u čoveku, ali ako se nađe malefik, naravno dešava se suprotno. Benefik kod Zmaja apsolutno pojačava njegovo dejstvo, dok malefik usporava (ili umanjuje) njegovo dejstvo.

Ako se nađe neka natalna planeta (ili planeta partnera & partnerke) na 21° Riba ili Device, aktiviraće se ili Zver ili Zmaj, te tako odmah možemo da dobijemo informaciju kakva je osoba (ili odnos) u pitanju ~ naravno benefici u oba slučaja su poželjniji, čak i kada je Zver u pitanju, dok će malefici ukazati na probleme i razlog prekida tog odnosa (ne odrađena zajednička Karma) čak i kada se nađu kod Zmaja.

Schedule post for
October 11th 2020

2 мишљења на „The Axis of Extremes ~ Dragon and the Beast

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.